EXCLUSIV | Lovitura pe care a încercat-o Ciprian Marica! A vrut să-l aducă antrenor la Farul Constanţa: "Am avut ofertă". Decizia luată imediat

1 mar 2019 6841 afişări ProSport Live

Ciprian Marica a dorit să dea o lovitură importantă în pauza de iarnă şi să-l pună antrenor la SSC Farul Costanţa pe Adrian Boingiu, actualul secund de la naţionala U21, unde principal este Mirel Rădoi. Deşi susţine că îl admiră pe fostul atacant al României, Boingiu s-a văzut nevoit să refuze oferta de a prelua echipa din Liga 2

În prezent, după 22 de etape, SSC Farul ocupă locul 17 în Liga 2, cu 20 de puncte, fiind în zona retrogradării. Deşi a întâmpinat probleme foarte mari încă de la începutul sezonului, echipa de la malul mării înfiinţată de suporteri a ajuns apoi pe mâna lui Ciprian Marica, care a anunţat că are planuri mari. 

Tocmai pentru a redresa situaţia, Marica a încercat să-l numească antrenor la SSC Farul pe ”secundul” lui Mirel Rădoi de la naţionala U21, dar s-a lovit de refuzul acestuia: "Am avut o ofertă de la Marica. M-a sunat de mai multe ori, mi-a vorbit. M-a întrebat dacă pot să-l ajut, dacă am nişte nume bune de jucători. Sincer, mi-e greu să mă rup şi de Bucureşti. Trebuie să fiu permanent aici. Am mai vorbit cu el despre jucători. Probabil că am şi o experienţă de lucru foarte mare la copii şi juniori.

Am vrut să merg, dar eram deja în staff cu Mirel Rădoi. Ciprian este un personaj la care ţin foarte mult. Am avut poveşti deosebite cu el, cu Mitea. Nu voiau să vină la convocare, iar eu le-am zis să se urce în tren şi să vină să îi vadă doctorul. Şchiopătau, voiau să mă mintă, dar i-am convins să joace. Au recunoscut că m-au minţit", a declarat Boingiu la ProSport LIVE.

De-a lungul carierei, Boingiu a antrenat aproape toate naţionalele României, mai puţin cea de seniori. Pe mâna lui Boingiu au trecut mulţi fotbalişti care au avut un cuvânt de spus în fotbalul românesc, dar şi alţii care s-au pierdut pe drum: Marius Niculae, Răzvan Raţ, Paul Codrea, Adrian Olah, Florin Maxim, Tiberiu Bălan, iar din generaţia 75 i-a avut sub comandă pe Cosmin Contra şi Florentin Petre. De asemenea, a avut ocazia să-i antreneze şi pe Claudiu Keşeru, Bănel Nicoliţă, Ştefan Radu, Hristu Chiacu sau Adrian Scarlatache.

Din momentul în care a preluat SSC Farul, Ciprian Marica l-a numit antrenor principal pe Petre Grigoraş, cel care promovase echipa în Liga 2, însă, în vară, n-a mai fost dorit de suporteri, cei care conduceau, în acel moment, clubul, şi l-au îndepărtat.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.