VIDEO | Jurnaliştii ProSport au încercat să cumpere în direct una dintre cărţile publicate de Ioan Becali. Răspunsul năucitor primit de la una dintre editurile preferate de "savanţii" din fotbalul românesc

30 iun 2015 3308 afişări Fotbal Intern
VIDEO | Jurnaliştii ProSport au încercat să cumpere în direct una dintre cărţile publicate de Ioan Becali. Răspunsul năucitor primit de la una dintre editurile preferate de "savanţii" din fotbalul românesc

Oamenii de fotbal care au fost condamnaţi la închisoare au publicat peste 25 de cărţi, cu scopul ca pedeapsa să le fie redusă. Cele mai multe dintre ele sunt copiate după alte lucruri şi nu pot fi cumpărate. ProSport a încercat la întâmplare să achiziţioneze unul dintre titlurile publicate de cei care au fost condamnaţi pentru fapte penale săvârşite în fotbal.

Colegii de la Adevărul au realizat o investigaţia la capătul căreia au ajuns la nişte concluzii incredibile. Personajele care au activat în fotbal şi au ajuns în spatele gratiilor scriu cărţi pe bandă rulantă, de cele mai multe ori copiate cuvânt cu cuvât după alte lucări sau chiar direct de pe site-urile instituţiilor publice.

Conform legii, fiecare carte publicată înseamnă o reducere cu 30 de zile din pedeapsă. Acest pasaj din lege i-a transformat pe oameni ca Ioan Becali, Gigi Becali sau Cristi Borcea în autori de cărţi, unele cu titluri care stârnesc amuzamentul. Pentru a se feri de ochii publicului, aceste lucrări sunt cu circuit închis. Autorul comandă un tiraj de maximum 100 de cărţi pe care tot ei le cumpără.

Una dintre editurile preferate de aceşti este Oscar Print. ProSport a încercat să intre în posesia unuia dintre exemplarele care publicate de personajele din fotbalul nostru, care acum sunt în spatele gratiilor. Reprezentanta Oscar Print ne-a transmis însă că exemplarele n-au fost scoase la vânzare, deoarece au fost achiziţionate în întregime de autori.

Cei de la Oscar Print susţin că au ajuns să publice aceste cărţi fără să ştie prea multe detalii, deoarece comanda a venit prin tipografie.

”Noi nu o avem la vânzare. Este comanda autorului, nu ne-am ocupat din noi. S-a tipărit la altă editură şi au luat tot tirajul, integral. Au fost 100 de exemplare. Nu este la vânzare, este comanda autorului.

Este dreptul lor să le ofere cadou, nu ştiu. Eu nu am intrat în contact decât cu tipografia care a tipărit aceste cărţi, a fost o colaborare între noi. Sunt mulţi care vor 100 de exemplare, lucrări de doctorat, memorii...Aşa m-am trezit că am publicat cărţile lui Becali şi Stoica. Nu ştiu dacă sunt fantomatice aceste cărţi, pentru că o mulţime de oameni îşi publică memoriile, versurile şi le oferă altor persoane. Eu, dacă ştiam ce se întâmplă, nu ajungeam în situaţia asta. Probabil că aş fi zis nu, pentru că nu aş fi avut niciodată”,
ne-a declarat reprezentanta Oscar Print.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.