VIDEO | Gică Hagi, ironizat de doi dintre sponsorii FRF: "Ca să fie bine, să nu fie rău". Burleanu: "Nu există nicio urmă de ironie", dar recunoaşte: "partenerul şi-a asumat un anume tip de content"

24 dec 2015 20599 afişări Sportbiz
VIDEO | Gică Hagi, ironizat de doi dintre sponsorii FRF: "Ca să fie bine, să nu fie rău". Burleanu: "Nu există nicio urmă de ironie", dar recunoaşte: "partenerul şi-a asumat un anume tip de content"
  • Gică Hagi este ironizat într-un clip publicitar în care sunt promovaţi doi dintre sponsorii importanţi ai Federaţiei Române de Fotbal: Penny Market şi Joma
  • Contactat de ProSport, preşedintele Răzvan Burleanu susţine că Hagi nu este ironizat în clip, dar pune conţinutul în responsabilitatea sponsorilor

Cel mai valoros fotbalist din istoria echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi este ironizat într-un clip publicitar care rulează în aceste zile pe toate posturile TV. Clipul promovează campania ”Echipamentul naţionalei în magazinele Penny” şi aparţine sponsorului Penny Market, companie care a semnat la începutul lunii septembrie un contract de sponsorizare cu Federaţia Română de Fotbal, înţelgere valabilă până în 2018. În clipul pe care îl puteţi urmări în playerul video de mai sus este ilustrată o scenetă în care mai mulţi adulţi stau la coadă, într-un magazin Penny, pentru a ajunge la Moş Crăciun. 

Ai fost cuminte, dar o poezie pentru Moşul ai?”, este întrebarea Moşului la care un bărbat răspunde cu ”Gică, noi în Franţa luăm exemplul tău, ca să fie bine, să nu fie rău”. ”Colindul” este răsplătit de Moş Crăciun cu un tricou al naţionalei României produs de compania Joma. Pasajul ”ca să fie bine, să nu fie rău” îi este atribuit lui Gheorghe Hagi şi este recunoscut drept una dintre cele mai mari gafe ale fostului căpitan al naţionalei. ”Sporturile în general şi fotbalul, în particular, sunt foarte aproape de valorile companiei noastre. Performanţa, pasiunea şi dedicarea din joc se potrivesc perfect cu filosofia companiei noastre”, spunea Dennis Biernatzki, manager în cadrul Penny Market, în momentul în care a fost anunţată campania care este promovată prin clipul video în care este ironizat Hagi.


Clipul publicitar care rulează în aceste zile pe toate posturile TV implică doi dintre sponsorii importanţi ai FRF: Penny Market şi Joma. Foto: captură YouTube


Răzvan Burleanu: ”Nu e ironie! Vă invit să fim mai puţin încrâncenaţi în aceste zile de sărbătoare”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a răspuns solicitării ProSport de a comenta clipul cu pricina şi susţine că forul pe care îl conduce s-a asigurat că nu îi este afectată imaginea ”la nivel de reprezentare vizuală”. ”Consider că interpretarea pe care o sugeraţi constituie o exagerare. Nici pe departe gândul de a ironiza pe cineva. Este un clip al unui partener care îşi asumă un tip de content şi un mesaj, colegii mei s-au asigurat că identitatea Federaţiei Române de Fotbal şi cea a echipei naţionale, la nivel de reprezentare vizuală, să nu fie afectate”, a spus Răzvan Burleanu pentru ProSport.

Preşedintele FRF a subliniat că un clip publicitar produs de Bogdan Naumovici, unul dintre cele mai mari nume de pe piaţă, nu poate fi interpretat ca fiind ironic la adresa lui Hagi şi a transmis un îndemn de Sărbători: ”Ştiu că acest clip reprezintă creaţia unuia dintre cei mai reputaţi oameni din domeniu în România, nu cred că poate fi vorba de ceea ce sugeraţi. În aceste zile de sărbătoare vă invit să fim mai puţin încrâncenaţi, cu atât mai mult cu cât, vă repet, este doar un clip haios în care nu există vreo urmă de răutate la adresa nimănui”.


Penny Market este doar ultimul nume dintr-o serie importantă de sponsori cu greutate pe care echipa lui Răzvan Burleanu i-a adus alături de Federaţia Română de Fotbal. Foto: Mediafax


Conflictul Burleanu - Hagi: critică dură, jigniri şi ironii

Conflictul dintre Răzvan Burleanu şi Gică Hagi nu mai este o noutate. Izbucnit după alegerea primului în fruntea FRF într-o competiţie din care prietenul şi cumnatul lui Hagi, Gică Popescu, a ieşit brusc fiind şi încarcerat, conflictul şi-a consumat mai multe episoade fierbinţi. Poate cel mai cunoscut a fost cel în care Burleanu i-a răspuns dur lui Hagi după ce fostul fotbalist criticase decizia FRF de a o coopta în staff pe Mrketa Haindlova, o tânără din Cehia propusă pentru şefia departamentului de relaţii internaţionale. ”Până la urmă, doamna Marketa Haindlova va fi un simplu colaborator. Am asistat însă dezamăgit la o gândire periferială. Pe Gică Hagi îl consideram un om serios care nu pleacă urechea la zvonuri de trei parale. Se ştia că este recunoscut pentru misoginismul său, dar nu mă aşteptam să o calomnieze pe o domană foarte apreciată în domeniu”, spunea Burleanu la scurt timp după alegerea sa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.