VIDEO | Nord-irlandezii ne recunosc valoarea: "România a fost echipa mai bună. Dacă ne dădea cineva la început 9 puncte din 12 posibile, le luam fericiţi"

15 nov 2014 1292 afişări Nationala

Unul dintre jucătorii de top ai Irlandei de Nord, Christ Brunt, a vorbit la finalul partidei pierdute cu 2-0 în faţa României despre desfăşurarea evenimentelor din teren. Fotbalistul lui West Bromwich Albion a recunoscut superioritatea în joc a echipei antrenate de Anghel Iordănescu şi mărturiseşte că Irlanda de Nord nu a fost niciodată favorită la calificare, prestaţiile de până acum fiind mult peste aşteptările pe care le-a avut la startul campaniei de calificare pentru Campionatul European din 2016, din Franţa.

Chris, aţi fost învinşi în această seară. E un rezultat corect?
Cred că România a fost echipa mai bună în această seară. Evident, noi ne-am propus să facem ceea ce am făcut şi în Grecia, adică să putem absorbi presiunea şi să jucăm pe contraatac, însă nu ne-a ieşit la fel de bine cum ne-a ieşit în Grecia. Meritul este al României, a fost echipa mai bună, şi-a speculat cele două şanse de gol. Suntem dezamăgiţi că plecăm de aici fără niciun punct, dar ăsta este fotbalul.

Aţi pierdut şefia grupei.
Da, într-adevăr este dezamăgitor, ne-ar fi plăcut să ne păstrăm primul loc în grupă. Dar cred că dacă la începutul meciurilor ne-ar fi spus cineva că vom strânge 9 puncte din 12 posibile am fi fost foarte fericiţi. Aşteptăm cu nerăbdare jocurile din martie şi din iunie şi sperăm că vom putea să mai strângem nişte puncte.

Acum nu mai sunteţi favoriţi la calificare?
(râde) Nu cred că am fost vreodată favoriţi la calificare, nu? Cred că va fi o grupă grea, mai ales după victoria Ungariei din această seară, rezultat care a echilibrat lucrurile. Va fi interesant să vedem ce se va întâmpla până la final.

Ce părere ai despre echipa României şi despre stadion?
Stadionul este fantastic, echipa României a jucat bine în seara asta, au câţiva jucători foarte buni. Abia aştept să jucăm din nou contra lor în iunie, în Belfast. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.