EXCLUSIV | Ionel Ganea, portret pentru colegii de generaţie. Omul mereu în formă, vârsta ascunsă şi cine a rămas "al dracului, ca-n tinereţe" VIDEO "Dacă mingea nu mă mai ascultă, îi dau bomboane"

17 nov 2017 9243 afişări Special
EXCLUSIV | Ionel Ganea, portret pentru colegii de generaţie. Omul mereu în formă, vârsta ascunsă şi cine a rămas "al dracului, ca-n tinereţe" VIDEO "Dacă mingea nu mă mai ascultă, îi dau bomboane" Foto Mediafax

Spectatorii prezenţi marţi seara, în Sala Sporturilor din Chiajna, la meciul organizat în memoria lui Daniel Prodan, decedat anul trecut, pe 16 noiembrie, au avut ce admira: devieri fine, parade spectaculoase, "dialoguri" geniale, lansări ca pe Rose Bowl, glume cu gust şi fotbalişti care nu şi-au uitat calităţile acasă.

Reuniţi de fiul lui Didi, Răzvan Prodan - jucător activ la CSA Steaua (Liga 4) - , câţiva dintre componenţii Generaţiei de Aur şi jucătorii Stelei din anii '90 au făcut înviorarea de seara. Printre ei, s-a aflat şi Ionel Ganea (45 de ani), sosit la sala din Chiajna direct din Făgăraş. La final, fostul atacant de la Stuttgart a subliniat pentru ProSport cea mai puternică amintire cu Didi Prodan, dar a şi creionat în câteva cuvinte portretul . "Am jucat în amintirea lui Didi, probabil o să mai facem şi de acum încolo astfel de partide. E un moment neplăcut, dar asta e viaţa şi trebuie să mergem inainte. Dacă ar afla Didi că am venit aici, ar fi fost pentru el o deosebită plăcere pentru că şi el se ocupa de aceste momente festive atunci când plecam prin ţară. Avea şi el un aport la aceste evenimente, el era unul dintre organizatori. Cea mai puternică amintire pe care o am cu el e atunci când a venit la reunirea naţionalei, înaintea meciului cu Ungaria, în costum popular", a spus Ganea pentru ProSport.


Adi Ilie, Liviu Ciobotariu, Răzvan Prodan, Ionel Ganea, Ionuţ Lupescu şi Miodrag Belodedici, de la stânga Foto: Andru Nenciu

Ionel Ganea despre...

Ionel Ganea (44 de ani, 45 de selecţii, 19 goluri). "Mingea mă mai ascultă. Am însă o mică problemă, trebuie să mă operez la genunchi. Dar dacă nu mă mai ascultă mingea, îi dau bomboane"

Adrian Ilie (43 de ani, 55 de selecţii, 13 goluri). "Cobra nu s-a îngrăşat deloc. E tot aşa - al dracului - ca-n tinereţe!"

Gheorghe Popescu (50 de ani, 115 selecţii, 16 goluri). "Face mişcare tot timpul, se menţine în formă. Chiar dacă CNP-ul arată o vârstă mai înaintată, în realitate el arată mult mai tânăr"

Miodrag Belodedici (53 de ani, 53 de selecţii, 5 goluri). "Belo e în formă, nu scapă niciun eveniment. Nici în Bucureşti, nici prin ţară"

Steaua 1996 - Naţionala 1996 2-2 (Chiajna, 14 noiembrie 2017)

Steaua 1996
Antrenori: Victor Piţurcă şi Narcis Răducan
Stângaciu, Gherasim - Baciu, Militaru, Lincar, Falemi, D.Şerban, Sabin Ilie, A. Călin, Lăcătuş, Ciocoiu

Naţionala 1996
Antrenori: Mircea Rădulescu, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu, Basarab Panduru
Stelea, Preda - Belodedici, Mihali, Săndoi, Ciobotariu, Gh. Popescu, Ad.Ilie, Ganea

Arbitru: Cristi Balaj


Dumitru Stângaciu, Nana Falemi, Marius Lăcătuş, Cristian Ciocoiu, Augustin Călin, Marius Baciu, Daniel Gherasim (rândul de sus, de la stânga). Iulian Miu, Damian Militaru, Erik Lincar, Denis Şerban, Sabin Ilie. FOTO: facebook Iulian Miu

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.