ProSport LIVE | Cât timp l-au urmărit pe Vlad Dragomir scouterii lui Arsenal înainte de a fi transferat. Selecţionerul României U16: "Să nu credeţi că l-au văzut la un meci şi l-au luat"

25 iun 2015 2490 afişări Tineret
ProSport LIVE | Cât timp l-au urmărit pe Vlad Dragomir scouterii lui Arsenal înainte de a fi transferat. Selecţionerul României U16: "Să nu credeţi că l-au văzut la un meci şi l-au luat"

Vlad Dragomir este unul dintre cele mai importante transferuri făcute în această vară în fotbalul românesc. Mijlocaşul de 16 ani a fost cumpărat de Arsenal de la ACS Poli Timişoara.

La doar 16 ani, Vlad Dragomir a prins un transfer la care cei mai mulţi jucători din lume visează. Internaţionalul de juniori a fost transferat de Arsenal, după ce a fost beneficiat de o atenţie însemnată din partea clubului londonez.

Invitat la ProSport LIVE, Adrian Boingiu, selecţionerul naţionalei U16, spune că Vlad Dragomir n-a ajuns din întâmplare la Arsenal. Adrian Boingiu, care lucrează cu Vlad Alexandru la naţionala U16, spune că fostul mijlocaş al lui Poli Timişoara a fost monitorizat mai mult de un an de 3-4 scouteri ai lui Arsenal. La final, au ajuns la concluzia că Vlad Dragomir ar fi un transfer inspirat:

”Există viitor prin prezenţa acesto copii cu renume la nivel mondial. Noi tot timpul am avut copii talentaţi. Problema este atenţia pe care le-o acordăm şi stabilirea unor obiective performanţiale prin care să-i motivăm. Acestea n-au existat până acum. Întotdeauna ne-am uitat la vârful piramidei, pentru că am avut o generaţie sau două. Dar nu ne-am uitat ce vine din urmă.

Să nu credeţi că i-au văzut la un meci şi i-au luat (n.r. juniorii ajunşi la cluburile mari din Europa). Spre exemplu Vlad, este rodul unei munci de cel puţin un an - un an şi jumătate. Trei-patru scouteri l-au văzut, au făcut raporturi diferite şi le-au pus pe masa celui care decide. Iar acesta a spus ”da, să vină să-l vedem”,
a declarat Adrian Boingiu la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.