EXCLUSIV | "Eşti invitatul meu, poţi veni oricând!". Românul care a cunoscut cealaltă faţă a lui Patrick Mouratoglou, omul de care ascultă Serena Williams: "L-am abordat în Australia"

31 mar 2019 4392 afişări ProSport Live

Celebrul Patrik Mouratoglou (49 de ani), antrenor al Serenei Williams din 2012, are trăsături de caracter rafinate, scoase în evidenţă, la ProSport LIVE, de Victor Hănescu. Altruism şi generozitate sunt doar două dintre caracteristicile lui Mouratoglou, expert al postului Eurosport şi unul dintre oamenii cu cele mai puternice voci din sportul alb.

Fost nr.26 ATP şi sfert-finalist la Paris, Hănescu a povestit momentul în care l-a întâlnit pe francezul cu o influenţă imensă asupra carierei americancei care a dominat tenisul mondial. Victor e ultimul român care a avut privilegiul să fie acceptat şi chiar invitat de specialistul care a scris două cărţi - "The Coach" şi "Educate to Win" - să se antreneze pe terenurile academiei lui de lângă Paris. Mouratoglou i-a pus la dispoziţie antrenor pe care Victor îl plătea cât timp acesta mergea cu el la turnee.

"Eu l-am cunoscut într-o perioadă în care nu mai voiam să mai fiu în România, pentru că nu a veam condiţiile necesare", a spus "Uriaşul", la ProSport LIVE. "L-am abordat în Australia, l-am întrebat dacă mă pot antrena la el în academie. Mi-a zis: ”Eşti invitatul meu, poţi veni oricând, îţi pun la dispoziţie tot ce ai nevoie”. M-a surprins, pentru că nu mă aşteptam să reacţioneze aşa. Nu a jucat tenis de mare performanţă, dar s-a pregătit foarte bine pe pregătirea mentală, care contează cel mai mult în top 10", a mai deschis un geam spre trecut Hănescu, fost tenismen care în prezent se ocupă cu creşterea micilor tenismeni la academia ce-i poartă numele.

Într-un interviu pentru ProSport acordat anul trecut, Sever Dron, om care-l cunoaşte pe Mouratoglou explica momentul în care actualul antrenor al Serenei Williams a prins aripi.

"Eu cred că Patrick Mouratoglou are ego-ul mai mare. Eu l-am antrenat pe acest băiat în Franţa. A fost la mine la antrenament. Nu a fost mare jucător de tenis. E un băiat deştept, care a ajuns printr-un artificiu financiar să creeze o Academie. Tatăl lui era armator în Grecia, a vândut nişte vapoare şi a făcut nişte bani acolo. El a spus un lucru foarte simplu: daţi-mi copiii mie, îl antrenez, îi dau tot ce pot, dacă o să câştige, o să îmi dea banii înapoi. A avut o şansă enormă cu Baghdatis, care a venit la el, s-a antrenat doi-trei ani şi a ajuns în finală la Australian Open. I-a dat cu vârf şi îndesat banii înapoi. După aia, nu a mai reuşit nimeni cu metoda lui", a dat timpul înapoi fostul antrenor al echipei tricolore de Fed Cup.

Dron, stabilit la Paris, i-a mai antrenat pe Virginia Ruzici şi pe Henri Leconte. "Acum, costă foarte mult să te duci la Mouratoglou. Ştiu că e un băiat deştept, a reuşit să intre în anturajul Serenei Williams, dar Serena nu l-a aşteptat pe el ca să fie numărul 1 mondial. Ea era #1 mondial când a venit şi el să o ajute, într-o situaţie în care Serena se descurca mai greu. Pentru că, până la urmă, coaches în tenis suntem cei care dăm o mână de ajutor pentru un anumit timp. Nu putem fi perfecţi, ani de zile. Nu cunosc în lume decât trei exemple care au fost coach tot timpul: Bergelin - al lui Borg, Ţiriac - cu Vilas şi Rodriguez - cu Justine Henin. Ei au fost singurii care au rezistat în timp. Valsul coach-ilor", spunea Dron, în interviul pentru ProSport.

“Să mă antrenez în Franţa era mai puţin costisitor decât în România”

Victor Hănescu, fost nr.26 ATP

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.