Totul despre colegii mei | Daniel Pancu a povestit la ProSport LIVE cine i-a furat televizorul când juca la Rapid şi cât de abil era Marius Şumudică. Cine erau filosofii, meşterii şi profesioniştii desăvârşiţi

4 aug 2019 10721 afişări ProSport Live

Daniel Pancu a fost prezent, joi, la emisiunea ProSport LIVE. Fostul atacant a trecut şi el prin rubrica "Totul despre colegii mei", unde a povestit lucruri mai puţin cunoscute despre colegii pe care i-a avut la Rapid în sezonul 1998/1999.

Actualul antrenor al giuleştenilor a povestit un episod amuzant, care i-a avut ca protagonişti pe Adrian Iencsi şi Zeno Bundea. Cei doi i-au furat televizorul din cameră lui Pancu, în timp ce acesta dormea, însă s-au dat rapid de gol.

"Adi Iencsi – colegul meu de cameră mulţi ani la Rapid şi naşul meu de cununie. Nu suntem într-o relaţie strălucită acum, nu ştiu din ce cauză. Foarte serios, un adevărat lider, un fundaş foarte serios. Nu cred că şi-a atins potenţialul maxim niciodată, putea să ajungă la o echipă mare a Europei. L-am mai driblat la antrenamente şi chiar m-a lovit înainte de un meci cu Steaua. Eu eram foarte arţăgos la acţiunile fundaş-atacant, l-am deranjat foarte mult. A fost un gest necugetat din partea lui. M-a lovit fără minge, cu talpa pe cvadriceps. Am jucat accidentat atunci Steaua, când a dat Ciocoiu gol în minutul 92.

Mi-a furat televizorul odată. Am avut un antrenament greu dimineaţă şi stăteam la garsonierele de lângsă stadion. Iencsi şi Zeno Bundea au intrat peste mine şi mi-au furat televizorul. Cred că Samsung era, dar mare, nu ştiu cum l-au luat. Eu eram acolo, dormeam, şi au intrat şi au luat televizorul. Nu au putut să se abţină şi mi-am dat seama cine a fost".

Ulterior, Pancu a vorbit şi despre "meşterul" Dorel Mutică, mereu informatul şi abilul Marius Şumudică, profesionistul Mircea Rednic, "filosoful" Nae Stanciu şi idolul Ovidiu Sabău.

"Dorel Mutică – un personaj fantastic. Dacă erai plictisit, intrai în discuţii cu el. De la roţiile de maşină până la robinete, becuri şi dădeai înapoi pe parchet, dacă aveai nevoie, îţi dădea sfaturi întotdeauna. Un tip extraordinar!

Marius Şumudică – A ieşit golgheter în anul acela, în 98/99, cred. Multe le dădea din postura de rezervă şi lui nu-i convenea. Avea un mod în care se cerea tot timpul în echipă. Te trezeai lângă el pe bancă şi zicea <Sunt pregătit!>. E un tip foarte inteligent, abil. El venea cu ştirile, se trezea dimineaţa, lua ziarele, le citea în maşină şi când venea în vestiar, la 9, eram la curent cu absolut tot. E la fel şi acum, spontan, inteligent, simte foarte bine acum jucătorii cum simtea şi poarta.

Mircea Rednic – profesionalismul întruchipat. Totdeauna un exemplu pentru absolut toţi.Strâmbul nu ştiu de ce i se spunea pentru că nu îmi permiteam foarte multe cu el. Cu Sabău vorbeam tot timpul, cu Lupu oricând, dar cu Rednic mai rar. Dar comportamentul lui era extraordiaar de serios.

Nae Stanciu – cumnatul meu, căpitanul Rapidului mult timp. Riguros, foarte greu de depăşit şi în dueluri, în antrenamente. Citea foarte mult şi citeşte şi în ziua de azi. Venea cu nişte termeni care ne încurcau foarte mult.

Ovidiu Sabău – am început să tremur când l-am văzut pentru că era idolul meu, eu fiind dinamovist de mic. Să te trezeşti cu Lupu, Rednic, Sabău şi Mircea Lucescu antrenor... De multe ori rămâneam după antrenamente, mă lua şi făceam multe dueluri unu contra unu. Era imposibil! Lui Lupu puteai să-i mai iei mingea, dar lui Sabău nu. A dus la extrem pregătirea fizică şi mi se părea imposibil să-i iei mingea".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.