VIDEO - Mingea nu are niciun secret pentru cea mai bună fotbalistă din România

17 feb 2014 1210 afişări Special
VIDEO - Mingea nu are niciun secret pentru cea mai bună fotbalistă din România

Ştefania Vătafu a fost desemnată anul trecut cea mai bună jucătoare de fotbal din România. E componentă a naţionalei feminine şi a echipei de club Olimpia Cluj. Are un salariu pe care niciun fotbalist nu l-ar dori, 500 de lei pe lună.

Pe scurt, cum a început totul
Singură la părinţi, mulţi credeau că o să-i treacă „nebunia”. Dar nu a fost aşa! Familia a sprijinit-o să ajungă ce e azi.

Au devenit şi ei „nebuni”, înscriind-o pe când avea 9 ani la Şcoala de Fotbal Ciobanu. A jucat cinci ani alături de băieţi, până când soţia-arbitru a actualului selecţioner al reprezentativei de fotbal feminin a României, Mirel Albon, i-a recomandat-o celui care a pus bazele clubului feminin Olimpia Cluj.

S-a mutat singură în oraşul de la poalele Feleacului, iar Albon i-a dezvoltat calităţile. Tehnică, viziune, ambiţie. „Păcat că nu e mai înaltă, dar asta e problemă generală la fotbalul feminin de la noi. Majoritatea fetelor care sunt mai înalte şi vor sport fug la handbal. Dar micuţă aşa cum o vedeţi, joacă de la egal la egal cu cele mai bune jucătoare ale lumi”, ne-a dezvăluit Mirel Albon. „Nu am complexe. Sunt doar cu puţin mai scundă decât Marta (n.r. - Marta Vieira da Silva, supranumită şi „Pele” în chiloţi, cea mai talentată şi valoroasă jucătoare din fotbalul feminin din ultimii ani, fost „Balon de aur”)”, a completat Ştefania.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.