Metoda "Steaua"! O decizie la fel de ciudată ca demiterea lui Gâlcă după 3 trofee câştigate. Dezvăluiri din interior | VIDEO

31 aug 2015 4311 afişări ProSport Live
Metoda "Steaua"! O decizie la fel de ciudată ca demiterea lui Gâlcă după 3 trofee câştigate. Dezvăluiri din interior | VIDEO

Cazul lui Costel Gâlcă, tehnician pus pe liber de Steaua la finalul sezonului trecut deşi cucerit trei trofe, are un corespontent tot în cadrul formaţiei roş-albastre, dar la un nivel mai mic.

Prezent în studioul ProSport LIVE, Nana Falemi a dezvăluit prin ce a trecut în vară, când contractul i-a fost reziliat deşi a reuşit să-şi ducă echipa de juniori republicani până în turneul final.

Falemi, care a îmbrăcat tricoul Stelei timp de cinci sezoane, între 2000 şi 2005, a dezvăluit că nu a avut parte de susţinerea şefului Centrului de Copii şi Junior, Massimo Pedrazzini (în prezent antrenorul principal al Stelei, cel puţin în acte). Dincolo de faptul că nu a avut parte de susţinerea lui Pedrazzini în momentul în care a căutat o soluţie pentru ca jucătorii săi să se antreneze pe iarbă înainte de turneul final de la Braşov, Falemi a fost anunţat la finalul competiţiei că nu va mai continua la Steaua, deşi gruparea roş-albastră nu se mai calificase în ultimii doi ani la un turneu final.  

"Am terminat  contractul la Steaua, la juniori republicani, iar în perioada asta îmi caut echipă, să fac pasul următor. Aş fi vrut să mai continui cu băieţii încă un an. Am fost cu ei la turneul final, am avut o grupă foarte bună, cu copii care au asimilat foate uşor.

Nu a fost să fie... Nu ştiu de ce. (n.r. a fost anuntat că nu va mai continua la echipă) După ce ne-am întors de la turneul final lucru care nu se mai întâmplase la club în ultimii ani, mai ales că atunci când am venit aveam de recuperat 9 puncte. La turneu am avut o victorie, un egal şi o înfrângere, în condiţiile în care în Bucureşti ne-am antrenat numai pe sintetic şi acolo am jucat pe iarbă [...]

Iniţial am crezut că nu s-a putut (n.r. să ne antrenam pe iarbă). Cei de la centru mi-au spus că nu se poate, dar apoi am vorbit cu Costel Gâlcă şi mi-am dat seama că am fost prost. Şeful centrului (n.r. Massimo Pedrazzini) îmi zicea că nu se poate. Gâlcă a fost însă deschis. Mi-a zis: Fale, când vrei... uită-te pe programul echipei mari şi veniţi.

După ce am rezolvat cu Costel Gâlcă, care e stelist şi ştie ce înseamnă, era tardiv să-i mai cer explicaţii lui Massimo Pedrazzini.

Am ajuns la Braşov la 12. Am jucat primul meci cu Braşovul şi am câştigat cu 1-0, dar şapte băieţi aveau crampe musculare, pentru că nu erau acomodaţi cu suprafaţa.

Când m-am întors... am fost în situaţia lui Gâlcă... el câştigase trei trofee şi a plecat, eu am calificat echipa în turneul final după doi ani şi mi-au "trimis mutarea în plic".

Nu mai contează acum... pentru mine urmează pasul următor
", a declarat Falemi la ProSport LIVE.

Relaţia cu echipa mare

"Eu tot timpul am avut o comunicare foarte bună cu Gâlcă. I-am cerut la un moment dat să vină jucători de la echipa mare la antrenamentele noastre. Era important pentru ei...

Îl cerusem la un moment dat pe Iancu... E un jucător tânăr şi foarte talentat, pe care băieţii mei îl admirau pentru ce face pe teren. E apropiat ca vârstă de ei.

Gâlcă a fost de acord, dar Iancu nu a venit. Cei de la conducerea centrului (n.r. Massimo Pedrazzini) nu au fost de acord..."
, a mai povestit Falemi.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.