VIDEO INTERVIU | ProSport a discutat cu suporterul care a fost bătut de BGS până a leşinat, în faţa fiicei de 14 ani. Cazul care a devenit "viral" pe Facebook

12 oct 2014 25864 afişări Nationala

În vârstă de 38 de ani, Alex T. a devenit una dintre cele mai cunoscute figuri din tribune în timpul partidei dintre România şi Ungaria. Iar vinovaţi par a fi angajaţii firmei BGS, care la începutul primei reprize au intervenit în sectorul în care se afla galeria lui Dinamo şi U Cluj, lovind cu pumnii, în stânga şi în dreapta, copii, femei şi oameni bătrâni. Toţi au devenit huligani în ochii acestora. Alex T. a fost una dintre victimele lor.În stânga acestuia, în tribune, s-a aflat fiica sa de doar 14 ani. Şi-a ridicat tatăl de la pământ, plin de sânge. E greu să îţi imaginezi scenele. Şi mai greu este să încerci să îţi dai seama ce consecinţe va avea gestul celor de la BGS asupra unui copil care şi-a văzut tatăl leşinat între scaune.

ProSport a discutat cu Alex T. imediat după încheierea partidei. Printre lacrimi, suporterul a rememorat primele minute ale partidei: "Nu îmi dau seama de la ce au pornit incidentele", a început acesta dialogul cu reporterii. Vă prezentăm succint imaginile cu unul dintre zecile de suporteri care au căzut victime ale unui orgoliu inutil. De la entuziasm la agonie. Aşa s-ar rezuma cele 20 de minute pe care le-a petrecut în tribună suporterul care a venit de la Cluj pentru a vedea echipa naţională. Şi care a plecat cu şapte copci şi un copil probabil marcat mult timp de acum înainte de imaginile văzute.


Ora 18:50 - "Nu îmi dau seama de a ce au pornit incidentele. Pur şi simplu stăteam foarte vesel şi cu steagul acolo, chiar în faţă. Stăteam cu steguleţul meu mic şi făceam fain, frumos".


Ora 19:05- "Atunci am observat că lumea fuge şi sunt stropit cu ceva. Când am dat să mă întorc, m-au stropit direct în faţă. Cum am probleme cu inima, că sunt cardiac, am aritmie, am actele medicale legate, tot, tot, tot, de la A la Z. Am leşinat, am picat jos".


Ora 19:10 - "A venit fata, m-a ridicat de acolo, m-a dat peste balustradă şi m-a coborât".


Ora 19:15 - "Eu am venit om paşnic aici. Nu sunt în stare de ebrietate, n-am venit să fac scandal aici. Am venit pentru un meci de naţională".


Ora 19:20 - "Pe mine nu mă încurajează faptul că îi dau în judecată, să câştig doi lei sau trei lei. Că eu nu am nevoie de banii lor. Că eu muncesc, mă duc la serviciu şi îmi câştig banii. Nu am nevoie de banii lor. Dar numai să fiu sănătos".


Ora 23:00 - "În momentul în care ei abuzează de suporteri, eu aş vrea să opresc toată chestia asta, ca să nu se mai întâmple, să nu mai fim umiliţi în ultimul hal, să nu mai fim batjocoriţi".

Un suporter român a filmat momentul în care Alex T. a fost lovit de unul dintre reprezentanţii BGS:

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.