EXCLUSIV | Daniel Pancu: "În faţa lor mă simţeam inferior. Clar". Cei doi fotbalişti care l-au făcut pe antrenorul Rapidului să se încline în faţa lor. Unul s-a îngrăşat pentru că mânca seminţe!

10 sep 2019 17821 afişări ProSport Live

Daniel Pancu (42 de ani), unul dintre cei mai tehnici jucători din fotbalul românesc, a făcut o dezvăluire interesantă la una dintre ediţiile speciale ProSport LIVE.

Actualul antrenor al Rapidului (loc 7 după 6 etape în Liga 2, lider e Turris-Oltul cu 18 puncte) a evoluat în carieră alături de jucători cu un bagaj tehnic vast, însă doar doi dintre ei i-au pus capac. Unul l-a fascinat la Rapid, celălalt la Beşiktaş. Mircea Lucescu este omul care le-a cizelat ambilor tehnica. Întrebat la ProSport Live cine i-a marcat cariera la acest capitol, Pancu a frapat printr-o sinceritate dezarmantă.

”Au fost Lupu şi Sergen! Mă simţeam inferior clar în faţa lor din punct de vedere tehnic. Dar eu aveam un plus, faptul că marcam goluri şi puteam să dau şi ultima pasă, să creez şi superiorităţi! Jumătate din cariera mea am jucat la mijloc, jumătate în faţa, dar Sergen marca şi goluri”, a demarat antrenorul care a început fotbalul la Politehnica Iaşi.

Sergen Yalcin şi Daniel Pancu au fost colegi la Besiktaş Istanbul, sub bagheta lui Mircea Lucescu. ”Atunci când era mai greu în faţă, intervenea Sergen. Era foarte greu să-i imiţi pe Sergen şi pe Lupu. La ei totul era nativ, am îmbunătăţit multe lucruri din punct de vedere fizic. Când am devenit mai puternic fizic, am devenit mai puţin tehnic”, a mai spus Pancu, la ProSport LIVE.

Pe când era antrenor al echipei Besiktaş, Mircea Lucescu i-a cerut lui Sergen Yalcin, preferatul său, să nu mai mănânce seminţe, întrucât considera că decarul turc se îngrăşase din cauza lor, scria presa turcă, la vremea respectivă. Lucescu i-a cerut lui Sergen sa slăbească cel puţin 10 kilograme la momentul respectiv.

Sergen (47 de ani) a strâns 37 de selecţii în naţionala Turciei pentru care a marcat 5 goluri între 1994 şi 2003.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.