VIDEO INTERVIU | Invitată la antrenamentul pentru Marea Pedalare, Cristina Bujin a vorbit despre tainele triplusaltului, rezistenţa la durere şi drumul către Rio: "Mama mereu îmi zice: iar ai adus nisip acasă?"

7 apr 2015 1300 afişări Comentează şi tu Special
VIDEO INTERVIU | Invitată la antrenamentul pentru Marea Pedalare, Cristina Bujin a vorbit despre tainele triplusaltului, rezistenţa la durere şi drumul către Rio: "Mama mereu îmi zice: iar ai adus nisip acasă?"

ProSport a avut-o invitată în week-end, la World Class Plaza Mall, pe campioana României la triplusalt, Cristina Bujin (26 de ani). Constănţeanca a fost prezentă la clasa de spinning, unde participanţii la evenimentul ProSport Marea Pedalare au efectuat antrenamentul oficial. Marea Pedalare, acţiune dedicată iubitorilor de ciclism, va avea loc pe 18 şi 19 aprile între Bucureşti şi Vama Veche.

Participantă la Jocurile Olimpice şi multiplă finalistă la CM şi CE, eleva lui Bogdan Tudor a dezvăluit câteva dintre tainele "şotronului pe pistă", a subliniat avantajele pregătirii pe bicicletă şi le-a transmis un mesaj participanţilor la Marea Pedalare. Întreg interviul îl puteţi viziona în materialul video.

Cum ţi s-a părut această experienţă de pedalat, astăzi, la World Class?
Este o experienţă foarte frumoasă, este foarte frumos să pedalezi. Având în vedere că am făcut şi un antrenament astăzi, a fost ok.

Eşti exponenta unei probe extrem de grele - triplusaltul. Ce te-a făcut să alegi această specialitate şi să continui cu această probă?
Am început cu proba de lungime, ca junioară, dar pe parcurs am trecut la triplusalt. Am avut rezultate foarte bune, mi-a plăcut şi am rămas la această probă.

Care sunt principalele calităţi pe care ar trebui să le aibă un triplusaltist? Ştim foarte bine, este o probă marcată şi de Marian Oprea, vicecampionul olimpic din 2004, de la Atena - are şi el o poveste emoţionantă, cu nenumărate accidentări. La ce este supus un sportiv de la triplusalt?
Pentru triplusalt trebuie să ai forţă, viteză şi detentă. Este o probă foarte grea, solicită foarte mult genunchii şi spatele. Trebuie să fii foarte puternic ca să suporţi toate şocurile.

Eşti născută în Constanţa, ţi-ai petrecut copilăria şi pe plajă. Putem să spunem că te-ai sătuart de atâta nisip. Acum, în fiecare zi, cam cât nisip îţi intră în ochi, în gură, în urechi? Ţinând cont de faptul că mereu sari la groapa cu nisip...
Foarte mult nisip şi mama tot timpul mă ceartă acasă - de ce aduc nisip şi nu mă scutur? Iau mult nisip, sărind aproape zilnic... iau mult nisip!

M-am uitat şi eu de multe ori pe paginile tale de Facebook sau de Instagram şi primeşti foarte multe like-uri atunci când ţi de vede şi abdomenul. Cât de important este să ai abdomen, pentru un sportiv de la o probă tehnică, cum este triplusaltul?
Este foarte important să fii complet - să ai şi abdomen şi spate, nu neapărat abdomen. Este greu, dar muncesc. Şi abdomene, şi prin antrenament se obţine abdomenul.

Crezi în legenda că fotbalistul Cristiano Ronaldo ar face 1.000 de abdomene pe zi?
Nu ştiu (n.r. - zâmbeşte). Eu nu fac atâtea! Şi totuşi am abdomenul acesta. Probabil prin antrenament se menţine.

Ce îţi propui pentru acest sezon?
Îmi doresc să îmi reconfirm baremul de Mondiale, 14 metri 20, şi acolo îmi doresc o calificare în finală - ar fi ceva special pentru mine.

Pentru a ne întoarce la evenimentul nostru, Marea Pedalare, când conduci sau când mai mergi pe stradă, ce spui când vezi foarte mulţi ciclişti pe lângă tine?
Mă bucur să văd că lumea face sport, se duce afară, se plimbă cu bicicletele.

Ce le-ai spune celor 200 de participanţi care merg la Marea Pedalare pe 18 şi pe 19 aprilie, la evenimentul ProSport?
Le doresc succes, să se bucure de acest eveniment! Veniţi la Marea Pedalare! Veţi avea o experienţă frumoasă către mare!
 

  • Cristina Bujin a încheiat pe locul 6 finala de la triplusalt a Campionatului European de atletism indoor de la Praga. Eleva fostului mare săritor în lungime, Bogdan Tudor, a reuşit o încercare de 13,91 m, într-un concurs câştigat de rusoaica Ekaterina Koneva, 14,69 m, cel mai bun rezultat mondial al sezonului.

14,42 m e recordul personal outdoor  al Cristinei Bujin

14,35 m e recordul personal indoor al Cristinei Bujin

14,28 m a sărit eleva lui Bogdan Tudor în sezonul indoor 2015

15,16 m e recordul naţional în aer liber - Rodica Mateescu

14,94 m e recordul naţional în sală - Cristina Nicolau


MAREA PEDALARE

Sâmbătă, 18 aprilie:

  • plecare din Bucureşti la ora 08:30
  • cina la hotelul Baden, ora 20:00

Duminică, 19 aprilie:

  • mic dejun la hotelurile Baden şi Albatros între orele 07:00-08:00
  • trecerea cu bacul 08:00
  • plecarea de la Ostrov 08:30

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.