EXCLUSIV | Asta însemna să joci contra "Fiarei": "Lăcătuş mi-a pus gheata pe cap, ca să mă sperie puţin. După mi-a zis că voia să lovească pe altcineva"

1 apr 2019 8674 afişări ProSport Live

Florin Tene a rememorat un episod special, dintr-un meci Flacăra Moreni - Steaua, când a avut de-a face cu "Fiara" Marius Lăcătuş. Şeptarul din Ghencea l-a speriat puţin pe copilul Tene, care avea doar 18 ani pe atunci, după ce i-a pus direct talpa pe cap în minutul 5 al meciului.

Prezent în studioul ProSport Live, Florin Tene a rememorat episodul din Ghencea: "Lăcătuş avea răutatea în sânge. Eu am păţit-o la Flacăra Moreni. Înainte de meci, au venit toţi generalii şi ne-au zis că avem aprobări de maşini. Se dădeau pe bandă rulantă atunci. Faceţi un rezultat de egalitate sau bateţi pe Steaua. Jucătorii bătrâni se puneau în faţă, pe noi, ăştia tineri, ne puneau în spate. Ei primeau aprobările dacă făceau un meci bun. Ăla a fost primul meu meci cu Steaua. S-a jucat în Ghencea.

Cu un kilometru înainte de stadion, vedeam oamenii pe stradă. Îmi făceau semn că o să iau cinci, patru goluri. Mi se făcea pielea de găină. Am zis că o să fac un meci mare. În minutul 1, Boloni i-a pasat lung lui Lăcătuş, care a sprintat şi a centrat în faţa porţii, iar Piţurcă a dat gol. Era secunda 30. Deci am zis că iau o căruţă. Erau 30.000 de spectatori, am zis că mă fac de râs. Steaua era fantastică atunci.

În minutul 5 ies la un blocaj, Lăcătuş îşi dă seama că nu mai are şanse, dar îmi pune gheata pe cap. Să mă sperie puţin. Şi mi-au rămas crampoanele aici (n.r indică tâmpla). Şi zice: <<Hai, bă, dă-te-n mă-ta în cur, n-am nimic cu tine. Cu Butufei am ce am>>.

Ăsta era Lăcătuş. Pe moment m-am speriat, aveam 18 ani. Ulterior l-am cunoscut şi mi-am dat seama că e fantastic să-l ai pe Lăcătuş în echipa ta", a spus Florin Tene, la ProSport Live.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.