VIDEO INTERVIU | Ţinta lui Vlad Dragomir? Să debuteze la seniorii lui Arsenal: "De ce nu?" Cum a ajuns să fie prieten cu Mesut Ozil: "Stăm mult timp împreună, îmi dă multe sfaturi"

20 mar 2017 5248 afişări Tineret
VIDEO INTERVIU | Ţinta lui Vlad Dragomir? Să debuteze la seniorii lui Arsenal: "De ce nu?" Cum a ajuns să fie prieten cu Mesut Ozil: "Stăm mult timp împreună, îmi dă multe sfaturi"

Vlad Dragomir este în premieră la naţionala de tineret. Mijlocaşul lui Arsenal a fost convocat de Daniel Isăilă pentru turneul din Spania, care se va desfăşura în perioada 21-28 martie şi în cadrul căruia România U21 va juca două amicale, cu Rusia şi cu Danemarca. Dragomir spune că este un nivel superior pe care l-a atins şi speră să lase o impresie bună.

Dragomir este unul dintre tinerii de care se leagă speranţele fanilor români. În vârstă de 17 ani, a fost transferat de Arsenal în urmă cu un an şi jumătate, unde este un membru important al echipei sub 23 de ani. Impresiile pe care le-a lăsat acolo i-au adus şi convocarea în premieră la naţionala de tineret, deşi are doar 17 ani. Dragomir speră să nu fie singura convocare: ”Este un pas foarte important, atât pentru mine, cât şi pentru noii jucători care sunt la U21. Sper să-l facem cu bine. Am venit o forţă foarte mare, pentru că este alt nivel”.

Tânărul mijlocaş central este chemat destul de des să se pregătească alături de starurile de la echipa de seniori. Este modul prin care Arsene Wenger încearcă să integreze jucătorii de perspectivă în atmosfera de la seniori. Dragomir spune că nivelul este incredibil în comparaţie cu cel din România. Însă a reuşit să se adapteze şi chiar a legat o relaţie de amiciţie cu unul dintre staturile lui Arsenal: ”Simţim o presiune pentru că venim din afară şi el alt joc. Dar antrenorii şi colegii (n.r. de la naţionala de tineret) ne susţin şi ne simţim bine. Am învăţat foarte multe, m-am schimbat foarte mult. Simt o diferenţă foarte mare când vin aici (n.r. în România). E diferenţă de joc, de viteza de jocului. Mesut Ozil îmi dă cele mai multe sfaturi. Este tot timpul cu mine când mergem la refacere. Facem refacerea împreună şi tot timpul vorbesc cu el şi îmi dă sfaturi”.

Dragomir spune că se simte pregătit să facă următorul pas în carieră, echipa de seniori: ”Eu zic că am crescut foarte mult, pentru că am avut foarte multe meciuri cu echipa sub U23, multe antrenamente cu echipa mare şi simt o diferenţă. Da, de ce nu? (n.r. dacă se simte pregătit să debuteze la seniorii lui Arsenal) Doar că, momentan, este foarte greu, pentru că Arsenal este într-o situaţie mai dificilă. Sperăm că trecem cu bine peste tot. Aş vrea să debutez cât de repede posibil, dar nu vreau să dau un timp exact”.

Mijlocaşul de 17 ani este mulţumit de alegerea pe care a făcut-o. Asta deoarece Arsenal este o echipă care acordă o mare atenţie jucătorilor din propria ogradă. Dragomir se simte încurajat de faptul că mulţi jucători tineri au reuşit să facă pasul la echipa mare: ”Sunt foarte mulţi jucători care au venit de la tineret şi joacă acum la echipa mare. Dau şanse în fiecare săptămână, copii de-ai noştri se antrenează cu echipa mare. Aş vrea să-l impresionez pe selecţionerul naţionalei mari”.

Vlad Dragomir a ajuns la academia lui Arsenal în vara 2015, după ce a refuzat să semneze un contract de profesionist cu ACS Poli - club care l-a format. Este considerat şi la Arsenal un jucător de perspectivă, motiv pentru care a semnat în vară un contract de jucător profesionist.

Naţionala condusă de Daniel Isăilă va desfăşura un cantonament în Spania, în perioada 21-28 marti. România U21 are programate şi două amicale, cu Rusia - pe 24 martie şi cu Danemarca - 27 martie.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.