EXCLUSIV | Un fost patron din Liga 1 acuză: "Am făcut o prostie că am investit în fotbal. Nu am ştiut un lucru elementar". Care erau cele trei condiţii pentru a câştiga titlul

7 apr 2018 14405 afişări ProSport Live
  • Adrian Porumboiu, fostul patron al celor de la FC Vaslui, regretă că a investit în fotbal, el cheltuind milioane de euro şi nereuşind să câştige niciun trofeu. 

"Am făcut o prostie că am investit în fotbal. Nu am ştiu un lucru elementar, fiindcă să ai jucători valorosi e pe locul patru! În primul rând,  trebuie să ai de partea ta un preşedinte de federaţie, unul de ligă (n.red. - LPF) şi comisiile. Poţi să ai echipă slăbuţă, ea devine câştigătoare dacă îndeplineşte primele trei condiţii. Altfel, nu are sens... ", a tunat Porumboiu la ProSport LIVE.

Fostul mare "fluieraş", cel care a fost patronul clubului vasluian timp de zece ani şi s-a retras în 2013, nu i-a iertat pe cei care conduc destinele arbitrajului românesc. "Dacă vedem iar arbitrii cum e Comănescu.... el a condus meciul FCSB-ului cu Poli Iaşi şi părea că-i e greu şi să se deplaseze, parcă are o suferinţă!  E greu de crezut că din şapte oameni cu ecuson FIFA nu se poate da unul la un meci cu miză. Cum să pui unul care nu deţine ecuson şi mereu  a avut probleme. Dar asta e onorata Comisie de Asistenţi, că de abritri nu e", a explicat acesta.

Porumboiu a oferit şi un exemplu în privinţa modului cum ar  trebui pregătiţi arbitrii. "Nu se poate fără carte, fără practică. Nu poţi să fii la nivel înalt, dar nu are cine să-i îndrume. Eu am avut un singur profesor, George N. Gherghe, şi ne-a obligat a fost să ştim regulile jocului pe de rost, toată cartea. Şi o ştiam, încă de la al doilea curs. Mai târziu, a venit altcineva la conducere şi ne-a dat test. A zis: 'Puteţi să ţineţi cărţile şi regulamentele pe masă că nu o să ştiţi. Testele sunt foarte grele, dar Igna i-a spus: "Să fii sănătos dumneata de când nu mai avem noi cărţi. Ştim totul pe de rost", a încheiat Porumboiu.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.