EXCLUSIV | Transferurile invizibile ale lui Hagi. Afaceri ciudate făcute de Viitorul cu cluburile controlate de controversatul Pini Zahavi. Bonus: cazul Manea, replicat mai grav în Serbia. Partea II

11 feb 2016 34843 afişări Special

"Ţi s-a propus vreodată de către un fond de investiţii să primeşti sprijin financiar pentru Academie în schimbul unor procente din jucătorii tăi?". Moderatorul Digi Sport Special, Vali Moraru, a citit în laptop întrebarea destinată lui Gică Hagi şi, colegial şi profesionist, i-a adresat-o invitatului. A fost o soluţie de criză aleasă de reporterii ProSport, pentru care le cerem scuze celor prezenţi în studio, dar, în ultimele trei zile, Hagi a refuzat categoric să răspundă la întrebările legate de vânzarea pe ascuns a lui Manea în Cipru. La auzul întrebării, patronul Academiei s-a blocat. A cerut să-i fie repetată, apoi a tăcut ca un copil complice la o  năzbâtie. După câteva secunde neplăcute, a răspuns poticnit: "Sunt probleme interne ale clubului, care pot fi definite mai bine dacă eşti în club, dar nu pot spune dacă am o colaborare cu cineva". Lucrurile sunt complicate. Dacă Hagi are în continuare o colaborare cu un fond de investiţii care deţine procente din jucătorii Academiei, legătura de afaceri contravine regulamentului FIFA. Implicarea unei terţe părţi, în cazul acesta un fond de investiţii, este strict interzisă de la 1 ianuarie 2015. ProSport publică, astăzi, noi informaţii. Manea nu este singurul jucător aruncat de Gheorghe Hagi în hăţişul fondurilor de investiţii şi impresarilor controversaţi. Firele din partea a doua duc la alte două transferuri misterioase.

„Felicitări lui Victor Piţurcă că l-a luat pe Manea la echipa naţională”, spunea Gheorghe Hagi pe 2 iunie 2014, la două zile după ce fundaşul său care nu avea 17 ani împliniţi devenea cel mai tânăr jucător din istoria reprezentativei de seniori a României. Manea a fost titular în amicalul cu Albania, a stat pe bancă la amicalul cu Algeria de peste 4 zile,  iar peste o săptămâna s-a transferat în secret în Cipru. Deşi a continuat să joace un sezon la Viitorul, jucătorul cumpărat de  firma offshore Apollon Football (Public) Limited pentru 2,5 milioane de euro nu a mai fost chemat niciodată la echipa naţională. Acum, Manea e rezervă în Belgia, împrumutat de Apollon Limassol la codaşa Mouscron. Cele două cluburi sunt controlate de superimpresarul israelian Pinhas „Pini” Zahavi, care fentează astfel regulamentele FIFA privind „interzicerea implicării unor terţe părţi în transferuri”.

Telefonul cu număr de Marea Britanie sună înfundat. După trei apeluri, se aude vocea unui bărbat în vârstă: „Hello!”. Cel mai important agent de jucători din lume de până la apariţia lui Jorge Mendes este în Statele Unite. „Vorbiţi repede, sunt în America”, spune israelianul Pini Zahavi. Gândul că factura telefonului îl preocupă pe deţinătorul unei averi de sute de milioane de euro mai tare decât pe un ziarist din România e absolut savuros.

Reporter: Am vrea să vorbim despre un jucător român aflat la Mouscron.
„Manea?”, întreabă fostul jurnalist sportiv din anii 70-80. Clubul belgian este controlat de el după ce a promis o investiţie de 8,5 milioane de euro până în 2018. 

Da.Voiam să ştim de ce l-aţi cumpărat pe jucător.
Asta nu este o problemă despre care să vorbim acum. Eu nu sunt agentul lui. Vorbiţi cu agentul lui. Vă mulţumesc.

Rapid, eficient, secretos. E stilul impresarul care, la începutul anilor 2000, l-a dus pe Roman Abramovici în cantonamentul lui Manchester United, club pe care oligarhul rus voia să-l cumpere. Ulterior, israelianul în vârstă de 73 de ani l-a consiliat la achiziţionarea clubului Chelsea. După 1990, Zahavi şi-a dezvoltat o reţea de relaţii în lumea miliardarilor ruşi cu origini evreieşti care s-au îmbogăţit în urma privatizării companiilor sovietice de stat.

După o discuţie de doar un minut, Pini Zahavi (foto, alături de Alex Ferguson) a închis telefonul. De un apel de-al său depind destinele a sute de fotbalişti din întreaga lume, inclusiv din România. „Superagentul” Mr. Fix It supervizează o reţea de companii înregistrate în paradisuri fiscale, din Insulele Virgine şi până în Cipru, prin care tranzacţionează marfă. Unii dintre jucătorii prinşi în reţea sunt cumpăraţi ca nişte „sclavi sexuali”, aşa cum scrie presa din Serbia.

 

Clauză cu iz infracţional

Înainte de a ajunge la tranzacţiile din România, ne oprim puţin la Andrija Zivkovic. Fanii Stelei îşi amintesc numele lui. În august 2015, tânărul fotbalist sârb a marcat golul de 3-2 pentru Partizan în meciul care a scos echipa lui Mirel Rădoi din cursa pentru calificarea în grupele Champions League. La 19 ani, mijlocaşul născut la Niş este considerat un talent fantastic. A câştigat titlul mondial cu naţionala U-20 a Serbiei şi presa de la Belgrad scrie despre oferte de transfer de la Real Madrid, Benfica, Borussia Dortmund sau Chelsea. Contractul său expiră în vară, iar tatăl lui Zivkovic nu-şi lasă fiul să semneze o prelungire decât dacă Partizan va redeveni proprietarul integral al drepturilor economice privind transferul fiului său.

DIN PRIMA PARTE

 • Apollon Limassol şi Mouscron sunt două cluburi controlate prin firme paravan de Pini Zahavi, superimpresarul care l-a adus pe Roman Abramovici la Chelsea, în 2003
 • Din ianuarie 2015, FIFA a interzis implicarea unei ţerţe părţi în transferul unui jucător. Zahavi driblează regula, preluând direct controlul asupra cluburilor

În august 2014, la două luni după ce Hagi îl vindea pe Manea pe ascuns la Apollon Limassol, clubul cipriot controlat de Pini Zahavi înregistra tot în secret un contract semnat de preşedintele de atunci al lui Partizan, Dragan Djuric. 50 la sută din drepturile economice ale lui Zivkovic erau vândute companiei Apollon Football (Public) Ltd, aceeaşi care l-a cumpărat pe Manea, pentru suma de 1,2 milioane de euro, plătibili în două rate: 900.000 şi 300.000 de euro. Conform înţelegerii, Partizan păstra 25% din jucător, însă Apollon putea cumpăra şi acest procent în anumite condiţii pentru suma de 600.000 de euro. Familia jucătorului păstra 15 procente, iar agentul lui 10%. Practic, Partizan rămânea cu doar un picior din, poate, cel mai talentat fotbalist sârb al momentului.

În contract, există, însă, o clauză incredibilă.

Citeşte mai jos continuarea articolului.


Dacă jucătorul refuză o ofertă oficială, clubul sârb este obligat să plătească lui Apollon Limassol jumătate din valoarea ofertei refuzate!  Un avocat de la Belgrad, Dragos Cukavac, a comentat clauza pentru cotidianul Informer: „Acest contract conţine elemente infracţionale. Partizan este pusă în situaţia de a plăti jumătate din oferta refuzată de Zivkovic. Ce o împiedică pe Apollon să trimită printr-un alt club o ofertă de 20 de milioane de euro pentru a-şi asigura 10 milioane? Ce a semnat Djuric este absolut nebunesc”.

O ofertă de 5 milioane de euro a fost înregistrată, dar jucătorul a refuzat-o, astfel că Partizan trebuie să-i plătească lui Apollon 2,5 milioane de euro. Pentru că refuză să se transfere sau să semneze un nou contract cât timp este legat de o terţă parte, jucătorul a fost trimis la echipa a doua a clubului, Teleoptik Belgrad. Presa sârbă a scris că Zivkovic a izbucnit în plâns la aflarea deciziei.

Clubul care a oferit 5 milioane pentru Zivkovic este Benfica Lisabona, o parteneră de afaceri excelentă de-a lui Pini Zahavi, „păpuşarul” din spatele lui Apollon şi Mouscron, cluburile din circuitul prin care a fost deturnat Manea.

Fac un apel la opinia publică şi vă rog să susţineţi faptul că Andrija nu va semna niciun contract atâta vreme cât există o înţelegere cu o terţă parte
Jovica Zivkovic, tatăl lui Andrija

În 2013, la un an după ce un fond de investiţii controlat de Pini Zahavi a cumpărat drepturile lui Lazar Markovic,  alt jucător talentat crescut de Partizan, acesta se transfera la Benfica. 12 luni mai târziu, Markovic era vândut la Liverpool pentru 25 de milioane de euro. Jumătate din sumă, 12,5 milioane de euro, a intrat în conturile grupului de investitori condus de Zahavi. Restul a fost împărţit între Benfica şi Partizan.


Lazar Markovic, jucătorul lui Liverpool, este împrumutat la Fenerbahce în acest sezon

Fratele lui Lazar Markovic, Filip este acum coleg cu Manea, la Mouscron.

Este doar un exemplu de afacere făcută de Zahavi. Potrivit jurnaliştilor sârbi, Partizan ar fi putut încasa peste 100 de milioane de euro în ultimul deceniu doar din transferuri. Clubul este, însă, într-o situaţie dezastruoasă, lăsat de preşedintele Djuric cu datorii de 13 milioane de euro.

„Niciun club sau jucător nu va intra într-un acord cu o terţă parte prin care o terţă parte primeşte dreptul de a participa, fie integral, fie parţial, la compensaţiile plătibile în legătură cu viitorul transfer al unui jucător de la un club la altul, sau este în curs de distribuire a unor drepturi privitoare la un viitor transfer”
Regulamentului FIFA, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015

 

Reţeaua lui Zahavi din Serbia

Un alt talent, Luka Stojanovic, a fost vândut de Partizan în 2012 la Sporting Lisabona, un club despre care jurnalistul David Conn de la The Guardian a scris acum doi ani că are zeci de jucători plasaţi în coproprietate într-o reţea de firme-paravan, în care sunt implicaţi Jorge Mendes şi Roman Abramovici. Stojanovic este acum în lotul lui Apollon Limassol.

Întrebat de ProSport despre Manea, teoretic colegul său de club, sârbul a răspuns, mirat: „Nu-l cunosc pe jucător. Îl ştiu doar pe Cristian Ponde de la Sporting”.  

E o realitate din lumea uriaşă a lui Zahavi.

Tot prin Apollon, clubul proprietar al lui Manea, a trecut şi tânăra vedetă de la Steaua Roşie Belgrad, Luka Jovic. Cumpărat de clubul cipriot şi împrumutat înapoi la Steaua Roşie, jucătorul s-a transferat acum 10 zile la Benfica, pentru 2,2 milioane de euro. Apollon deţinea din 2014 un procent de 70 la sută din drepturile economice ale jucătorului.

Controlul lui Pini Zahavi asupra celor mai bune produse din Serbia este exercitat prin partenerul său de afaceri, impresarul macedonean Fali Ramadani, care deţine agenţia LIAN Sports. Mâna dreaptă a lui Ramadani este fostul portar al lui Partizan, Nikola Damjanac, care la rândul lui este căsătorit cu sora lui Zvezdan Terzic, fost preşedinte la Federaţia sârbă,  la OFK Belgrad şi actualul preşedinte de la Steaua Roşie Belgrad.


Infografie a jurnaliştilor sârbi cu reţeaua de jucători controlaţi de Fali Ramadani, omul de încredere al lui Pini Zahavi

Mişcările dintre cluburile controlate de Pini Zahavi sunt greu de verificat. Slovenul Emir Dautovic îi aparţine tot lui Apollon, dar vine de la OFK, via Mouscron. ProSport a făcut o listă a fotbaliştilor din fosta Iugoslavie mutaţi în ultimii ani între cluburi prietene sau controlate de Zahavi. Toţi aceşti jucători sunt impresariaţi de Ramadani, omul de încredere al impresarului israelian.

 • Marko Pavlovski (22 de ani): OFK Belgrad – Porto B – Mouscron – OFK
 • Marko Iankovici (20 de ani): Partizan – Olympiakos – OFK – Maribor – Olympiakos
 • Nicola Gulan (26 de ani): Partizan – Fiorentina – Sampdoria – Partizan – Mallorca – Mouscron
 • Nikola Aksentijevic (22 de ani): Partizan – Vitesse – Partizan – OFK – Mouscron
 • Filip Markovic (23 de ani): Partizan – Benfica B – Mallorca – Mouscron
 • Danilo Pantic (19 ani): Partizan – Vitesse – Chelsea – Vitesse
 • Ante Rebic (22 de ani): RNK Split – Fiorentina
 • Sasa Zdjelar (20 de ani): OFK – Olympiakos
 • Marko Bakic (22 de ani): Mogren Bukva – Torino - Fiorentina
 • Marko Scepovic (24 de ani): Partizan – Olympiakos – Mallorca – Olympiakos – Mouscron – Olympiakos

Numele lui Apollon apare mult mai rar decât Mouscron, dar asta nu exclude posibilitatea ca şi alţi jucători să fi fost transferaţi prin firma offshore Apollon Football (Public) Ltd. TransferMarkt nu menţionează, spre exemplu, nicăieri că Manea aparţine de Apollon, clubul care de fapt a cumpărat de la Viitorul  drepturile economice integrale ale fundaşului dreapta român.

„O să intre pe fir FIFA, sunt regulamente internaţionale. Jucătorii nu mai pot aparţine unor companii. Era o practică în trecut să fie folosite fonduri de investiţii. N-aş vrea să fac aprecieri fără să ştiu exact cum arată actele. E posibil să fie o infracţiune sportivă”
Marcel Popescu, agent de jucători

 

Sârbul adus de Hagi de la Partizan: invizibil sau accidentat?

Unul dintre fotbaliştii înregistraţi la compania LIAN Sports, deţinută de Ramadani (ţineţi minte, omul de încredere al lui Zahavi), este un anume Nemanja Radonjic. În vârstă de 19 ani, mijlocaşul de bandă stânga este împrumutat de AS Roma la Cucaricki, ocupanta locului 2 din prima ligă sârbă. Probabil nimeni din România, cu excepţia câtorva oameni din jurul lui Gică Hagi, nu ştie că Radonjic a apărut în acte ca fiind jucătorul Academiei cu sediul la Ovidiu.

În 2011, la doar 14 ani, Radonjic juca în România la Cupa Stelelor Estului, într-un meci câştigat de Partizan U-15 cu 5-1 în faţa Academiei Hagi. Mijlocaşul a marcat un gol, la fel şi colegul său Pantic, aflat acum la Chelsea. După doi ani, în 2013, Radonjic figura ca proprietate a Academiei, însă în presa din România nu există niciun rând scris despre acest transfer. Arhiva site-ului academiahagi.tv nu are informaţii mai vechi de octombrie 2014, când fotbalistul era deja plecat de la clubul lui Gică Hagi.


Partizan U-15 înainte de meciul cu Viitorul. Radonjic este primul din stânga, de pe rândul de jos. Căpitanul Pantic e primul din dreapta, sus

Conform informaţiilor neoficiale prezentate de transfermarkt.co.uk, Radonjic a venit la Academia Hagi în octombrie 2013. Data e surprinzătoare, întrucât jucătorul nu se putea transfera în octombrie decât din postura de fotbalist liber de contract. Perioada de transferări era închisă de o lună.

În decembrie 2013, cotidianul italian Il Messaggero scria că AS Roma este pe punctul de a-l transfera de la Partizan pe Radonjic, un tânăr recomandat de Adem Ljajic, jucătorul sârb aflat atunci la Roma. O singură eroare: fotbalistul era legitimat la Academia Hagi, nu la Partizan.

De ce ar fi pierdut Partizan, gratis, un fotbalist atât de talentat, care apoi a semnat brusc cu Academia Hagi? A venit Radonjic în România în carne şi oase sau a fost doar un transfer pe hârtie, aşa cum s-a întâmplat cu Manea la Apollon?

Cum Hagi, directorul sportiv Zoltan Iaşko şi directorul general Cristian Bivolaru n-au putut fi contactaţi sau au refuzat să comenteze, ProSport l-a sunat pe preşedintele Academiei Hagi, Pavel Peniu. Oficialul a admis că sârbul a fost transferat la clubul lui Hagi, dar că nu l-a văzut deloc la faţă:

„Radonjic a fost la noi acum doi ani. Ştiu că am făcut tranzacţia şi aşteptam să-l văd şi eu. A fost pe la noi, dar din păcate foarte, foarte puţin. S-a accidentat şi nici n-a apucat să joace. Nu cunosc foarte multe amănunte pentru că eu, practic, nici nu l-am văzut în perioada aia. Antrenamentele se făceau la Chiajna. Nu ştiu când s-a accidentat. Intenţia noastră a fost să-l luăm pentru prima echipă. Nici nu aveam echipa a doua. A intervenit problema cu accidentarea şi nu ştiu din ce motive a căzut înţelegerea noastră. Nu mai ţin minte exact”

Pe site-urile din Serbia, nu apare nicio informaţie legată de o accidentare a internaţionalului U-17, viitor U-19, Nemanja Radonjic.

Peniu spune că, de fapt, înţelegerea a căzut, dar transfermarkt.co.uk scrie că sârbul a fost împrumutat de Viitorul la AS Roma în februarie 2014, pentru doar 16 zile, contra sumei de 1,04 milioane de euro. Dacă Viitorul nu-l lua de la Partizan, nu avea cum să-l împrumute la Roma.

O afacere surprinzătoare pentru un fotbalist accidentat!

Întrebat despre împrumutul sârbului la Roma, Peniu a spus: „Probabil a plecat de la noi la Roma. Eu ştiu că a fost să se recupereze, să facă refacerea în Italia. N-am multe amănunte. Nu mai ţin minte. Pe alţii îi ştiu, dar pe el dacă nici măcar nu l-am văzut la faţă...? Ştiu că a stat foarte puţin la Bucureşti”.

Deşi Radonjic era una dintre „perlele” renumitei Academii a clubului Partizan, plecarea sa, din octombrie, la şcoala lui Hagi a fost anunţată de preşedintele Dragan Djuric – ţineţi minte, cel care a semnat contractul înrobitor cu Apollon – abia în decembrie:

„Acum două luni s-a transferat în România, evident contra unei compensaţii. Din câte ştim noi, nu s-a antrenat acolo nici măcar de două ori. Nu am avut niciun conflict, dar băiatul ăsta are o problemă la cap. Comportamentul lui perturba activitatea academiei”. 


Nemanja Radonjic, pe vremea când era căpitanul naţionalei sub 17 a Serbiei

Fişa neoficială a ui Radonjic de pe site-ul transfermarkt.co.uk

 

Accidentat sau nu, Radonjic a fost împrumutat de Academia Hagi la Roma Primavera pe 1 februarie 2014, iar după doar 5 zile a jucat 64 de minute la Cupa Viareggio, în meciul cu Benfica U-19 (0-0).

 • Tot pe 1 februarie, dar în sens invers lui Radonjic, figurează ca împrumutat Ionuţ Vână, fotbalistul care fusese transferat de Academie la Roma în august 2013.
 • Pe 16 februarie, după doar două săptămâni şi două zile, conform datelor transfermarkt.co.uk, sârbul revenea la Academia Hagi!
 • La 1 septembrie 2014, sârbul a plecat la Empoli liber de contract, iar peste un an a ajuns la AS Roma.

Pentru a avea dimensiunea modului în care se fac transferurile şi împrumuturile din Serbia, iată o scurtă povestioară. În ianuarie 2016, Liverpool l-a transferat pe Marko Grujic (19 ani) de la Steaua Roşie, un jucător pe care preşedintele clubului Terzic  - omul menţionat în reţeaua sârbească a lui Zahavi – l-a oferit impresarului israelian acum un an. Nimeni nu ştie dacă Zahavi a cumpărat la vremea respectivă procente din Grujic, dar tatăl fotbalistului, Goran Grujic, s-a opus vehement plecării fiului său în Anglia şi a anunţat că paşaportul copilului este blocat la el în birou. „Liverpool plăteşte 7 milioane de euro pe el şi apoi îl dă înapoi la Steaua Roşie împrumut, iar împrumutul costă un milion?! Sincer, mă gândesc să chem poliţia şi să le spun totul despre acest transfer”, a declarat tatăl lui Grujic, jurnalist sportiv la Belgrad. A doua zi, Goran Grujic a avut un accident de maşină, în urma căruia a suferit răni minore. Peste alte câteva zile, fiul său semna cu Liverpool, club cu care Zahavi şi-a început meseria de impresar, în anii 80!

 

Invizibilul Olinga: venit pe traseul Apollon, plecat la Mouscron

Conform jurnalistului italian de investigaţie Pippo Russo, influenţa lui Pini Zahavi asupra fotbalului italian este impresionantă. De ani buni, consilierul de transferuri de la Fiorentina este chiar Fali Ramadani, omul de încredere din Serbia al superagentului-finanţator de cluburi. În afara echipei din Florenţa, Zahavi are un cuvânt puternic de spus la Inter, Roma, Atalanta, Sampdoria şi Bologna.

Afacerile lui Hagi cu cluburile din sfera de influenţă a lui Zahavi nu se opresc la Manea şi Radonjic.

Pe 11 februarie 2015, contul oficial de Facebook al Academiei Hagi anunţa:

"E oficial. Fabrice Olinga a fost transferat la FCV"

În poza de mai sus, îşi dau mâna pentru a oficializa imagistic tranzacţia team manager-ul Costin Mega şi fotbalistul camerunez, care era cel mai tânăr marcator din istoria Primera Division. Olinga marcase pentru Malaga la 16 ani şi 98 de zile.

Media din România a publicat imediat fotografii cu Olinga la antrenamentele Viitorului şi o declaraţie dată de Hagi pentru Dolce Sport: „Pe Olinga mi l-a recomandat Pietro Chiodi, el mi l-a adus. Din vorbă în vorbă, am ajuns la el. A fost o oportunitate, mai ales ca aveam nevoie de un jucător foarte tehnic. Rămâne să-l descoperim, pentru că nu-l cunosc aşa de bine. E tânăr, dar foarte, foarte valoros. Noi trebuie să îl ajutăm să se integreze foarte bine".

Aşadar, Pietro Chiodi, impresarul lui Manea şi finul lui Victor Becali, l-a adus pe Olinga la Viitorul. De unde? Presa din România a scris că fotbalistul venea de la, surpriză!, Apollon Limassol. Media din Italia anunţa că atacantul e împrumutat de la Sampdoria, un alt club aflat în cercul de influenţă al lui Zahavi.

Pe site-ul transfermarkt.co.uk, confuzia e întreţinută de informaţia că Olinga s-a transferat de la Apollon la Sampdoria pe 10 februarie, lucru posibil doar din postura de jucător liber de contract, iar o zi mai târziu era împrumutat la Viitorul.

Urmarea este, însă, certă. Fabrice Olinga nu a jucat niciun minut pentru echipa lui Hagi, deşi patronul-antrenor spunea că este un „jucător foarte, foarte valoros”. Surse din club spun că atacantul s-a antrenat cu Viitorul până în vara lui 2015, când a plecat la Sampdoria. Sau la Apollon.


Olinga, la antrenamentele Viitorului. Bănel Nicoliţă este în apropiere

Mai curios este dialogul ProSport cu Pietro Chiodi, impresarul care l-a adus pe Olinga în România:

Reporter: Ce mai ştiţi de Olinga? N-a jucat niciun un minut.
Chiodi: Nu mai este la Viitorul, s-a întors. N-a jucat niciun minut pentru că n-a fost legitimat.

N-a fost legitimat?
Nu, nu, au întârziat cu plicul şi nu s-a putut legitima.

Nici n-a fost la club...
Nuuuu. La nivel tehnic, n-a fost niciodată legitimat.

Dar el s-a antrenat cu echipa.
Da, da. Până la urmă a plecat.

El a venit de la Apollon?
Nu-mi mai aduc aminte.

Aşadar, Viitorul a anunţat oficial transferul unui jucător care de fapt nu s-a mai realizat, apoi l-a antrenat până în vară, deşi nu-l putea folosi!

Vreţi să ştiţi reacţia Academiei Hagi? Preşedintele Peniu, sunat de ProSport: „Olinga? Habar n-am de el. Nu ştiu nimic. Unde joacă acum?”.

Răspunsul este Mouscron! Olinga este coleg cu Manea în păienjenişul controlat de impresarul Pini Zahavi.

Tăcerea lui Hagi din studioul DigiSport Special persistă în aer şi la 12 ore după consumarea momentului. Există indicii clare că Academia lui a intrat în relaţii de afaceri cu unul dintre cei mai tari impresari din lume. La pachet cu asta, vin obligatoriu tranzacţii bizare, procente din jucători, bani înregistraţi în paradisuri fiscale şi tăcere. Multă tăcere.

În partea a III-a puteţi citi despre legăturile incredibile ale lui Pini Zahavi şi noi detalii despre transferurile făcute de Academia Hagi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.