EXCLUSIV | LPF recunoaşte public: "FCSB nu e Steaua!". Şeful Ligii pune punct şi unei alte dispute: echipa Armatei are voie să joace în Liga 1

31 ian 2019 13542 afişări ProSport Live

FCSB nu e Steaua! Acest anunţ a fost făcut chiar de secretarul general al LPF, Justin Ştefan, în direct, la emisiunea ProSport live de marţi, ceea ce conferă o poziţie oficială şi publică disputei dintre Armată şi Gigi Becali. Mai mult decât atât, Justin Ştefan a menţionat că ne putem aştepta ca, în câţiva ani, pe lângă FCSB, să avem şi Steaua Bucureşti în Liga 1. Secretarul general al Ligii, care este jurist de profesie, pune punct astfel unei alte dispute care a măcinat suflarea stelisto-fcsbistă în ultimii ani: are sau nu voie echipa Armatei să promoveze în Liga 1?

Justin Ştefan, fost membru în Consiliul de Administraţie al FCSB şi administrator al societăţii între 2011 şi 2013, spune acum clar că FCSB nu e Steaua: "Pentru LPF nu îl văd bine. Una e să văd FCSB şi alta e să văd Steaua în Liga 1. Dacă ne uităm pe statisticile mai vechi, 49% dintre fanii fotbalului românesc erau fanii Stelei Bucureşti, iar azi sunt într-o zonă de neclaritate, pentru că sunt unii care zic că FCSB nu mai e Steaua, conform hotărârii judecătoreşti date de ÎCCJ, deci FCSB nu mai e Steaua. Dar sunt şi acele argumente: din 2004 până când a izbucnit scandalul, cine a investiti in acel club? Cine a făcut să meargă brandul mai departe. Minunat ar fi să se ajungă la o înţelgere şi FCSB să fie din nou Steaua. Dacă nu se va ajunge la consens, s-ar putea ca în câţiva ani să vedem şi o Steaua Bucureşti în Liga 1", a declarat Justin Ştefan, la ProSport LIVE.

Oficialul LPF susţine că a observat o schimbare de strategie a lui Gigi Becali în privinţa modului în care controlează FCSB: "Gigi Becali, un om pe care-l apreciez din perspectiva faptului că a investit în acel club, şi din multe alte considerente, pare că azi nu mai e interesat de a avea înapoi brandul Steaua Bucureşti şi se îndreaptă spre o altă reţetă. Are aşa reţeta lui Lyon: cumpără ieftin şi vinde scump. S-ar putea ca din perspectivă financiară să fie o idee mai bună şi mai puţin costisitoare decât ia înapoi brandul Steaua Bucureşti", a adăugat Justin Ştefan.

Consultaţi de ProSport, specialişti de la FRF au confirmat verdictul lui Justin Ştefan: da, Steaua are dreptul să joace în Liga 1, pentru că FIFA nu interzice aşa ceva. "Interdicţia ca echipele aparţinând statului să joace în Liga 1 nu există în regulamentele internaţionale. A fost, la vremea respectivă, un exces de zel şi o confuzie din partea funcţionarilor FRF din administraţia Mircea Sandu. A fost un control al celor de la FIFA care au sugerat că ar fi bine să se limiteze influenţa politică în fotbalul nostru. Iar FRF a decis, excesiv, să se interzică participarea echipelor de drept public în Liga 1. Această prevedere va fi, probabil, eliminată în perioada următoare, pentru că oricum n-are acoperire la FIFA şi, în orice caz, poate fi atacată de oricine la TAS", a explicat sursa ProSport.

În emisiunea ProSport live, Justin Ştefan a mai dezvăluit şi că a vorbit ultima oară cu Gigi Becali în 2017 în legătură cu disputa asupra titlului de campioană dintre Viitorul şi FCSB. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.