VIDEO | Kassandra, fiica lui Iosif Rotariu, se pregăteşte de a 50-a operaţie! Fostul internaţional a organizat un nou eveniment caritabil pentru a strânge bani necesari fetiţei pe care a adoptat-o. Bogdan Stelea, impresionat

16 mar 2019 2676 afişări Sport Life

Acum elevă de gimnaziu, Kassandra Rotariu (13 ani), fata adoptivă a fostului internaţional Iosif Rotariu, se pregăteşte pentru două noi intervenţii chirurgicale foarte dificile. La vară va merge în Canada pentru a i se monta proteze pentru coate, umeri şi clavicula dreaptă, deoarece afecţiunea oaselor micuţei nu a permis ca braţele sale să se dezvolte normal, după ce a fost maltratată de bunica ei ”naturală”.

Practic, cu aceste intervenţii, Kassandra va ajunge la operaţiile cu numărul 49 şi 50. Fetiţa a mai avut o operaţie similară, dar nereuşită. Timişoreanca nu mai ştie nici ea câte intervenţii chirurgicale a suportat. ”Sunt aproape 50, nu mai ştiu. Au fost destul de mult. Mă simt destul de bine”, a spus Kassandra, prezentă, vineri, la un meci caritabil organizat la Timişoara de tatăl său cu foşti jucători din naţionala României, precum Bogdan Stelea, Ovidiu Petre sau Paul Codrea. Foştii internaţionali au jucat şi cu copii de la mai multe şcoli de fotbal din oraşul de pe Bega, iar, după meci, au participat la o licitaţie caritabilă de tricouri.

Micuţa va merge în aprilie la control la Strasbourg, iar în luna iunie pleacă în Canada, pentru operaţie. ”Mă motivează şi pe mine. Cred că e un exemplu pentru toată lumea. E un copil care nu s-a plâns niciodată, deşi a avut mari probleme de sănătate, le are în continuare, dar, cu toate acestea, e optimistă şi mereu zâmbitoare”, a precizat tatăl adoptiv al fetiţei, Iosif Rotariu.

Bogdan Stelea o consideră şi el un exemplu pe timişoreancă. ”Ştiu povestea ei. Niciodată nu e destul să încercăm să o ajutăm să se simtă bine şi să ajungă aibă o viaţă normală. Ce păţit ea e strigător la cer. Cel puţin pe mine mă motivează foarte mult când văd că e zâmbitoare, veselă”, a precizat Stelea.

Kassandra a fost bătută pe când era un bebeluş de bunica sa. De atunci, are o infecţie care îi împiedică oasele să se dezvolte normal. Până la majorat, Kassandra se operează la picioare şi braţe sau umeri, pe măsură ce corpul său se dezvoltă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.