Vom avea România sportului bine făcut? Campionii îşi întreabă preşedintele. Umorul Andreei Răducan şi Santa Klaus Iohannis: "Ce cadouri aţi pregătit pentru sport şi sportivi?" | VIDEO

22 nov 2014 28690 afişări Special

Umorul are un potenţial devastator mai mare decât al unei armate. În primăvara lui 1945, când ruşii se aflau la 60 de kilometri de Poarta Brandenburg, sarcasmul berlinezilor era la apogeu. “Învaţă repede ruseşte!”, era îndemnul mucalit al locuitorilor unui oraş bombardat zi şi noapte. O altă glumă la modă în capitala Reich-ului în preajma Crăciunului din 1944 suna aşa: “Fii practic! Fă cadou un sicriu”.

Uneori, umorul poate câştiga alegerile. În 2004, Traian Băsescu îşi începea campania pentru bătălia electorală cu Adrian Năstase cu replica: “Adriane, nici nu ştii cât de mic începi să fii!”. Odată alegerile câştigate, umorul poate deveni însă un instrument subtil , dar cât se poate de serios, prin care unui preşedinte i se poate reaminti investiţia de încredere primită de la alegători.

Una din scandările bisate în seara de 16 noiembrie a fost “Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!”. Ulterior, a apărut jocul de cuvinte “Klaustrofobia” pentru a descrie o suferinţă fictivă resimţită de Victor Ponta după alegerile prezidenţiale.

Pentru românii care au votat Iohannis, rezultatul alegerilor poate fi comparat cu venirea prematură a lui Moş Crăciun. Santa Claus e un alt joc de cuvinte apărut după 16 noiembrie, iar campioana olimpică şi mondială Andreea Răducan l-a folosit în campania “România sportului bine făcut?”, demarată joi, 20 noiembrie, de ProSport.

Întrebarea fostei gimnaste pentru Klaus Iohannis este o mostră de umor cât se poate de serios.

Zilele trecute, Simona Halep şi Gheorghe Hagi i-au adresat întrebări preşedintelui ales al României. La propunerea jucătoarei de tenis, Iohannis a răspuns prompt pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE DIALOGUL HALEP - IOHANNIS DIN CADRUL CAMPANIEI PROSPORT

Preluat de toate site-urile importante din România, dialogul dintre Klaus Iohannis şi Simona Halep a primit 80.000 de like-uri şi peste 5.000 de share-uri pe pagina de Facebook a preşedintelui ales.

Întrebarea lui Hagi nu va rămâne însă fără răspuns. Campania ProSport  “România sportului bine făcut?” va continua cu alţi campioni, cu marile speranţe şi cu întrebările românilor practicanţi sau iubitori de sport care vor ajunge la final pe masa preşedintelui. Prin intermediul consilierilor, Klaus Iohannis a promis răspunsuri la toate aceste chestiuni.

Urmăreşte #askiohannis pe reţelele de socializare şi adresează-i şi tu o întrebare preşedintelui ales. Cele mai bune întrebări vor intra în setul care va ajunge la Palatul Cotroceni

Luni, Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de handbal din lume în 2010, îi va adresa o întrebare sensibilă lui Klaus Iohannis.

După răspunsurile preşedintelui, ProSport va urmări activitatea lui Klaus Iohannis pentru a vedea dacă, pentru prima dată după 1989, sportul va deveni o prioritate în programul de ţară al unui şef de stat.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.