Cei mai importanţi portari din prezent şi din trecut, scoşi la tablă, în direct la ProSport Live: "El merită nota 6, depăşeşte limita nebuniei". VIDEO EXCLUSIV | Doi jucători au primit nota 10

10 iul 2019 3666 afişări ProSport Live

Prezent în studioul ProSport Live, Florin Tene le-a dat note celor mai importanţi portari din fotbal, dar şi unor foşti "goalkeeperi". Fostul internaţional a vorbit despre Loris Karius sau Kepa, dar şi despre Rică Răducanu sau Fabian Barthez. Tene le-a acordat nota 10 luiMichel Preud'Homme şi Walter Zenga.

Rică Răducanu - nota 8. E plin de umor.

Bogdan Stelea - nota 9. Este unul dintre cei mai muncitori şi ambiţioşi portari pe care i-a avut fotbalul românesc. Muncea Stelică de dimineaţă până seară, n-am văzut în viaţa mea om să muncească aşa de mult. Şi Tătăruşanu munceşte, dar Stelea ar căra şi saci dacă i-ai da.

Loris Karius - nota 7. Chiar dacă a greşit şi a avut gafele, îmi pare rău pentru el pentru că i s-a pus o pecete aiurea. Este un portar talentat.

Florin Prunea - nota 8. La fel, un portar bun, talentat.

Robinson Zapata - nota 7 spre 8. Un portar-spectacol, care mi-a plăcut foarte mult.

Costel Pantilimon - nota 8. E genul de portar englezesc, care îţi dă siguranţă i se potriveşte perfect campionatul Angliei.

Giedrius Arlauskis - nota 9. El este un portar nebun şi frumos al fotbalului de la noi. Îţi dă încredere, poate să greşească, dar îşi revine după o greşeală.

Silviu Lung - nota 9. Da, l-am apucat. Un portar foarte bun, echilibrat.

Carlos - nota 6. Iar vorbim de un portar care depăşeşte limita nebuniei. Risca foarte mult. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu n-aş prefera niciodată un astfel de portar, pentru că am nevoie de siguranţă şi orice antrenor are nevoie de siguranţă. Carlos era un portar de spectacol, care risca foarte mult.

Ţeţe Moraru - nota 8. Un portar elegant. Eu cu Prunea am preluat de la el eleganţa lui. Nouă ne-a plăcut foarte mult, dar eu, în cariera mea, am luat de la fiecare câte ceva, de la Ţeţe Moraru, de la Silviu Iordache, de la Silviu Lung.

Rene Higuita - E genul de portar pentru care doar pentru el vii să-l vezi. E un portar-spectacol, pe primul loc la capitolul ăsta. Îţi face spectacol, îţi fac numai nebunii, dă şi goluri. Şi nebunia făcută în meciul cu Anglia, când a dat cu piciorul, din spate, un portar bun, cu un plasament bun.

Kepa - Îmi place. Un portar bun, are personalitate. Chiar am văzut un meci în care n-a vrut să iasă din poartă pentru că se baza pe el. N-a fost un lucru bun, nu i-a ieşit, dar înseamnă că are foarte multă personalitate. E un portar care are personalitate. 

Michel Preud'Homme - nota 9 spre 10. Unul dintre cei mai buni portari ai lumii. Eu l-am iubit - eleganţă, plasament.

Fabien Barthez - nota 9. Am jucat contra lui două meciuri, era de o eleganţă ieşită din comun. Era genul stângaciului pe care îl iubeşti ca portar.

Alisson - nota 9. Am ajuns la portarii care se dau milioane, zeci de milioane. Nimeni nu credea ca un portar să coste 80 de milioane. Uitaţi-vă că un portar de 80 de milioane a intrat în istorie şi a făcut un meci fantastic. Foarte bun!

Walter Zenga - nota 10. Îmi plăcea cum mergea, lănţişorul, şapca cum le ţinea. Avea nebunie în poartă, are umor, are de toate. 

Oliver Kahn - Genul de portar robot. Neamţ, robot, ca un tanc. Ce a învăţat aia face, nu e pus pe glume, e un portar sobru, serios. Nu e genul meu, dar e foarte eficient.

Vasile Iordache - Cel mai bun portar, de la care am învăţat foarte multe de la e, l-am cunoscut şi ca om, este el. L-am iubit, a fost idolul meu din copilărie. Un portar elegant, spectaculos, mai ales meciul cu Anglia, parcă eu aş fi apărat atunci.

Peter Schmeichel - Genul de portar robot, mare, foarte bun portar. Dar publicul nu vrea portari de genul ăsta, ei îl vor pe Zenga sau pe unul din America de Sud.

Cosmin Moţi - El a avut un meci când şi-a făcut treaba perfect. Eram în Arabia Saudită, nu eram la FCSB, am ascultat meciul la radio şi nu îmi venea să cred. Eu pe Moţi îl ştiu de la Dinamo. Primul lucru pe care îl făcea când venea la antrenament era să ceară mănuşile de portari şi mergea în poartă şi plonja. Tot timpul aveam probleme din cauza lui cu antrenorii, pentru că se putea întâmpla să facă vreo tâmpenie şi noi eram de vină, pentru că i-am dat mănuşi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.