VIDEO | Cele 25 de secunde de la întâlnirea Lucescu – Burleanu – Stoichiţă de care vorbeşte tot fotbalul românesc. "Il Luce" s-a ferit de pupătura lui Burleanu şi l-a lăsat pe Stoichiţă cu mâna întinsă. La final, i-a împins pe cei doi de la spate, să plece

9 nov 2017 38774 afişări Special
VIDEO | Cele 25 de secunde de la întâlnirea Lucescu – Burleanu – Stoichiţă de care vorbeşte tot fotbalul românesc. "Il Luce" s-a ferit de pupătura lui Burleanu şi l-a lăsat pe Stoichiţă cu mâna întinsă. La final, i-a împins pe cei doi de la spate, să plece

Momentul electoral cu Mircea Lucescu gândit miercuri de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, pe aeroportul din Cluj, s-au transformat într-un fiasco de proporţii despre care, în acest moment, vorbeşte toată lumea fotbalului românesc. Secvenţa, imortalizată de televiziuni şi de fotografii prezenţi, are toate şansele să intre în antologia gafelor comise de şefii de federaţii.

La sosirea delegaţiei oaspete în aeroport, Răzvan Burleanu a dat buzna pe scara autocarului Turciei, fără a mai aştepta ca Mircea Lucescu să coboare. A fost un moment stânjenitor, de efuziune evident falsă din partea celor doi, mai ales că preşedintele FRF a încercat să-l pupe pe Lucescu, dar antrenorul s-a ferit.


Spre surprinderea tuturor, Burleanu încalcă normele elementare de politeţe, urcă în autocarul Turciei şi se repede să-l îmbrăţişeze pe Lucescu. Acesta, uimit de gesturile şefului FRF, evită ambuscada şi scapă fără să fie pupat. Sursa: DigiSport

A doua secvenţă remarcabilă a urmat la doar câteva secunde distanţă, când Lucescu, coborât din autocar, a ridicat mâna, dând impresia că vrea să dea noroc cu Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice a FRF, care-l seconda pe Burleanu. Stoichiţă a făcut gestul de a întinde mâna, dar s-a oprit la jumătate, când şi-a dat seama că Lucescu nu avea de gând să dea noroc.

Schimbul de amabilităţi a durat fix 25 de secunde, interval în care Burleanu l-a atins timid pe umăr pe Lucescu, gestul fiind imitat imediat de Stoichiţă. 

Apoi, antrenorul i-a luat de spate pe cei doi şi i-a împins uşurel, dându-le de înţeles că e momentul să plece.

Absolut remarcabil: zâmbetul forţat al lui Lucescu a încetat în fracţiunea de secundă în care cei doi s-au întors cu spatele, lăsând locul unei grimase.


Un moment neclar. După ce scapă din strânsoarea lui Burleanu, Lucescu vede mâna întinsă a lui Stoichiţă, pare că vrea să i-o strângă, dar până la urmă ignoră gestul. Directorul FRF încearcă să treacă peste situaţie. Sursa: DigiSport

Explicaţia unei întâlniri stânjenitoare

Semnificaţia seriei de gesturi este uşor de descifrat.
În primul rând, Lucescu, aflat în relaţii absolut protocolare cu Burleanu, n-a uitat că acesta s-a folosit, în trecut, de numele lui pentru a obţine credibilitate.
În al doilea rând, vizita lui Burleanu nu a fost anunţată şi antrenorul s-a simţit deranjat. A şi început, de altfel, discuţia de la scara autocarului cu acest reproş, că "n-am ştiut" şi bătând apropo la faptul că toată presa ştia, numai el nu. A dat, astfel, de înţeles că ştie de ce a avut loc această vizită.
În al treilea rând, Lucescu a declarat, tot ieri, la sosirea pe aeroportul din Cluj, că „dacă lumea mă voia selecţioner, eram“, aluzie la faptul că toate „ştirile“ aruncate „pe surse“ de actuala conducere a FRF au fost false şi că, în realitate, Burleanu nu şi-a propus niciodată să-l aducă la naţională. Lucescu, spun sursele ProSport, ştie extrem de bine situaţia din fotbalul românesc, este informat inclusiv despre tot ce se întâmplă la federaţie, iar atitudinea faţă de conducerea FRF este o consecinţă a acestor informaţii despre activitatea lui Burleanu & co.


Hai, gata, v-aţi făcut numărul, par să spună gesturile lui Lucescu. După 20 de secunde absolut protocolare, antrenorul i-a luat de la spate pe Burleanu şi Stoichiţă şi i-a împins uşurel de unde au venit. Sursa: DigiSport

La rândul său, Burleanu a venit la scara autocarului, încălcând eticheta, din raţiuni de PR, pentru că relaţia sa cu Lucescu (s-a văzut, de altfel, din imagini) nu e deloc una atât de apropiată încât să se pupe şi să se îmbrăţişeze cu acesta. 
Surse apropiate de antrenorul Turciei spun că acesta nu a ascuns niciodată simpatia faţă de foştii săi elevi, pe care încă îi mai numeşte "copiii mei". Într-o eventuală candidatură a lui Lupescu, de exemplu, la şefia FRF, Mircea Lucescu se va poziţiona deschis şi categoric de partea acestuia.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.