VIDEO | Denis Alibec, despre tactică: "Nu-mi place să joc lungă şi pe-a doua, cum zicea şi Hagi. Dar dacă aşa trebuie...". Atacantul lămureşte problema banderolei: "Mihai Pintilii o merită, dar îmi asum responsabilitatea!"

21 mar 2017 7275 afişări Nationala
VIDEO | Denis Alibec, despre tactică: "Nu-mi place să joc lungă şi pe-a doua, cum zicea şi Hagi. Dar dacă aşa trebuie...". Atacantul lămureşte problema banderolei: "Mihai Pintilii o merită, dar îmi asum responsabilitatea!" foto: Alexandru Dobre / Mediafax

Transferat de FCSB în această iarnă pentru o sumă importantă, circa două milioane de euro, Denis Alibec a trăit alături de noua sa echipă o serie deloc convingătoare de rezultate. Deşi a înscris pentru vicecampioană, atacantul a arătat că este într-o evidentă lipsă de sincronizare cu ceea ce Laurenţiu Reghecampf pregăteşte din punct de vedere tactic. Mai exact, faptul că din 2017 jocul FCSB s-a transformat în unul ce caută atacantul cu mingi înalte, probabil o soluţie prin care se încearcă compensarea lipsei mijlocaşilor de creaţie. 

Convocat de Christopf Daum pentru partida cu Danemarca din 26 martie, de la Cluj, Alibec a discutat pentru ProSport situaţia actuală a echipei naţionale, a vorbit despre concurenţa pe post, dar a acceptat să lămurească şi problemele din jocul lui. 

Denis, putem să facem introduceri frumoase, putem să începem pe ocolite, dar hai să n-o facem. E simplu: batem sau rămânem acasă, nu?
Eu zic că-i batem! Suntem foarte mulţi atacanţi şi trebuie să ne facem treaba, să marcăm goluri şi să reuşim să îi învingem. Dacă rămânem acasă? Eu zic că n-am avea şanse atât de mari ca în cazul în care vom învinge. Important e să ne facem jocul şi să câştigăm cu Danemarca!

Nu crezi ca faţă de precedentele meciuri acum avem fotbalişti cu mai multe meciuri în picioare la echipele lor de club? Se simte tonusul?
Da, chiar se simte. În special la cei din Belgia care au venit cu un plus, cred eu, pentru naţională. Joacă la echipele lor de club şi cred că vom face un meci frumos.

Christoph Daum citea lotul în acel filmuleţ publicat de FRF şi la comentarii erau oameni care se bucurau că l-au văzut pe Budescu lângă tine. Cum o să fie cu el la naţională?
Eu sper să jucăm amândoi în atacul României, dar este greu să începem jocul împreună. 

Ne amăgim, noi ca popor, atunci când avem pretenţia ca naţionala României să bată Polonia sau Danemarca, două ţări care au un fotbal mai dezvoltat? Avem pretenţii prea ridicate de la echipa naţională?
Nu cred, jucătorii români sunt foarte talentaţi şi cred că ne putem compara cu ei. Dar mai avem mult de muncă la nivelul copiilor şi juniorilor.

În mod normal, cu voi în formă maximă, o să avem probleme în Muntenegru sau acasă cu Kazahstan?
Eu cred că nu ar trebui, înainte câştigam trei sau patru la zero cu aceste echipe. Dar vremurile s-au schimbat şi toţi au început să joace fotbal.

Au crescut ei sau am scăzut noi?
(zâmbeşte) Ambele, cred.


”Aş împrumuta jocul cu capul de la Dragoş Grigore”

În general, discursul fotbaliştilor este de tipul ”nu contează cine joacă, important e să înscriem”. Cât e politeţe şi cât e sinceritate într-un asemenea discurs?
Vă daţi seama că fiecare vrea să joace, este adevărat, dar trebuie să câştige echipa ca să câştigăm toţi. Domnul Daum hotărăşte cine joacă, important e să câştigăm.

Hai să mai lămurim nişte discuţii interminabile. Eşti un fotbalist căruia nu îi place să fie jucat cu mingi înalte, la cap?
Da, nu-mi place să joc lungă şi pe-a doua, cum a zis domnul Hagi. Dar dacă aşa trebuie să jucăm... nu am nimic împotrivă.

Dacă ai putea să iei o calitate de la un coleg, care ar fi calitatea şi de la cine ai lua-o?
De la Grigore, jocul cu capul.

Eşti mai stresat la actuala ta echipă decât erai la Astra?
Nu, chiar nu m-a afectat de loc. Am şi o anumită responsabilitate acum, sunt căpitan, şi cred că m-a ajutat foarte mult lucrul acesta.

Ai avut ezitări în momentul în care ţi s-a oferit banderola?
În primul rând pentru Mihai Pintilii nu am vrut să fiu căpitan. Pentru că el merita să fie, dar acum încerc să îmi fac cât mai bine treaba şi să îmi ajut echipa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.