VIDEO | Mircea Sandu a ieşit din sediul DNA. Fostul preşedinte FRF, suspect într-un dosar nou privind infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani

20 iun 2017 12374 afişări Special

UPDATE: Mircea Sandu este urmărit penal de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat că, pe vremea când era preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a primit, prin intermediul soţiei, 724.000 de lei mită de la o societate de avocatură, ca să atribuie contracte de asistenţă juridică.

Astfel, Mircea Sandu este urmărit penal de către procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi spălarea banilor, în timp ce soţia acestuia, Elisabeta Sandu, este urmărită penal pentru complicitate la luare de mită şi spălarea banilor.

"La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, cu intenţie, a primit prin intermediul soţiei sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de suspect pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009", arată procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Mircea Sandu mai este acuzat că, ulterior, a ascuns provenineţa banilor încasaţi în contul soţiei sale, creând aparenţa că suma ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.


UPDATE:  Fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, a ieşit de la sediul DNA după aproape o oră de audieri, avocatul acestuia, Cristian Ene, declarând că acesta are calitatea de suspect într-un dosar nou privind infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani.

"Este un dosar nou pentru două acuzaţii, una de luare de mită şi una de spălare de ani. De asemenea, nu s-a instituit nicio măsură preventivă din punct de vedere al libertăţilor individuale. Domnul Mircea Sandu va face toate eforturile, ca şi în celalalte cazuri, să dovedească că aceste acuzaţii sunt nefondate. În acest moment, i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect", a declarat Cristian Ene, avocatul lui Mircea Sandu.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal le-a transmis jurnaliştilor "să aştepte comunicatul DNA".

Avocatul Cristian Ene a refuzat să dea alte detalii despre dosar.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că fostul preşedinte FRF a fost chemat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urma unei plângeri făcute de omul de afaceri Adrian Mititelu, fost patron FC U Craiova.


UPDATE: Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presăMEDIAFAX că fostul preşedinte FRF a fost chemat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urma unei plângeri făcute de omul de afaceri Adrian Mititelu, fost patron FC U Craiova.

Atât Mircea Sandu cât şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost achitaţi pentru toate capetele de acuzare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, decizia fiind definitivă.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca nefondată solicitarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală împotriva lui Mircea Sandu şi a lui Dumitru Dragomir, precum şi apelurile făcute de Adrian Mititelu şi Universitatea Craiova, astfel că despăgubirile către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA de peste un miliard de lei (aproximativ 240 de milioane de euro), care ar fi trebuit plătite în solidar de Sandu şi Dragomir alături de FRF şi LPF, potrivit deciziei iniţiale a Tribunalului Bucureşti, nu vor mai fi achitate.


Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la sediul DNA, declarând că nu ştie în ce dosar sau calitate a fost chemat de procurori.

Întrebat în ce calitate a fost chemat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau în ce dosar, Mircea Sandu a răspuns că nu ştie.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal este urmărit penal, alături de alte persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, fiind acuzat că şi-a însuşit din patrimoniul FRF suma de 740.000 euro.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov", a arătat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) într-un comunicat de presă.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.