VIDEO EXCLUSIV | Marica l-a făcut praf pe Ionuţ Negoiţă la ProSport Live: ”Nu mai veni cu aberaţii d-astea. Tu vinzi dragostea unor oameni, prietene!”

19 aug 2019 13039 afişări ProSport Live

Ciprian Marica (33 de ani) l-a făcut praf pe Ionuţ Negoiţă în cadrul emisiunii ProSport Live, în care a vorbit inclusiv despre situaţia critică în care se află clubul la care a făcut junioratul, Dinamo Bucureşti.

Fostul atacant de la Stuttgart şi Schalke nu vede o cale de ieşire pentru clubul din ”Ştefan cel Mare”, care ocupă, în acest moment, ultimul loc în Liga 1, cu trei puncte, la egalitate cu Academica Clinceni şi cu o victorie în şase etape: ”E o situaţie teribil de grea. Sincer, n-am nici eu experienţa ca şi conducător să spun unor situaţii aşa de grele, să spun ce decizii aş lua sau cum aş reacţiona. Situaţia tinde să scape de sub control, dacă nu deja a scăpat de sub control. Din toate punctele de vedere.

E foarte, foarte greu din mers să schimbi lucrurile, mai ales când partea financiară joacă un rol foarte important. Dinamo duce lipsă de bani, nu face transferurile pe care şi le doreşte. În aceste momente dificile, trebuie să te gândeşti că trebuie să iei neapărat 3-4-5 jucători. Văd că patronul lui Dinamo nu este dispus să facă aceste sacrificii într-o situaţie grea, alege să fugă de responsabilitate”, a spus Marica, la ProSport Live.

Fostul internaţional consideră că Ionuţ Negoiţă este principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns Dinamo: ”Cred, iertaţi-mă că o spun, este principalul vinovat la tot ce se întâmplă la Dinamo. A venit cu o politică de 'New Dinamo' în care eu n-am crezut şi am fost aspru criticat, că nu sunt dinamovist, că nu ştiu ce... Din păcate, s-a dovedit că am avut dreptate. După care iar a schimbat filosofia. Se vede că omul nu se pricepe la fotbal.

N-are nicio treabă. Pe de altă parte, e greu când nu te pricepi la un business... Cu toate că în România sportul şi fotbalul nu sunt un business. Nu ştiu câţi oameni fac bani din fotbal, poate doar dacă joci în Champions League, Europa League. În rest, nimeni nu face bani din fotbal. E foarte greu să laşi decizia 100% şi fără să te implici. Domnul Negoiţă s-a implicat în ceva şi habar nu avea cu ce se mănâncă lucrul ăsta”, a mai declarat Marica, la ProSport Live.

”Tu vinzi dragostea unor oameni şi ai pretenţia să fie şi calmi, să fie şi băieţi buni”

Acţionarul majortiar al ”câinilor” a anunţat, imediat după meciul cu Viitorul din prima etapă (5-0), că va vinde, în curând, pachetul majoritar al clubului, strategie criticată aspru de Marica: ”A încercat să ia nişte oameni care se pricep la fotbal. Dar fiind mulţi... nici el nu a mai înţeles nimic, iar acum când situaţia e critică, el alege să se retragă. Băi, frate, deja e târziu. Deja aproape e moartă. Nu, e exclus, nu retrogradează Dinamo. Măcar nu mai veni cu aberaţii d-asta, cu sume exorbitante. Tu nu vinzi nimic, prietene, despre ce vorbim? Tu vinzi nişte jucători care au o cotă mică spre foarte mică. Vinzi o echipă iubită, cam despre asta e. Dragostea lor o vinzi tu.

Zi mersi că o ia cineva în situaţia în care ai dus-o. Sincer! Văd prin ziar şi văd la televizor tot felul de sume. N-ai ce să faci cu ceea ce este acolo. Ai nevoie de o investiţie masivă, un minim de cinci milioane. Trebuie să fii dispus să bagi între cinci şi zece milioane de euro la Dinamo. Să investeşti, nu să cumperi echipa! Despre ce vorbim? Prietene, dă-o oricui, că mai trebuie să mai bage cinci sau zece milioane în ea. Că altfel, e groasă. Tu vinzi dragostea unor oameni şi ai pretenţia să mai fie şi calmi, să fie şi băieţi buni, să te şi mângăie. Prietene, e dragostea lor aici în joc. Tu îţi baţi joc de dragostea lor. Ţi-ai asumat că vii la Dinamo. Dinamo e Dinamo, nu e... nu vreau să dau un alt exemplu”, a încheiat Marica.

Ionuţ Negoiţă: Pentru mine, Dinamo este istorie

Deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni al clubului dinamovist este hotărât să plece definitiv din ”Ştefan cel Mare”, chiar dacă în urmă cu câteva luni spunea că ar accepta să vândă şi un anumit procent din acţiuni şi să susţină financiar un alt proiect: ”Deja în momentul ăsta s-a ajuns mult prea departe. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Eu mă retrag, nu am niciun dubiu. E păcat pentru Dinamo. Când lucrurile au logică, e una. Când lucrurile nu au, deja discutăm de o anomalie foarte gravă din punctul meu de vedere. Pentru mine, Dinamo este istorie.

Eu am avut discuţii cu liderii suporterilor. Le acord tot suportul şi spirijinul, dacă nu se găseşte un om de afaceri care să fie dispus să bage foarte mulţi bani în club, atunci să pună ei mână de la mână şi susţină clubul. Le-am dat şi posibilitatea să vină să cumpere bucăţi din club, poate chiar tot, şi tot eu sunt de bine”, a spus Negoiţă, la Digi Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.