EXCLUSIV | "FRF spală bani prin această firmă! Este vorba despre milioane de euro şi în spatele ei se află un politician român!" Reacţia FRF: "Nu a existat nicio atitudine de favorizare a acestei agenţii". Vitrina: "Relaţia agenţiei cu FRF este una pur comercială"

10 oct 2017 26279 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | "FRF spală bani prin această firmă! Este vorba despre milioane de euro şi în spatele ei se află un politician român!" Reacţia FRF: "Nu a existat nicio atitudine de favorizare a acestei agenţii". Vitrina: "Relaţia agenţiei cu FRF este una pur comercială"

UPDATE  19:10 După FRF, a venit rândul celor de la Vitrina Advertising să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu materialul publicat. Pe adresa redacţiei a fost trimis un punct de vedere după acuzaţiile făcute de Florin Prunea la ProSport LIVE.

"Agenţia Vitrina îşi exprimă totala indignare pentru neadevărurile exprimate de invitatul ProSport LIVE şi pentru faptul că le-aţi găzduit în publicaţia dumneavoastră fără o minimă verificare. Întreaga relatare se bazează doar pe speculaţii şi nu are nicio dovadă în sprijinul acuzelor aduse. Relaţia agenţiei noastre cu Federaţia Română de Fotbal este una pur comercială, comenzile fiind primite doar în urma unui proces de selecţie de oferte. Cu preponderenţă am realizat servicii pentru FRF la evenimentele organizate la Cluj Napoca, pe stadioanele Cluj Arena sau Dr. Constantin Rădulescu. Este un efect firesc al faptului că suntem lideri de piaţă în Cluj Napoca şi putem asigura servicii de calitate la preţuri competitive.

În cei 25 de ani de activitate ai Vitrina, nu am avut nici susţinere, nici implicare, formală sau informală, din zona politicului, astfel încât afirmaţiile din materialul amintit le considerăm o defăimare care aduce atingere imaginii noastre şi intereselor de business. Pentru acest fapt, ne păstrăm dreptul de a ne recupera aceste prejudicii.

Agenţia Vitrina este mândră că a contribuit la implementarea unor proiecte de succes ale FRF, care au adus bucurii practicanţilor fotbalului, în special fotbalului feminin. În ciuda încercărilor de denigrare prin care trecem, vom continua să oferim servicii de înaltă calitate Federaţiei Române de Fotbal, în măsura în care vom fi solicitaţi. Agenţia noastră şi-a construit de-a lungul anilor o reputaţie neştirbită şi o va apăra cu toate mijloacele."


UPDATE  16:55 Departamentul de comunicare al Federaţiei Române de Fotbal a trimis pe adresa redacţiei un punct de vedere după acuzaţiile făcute de Florin Prunea la ProSport LIVE.

"Principiul de bază al achiziţionării materialelor sau contractarea serviciilor necesare FRF este selecţia de oferte. Acest principiu funcţionează din luna iunie 2015, de când a fost înfiinţat Departamentul Achiziţii al FRF. În speţa despre care face materialul vorbire – materiale şi servicii pentru marketing şi comunicare – FRF a interacţionat până acum cu 21 de furnizori. Agenţia Vitrina este doar unul dintre ei, participând cu oferte alături de celalţi jucători de pe piaţă. Nu a existat nicio atitudine de favorizare a acestei agenţii, singurele criterii de atribuire a comenzilor fiind criteriile de piaţă privind calitatea şi preţul.

Pe lângă cele de mai sus, materialul amintit vehiculează aşa-zise informaţii care nu sunt decât speculaţii fără niciun fundament real, drept pentru care nu facem niciun alt comentariu."


Florin Prunea susţine că Răzvan Burleanu ar scoate bani din conturile FRF prin intermediul unei firme de publicitate din Cluj. În spatele acesteia s-ar afla un politician care îl susţine pe Răzvan Burleanu şi care ar fi avut un rol important la alegerile FRF.

Fostul mare portar român face noi dezvăluiri despre activitatea de la FRF. Prunea spune că Răzvan Burleanu scoate bani din FRF printr-o firmă din Cluj, Vitrina SRL. Aici, preşedintele FRF ar edita broşuri şi materiale promoţionale la preţuri foarte mari. Firma ar fi condus din spate de un influent politician român:

”În momentul în care la FRF ai un preşedinte care nu are nimic în comun cu fotbalul, în momentul în care ai un secretar general despre care nu vreau să mai zic nimic. Ce să mai zici? Totul înseamnă bani. Se spală o mulţime de bani pentru aceste broşuri care sunt imprimate la o firmă din Cluj. Toată lumea ştie cui îi aparţine această firmă şi am făcut apel de atâtea ori să se verfice. Se spală o mulţime de bani prin această firmă, milioane de euro. Aceste broşuri şi fiţuici costă. Această firmă trebuie controlată, pentru că acolo se fac ”prostioare””, a declarat Florin Prunea la ProSport LIVE.

Fostul preşedinte al lui CSM Poli Iaşi susţine că FRF spală bani prin această firmă, departe de ochii Comitetului Executiv: ”Este o firmă de la Cluj care, dacă se sapă, o să aveţi surpriza să vedeţi cam câte milioane de euro se rulează prin această firmă. Numai cu FRF se rulează aceste sume. Totul este cu circut închis, nu se votează nimic în Comitetul Executiv. Este o firmă în spatele căreia se află un politician care îl susţine pe actualul preşedinte FRF”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.