Helmuth Duckadam: "Mircea Lucescu m-a sfătuit să aleg Craiova". Cum a ajuns "eroul de la Sevilla" la Steaua, deşi "din punct de vedere financiar era mai bine la olteni" VIDEO EXCLUSIV

1 apr 2019 2052 afişări Special

Helmuth Duckadam a fost la o semnătură distanţă să nu mai ridice Cupa Campionilor Europeni cu Steaua. Pe vremea când era portarul echipei UTA Arad, fostul mare portar a fost dorit de două cluburi importante din campionatul României, Steaua şi Craiova Maxima. Deşi oltenii îi ofereau mai mulţi bani, iar selecţionerul echipei naţionale, Mircea Lucescu, l-a sfătuit să aleagă Craiova, Duckadam a ajuns la gruparea "roş-albastră".

"Eram un portar tânăr şi destul de căutat. Eram la echipa naţională, în cantonament la Snagov erau Ştefănescu şi Sameş, Dumnezeu să îi ierte pe ambii, căpitanii de echipă de la Steaua şi de la Craiova şi fiecare încerca să mă convingă să merg la echipa lor.

Mircea Lucescu mi-a dat atunci un sfat, că ar fi bine să aleg Craiova. Bine, şi din punct de vedere financiar era altceva Craiova, era Craiova Maxima atunci. Tatăl meu care m-a crescut este oltean oltean şi ştiam că e greu să le intri la inimă la olteni aşa că am evitat şi pentru că am avut şi posibilitatea să fac o armată mai uşoară am ales Steaua şi se pare că alegerea a fost bună", a povestit, în exclusivitate pentru ProSport,  Helmuth Duckadam, care a povestit şi cum a fost trecerea de la UTA Arad la Steaua:

"La UTA a fost mai dicil, când am ajuns acolo să debutez. Eram foarte tânăr, iar acolo erau jucători de mare experienţă, foarte cunoscuţi. Când am intrat în vestiar eu am zis "sărut-mâna" şi aşteptam ca toată lumea să se aşeze să văd unde mai rămâne un loc să stau şi eu jos.

La Steaua a fost puţin mai simplu pentru că Steaua era într-o perioadă de căutări, erau foarte mulţi jucători tineri aduşi din toate colţurile ţării şi practic eram de aceeaşi vârstă, nu a mai fost o problemă de adaptare. Singurul care a fost mai mare a fost Vasile Iordache, pe care îl respectam foarte mult, îl ştiam de la televizor şi, în rest, acomodarea a fost destul de lejeră aş putea spune. Referitor la cantonamente, Steaua îţi oferea altceva. Erau acele cantonamente la care nici nu visam când eram la Arad, să pleci în străinătate, în Olanda, în Grecia, în Italia sau în alte locuri. Era altceva".

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.