EXCLUSIV | Pancu, păcălit de „ariciul Copos”. „Puteam să merg şi la judecată”. Cum a fost tras pe sfoară antrenorul Rapidului şi câţi bani a pierdut

11 sep 2019 9440 afişări ProSport Live
  • George Copos a fost unul dintre primii patroni-vedetă ai fotbalului românesc de după Revoluţie şi, probabil, şi unul dintre cei mai comentaţi. Daniel Pancu este unul dintre oamenii care îl cunoaşte cel mai bine pe fostul proprietar al Rapidului şi, prezent în studio la ProSport LIVE, a făcut câteva dezvăluiri despre felul în care afaceristul conducea clubul.

Apreciat de unii şi criticat de alţii, George Copos a ajuns să fie recunoscut în special din cauza „ariciului” pe care se spunea că îl are în buzunar. Însă indiferent de simpatii, cel care a finanţat între 1992 şi 2013 clubul din Giuleşti are un merit important în metamorfozarea Rapidului dintr-un club care abia respira în Liga 1 (Divizia Naţională sau Divizia A în perioada de început) într-un gigant al fotbalului românesc.

Daniel Pancu este poate cel mai în măsură fotbalist să discute despre Copos măcar pentru simplul fapt că a jucat sub culorile vişinii cu el drept patron în cinci perioade diferite. Acesta oferă o perspectivă diferită despre modul de abordare al afaceristului în ceea ce priveşte finanţele şi explică modul în care a fost păcălit cu un „mizilic” de 75.000 de euro.

Generos, negeneros, să ştii că dacă apuca să spună o vorbă, nu... Nu mai... Niciodată! Întotdeauna s-a ţinut de cuvânt”, şi-a început Pancu dezvăluirile la ProSport LIVE.

Chestionat pe tema unei datorii de 50.000 de euro pe care Copos ar fi reuşit s-o steargă cu buretele printr-un artificiu financiar, actualul tehnician al echipei din Giuleşti şi-a amintit cu zâmbetul pe buze de întâmplare.

Sunt 75.000, plus 500.000 care era contractul meu pe jumătate de an la Beşiktaş, pentru a veni la Rapid doar ca să mă antrenez. Deci da, e adevăr, dar nu sunt 50.000, sunt 75.000. Da, (n.r. - semnasem) două contracte. Jumătate era pe Rapid, jumătate pe altă firmă”, a explicat Pancu. Întrebat dacă firma a dat faliment, fostul fotbalist a părut total dezinteresat. „Nu mai ştiu, dar nu m-a interesat, pentru că puteam să merg şi la judecată. Ţi-am spus că nu mă interesează banii? Copos mi-a spus că nu el a făcut-o, că preşedintele. Nu mai ştiu cine era. Întotdeauna dădea vina pe altcineva”, a încheiat idolul suporterilor rapidişti.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.