Ultimele detalii despre stadionul din Ghencea. Arena prinde contur şi steliştii au planuri mari pentru meciul de deschidere: "Ne propunem un astfel de eveniment"

17 iul 2019 8184 afişări Fotbal Intern

Noul stadion din Ghencea prinde contur pe zi ce trece, iar reprezentanţii Stelei sunt extrem de optimişti în privinţa lucrărilor. Mai mult decât atât, oficialii Clubului Sportiv al Armatei au început să caute o echipă pe care Steaua să o înfrunte la meciul de deschidere. Suporterii au fost invitaţi de comandantul Bixi-Pompiliu Mocanu să vină cu propuneri în acest sens.

Comandantul CSA, Bixi-Pompiliu Mocanu, a vorbit despre situaţia noului stadion din Ghencea: "În fiecare zi se întâmplă ceva. E o concentrare mare de muncitori pe stadion, utilajele funcţionează şi sâmbătă, dar şi duminică. E un ritm susţinut de lucru. Sunt convins că cei care s-au angajat să-l construiască îşi vor respecta angajamentul. Cred că vom juca pe noul stadion după ce se vor desfăşura jocurile de la Campionatul European. Există în discuţie meciul de deschidere, pe care îl discutăm şi cu George Ogăraru, cu care v-am spus că suntem într-o legătură foarte apropiată. Încercăm să facem un meci de deschidere care să aducă cât mai mulţi suporteri la stadion. Ne bazăm foarte mult pe sprijinul suporterilor, aşteptăm şi propuneri din partea lor. Vrem să fie un eveniment unic.

Depinde foarte mult de momentul finalizării stadionului. Dacă va fi înainte de EURO, trebuie să avem o discuţie cu Federaţia Română de Fotbal, pentru că se pot întâmpla multe lucruri cu acel gazon. Dar ne propunem să avem un astfel de eveniment la deschidere", a declarat Mocanu, la prima conferinţă de presă din noul sezon.

Antrenorul Stelei, Daniel Opriţa, visează să antreneze pe noul stadion: "Cred că mulţi s-au gândit să fie antrenori în Ghencea. Normal că mă gândeam şi eu, dar nu credeam că se va întâmpla aşa de repede. Sper să antrenez pe noul stadion. Trebuie să trecem de hopul ăsta, să ducem echipa în Liga 3", a spus Opriţa.

Iulian Miu a spus că va fi în teren la meciul de deschidere: "Ne facem şi retragerea, dar de pe stadionul nou".

România face parte din echipa EURO 2020

Stadionul Steaua va avea o capacitate de 31.254 de locuri. Costul total al lucrărilor se ridică la 64.5 milioane de euro. Arena va cuprinde şi spaţii de cazare de sportivi, un restaurnat, un muzeu al clubului, spaţii VIP, spaţii pentru birouri şi diverse magazine.

Meciurile de la EURO 2020 vor fi găzduite de 12 oraşe europene: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Saint Petersburg. Arena Naţională din Bucureşti va găzdui patru jocuri de la turneul final care marchează 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei: trei partide din faza grupelor, respectiv un meci din optimile de finală. Partidele din grupe vor avea loc pe 14, 18 şi 22 iunie 2020, iar jocul din optimi e programat pentru 29 iunie.

Jucătorii Stelei, la primul antrenament în formulă completă, sub comanda lui Daniel Opriţa. În fundal se află şantierul stadionului. Foto: ProSport

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.