Întrebarea care l-a făcut pe Daum să-şi piardă cumpătul! "Minciuni nebune! Uneori mă simt mai român decât voi!" VIDEO | Selecţionerul a plecat nervos din conferinţă: "De ce să plec? Doar din cauza rezultatelor!?"

12 iun 2017 19408 afişări Nationala

Învinsă fără drept de apel în Polonia, naţionala României mai are doar şanse teoretice de calificare la CM 2018, iar în ultimele zile s-a vorbit tot mai intens despre oportunitatea demiterii lui Christoph Daum şi aducerea unui nou selecţioner care să pregătească campania de calificare pentru Euro 2020.

Tehnicianul german a vorbit în conferinţa de presă premergătoare amicalului cu Chile, de la Cluj, precizând că o schimbare a sa ar reprezenta o eroare.

"Vă garantez că vom reuşi!", le promite Daum fanilor naţionalei, precizând că nici nu se gândeşte la demisie: "E un proces de durată!"

"În primul rând, nu e o soluţie să se schimbe selecţionerul acum.E ca şi cum ai schimba căpitanul vasului când tu trebuie să schimbi cursul vasului. Am făcut multe schimbări, e un proces de durată şi vă garantez că vom reuşi. Poate că sunt şi câţiva cititiori care sunt influenţaţi de aceste ştiri false. Ei creează ştiri false despre preşedintele nostru şi despre noi", a spus Daum.

Selecţionerul a vorbit şi despre relaţia sa cu Andrei Vochin şi a negat orice implicare a consilierului lui Răzvan Burleanu în munca sa. "El află echipa după jucători", spune Daum.

"Am citit un material care nu poate fi dovedit. Andrei Vochin este o persoană extraordinară. El se ocupă cu structura admnistrativă. El primeşte selecţia după ce află jucătorii noştri. Andrei Vochin nu discută selecţia sau detaliile tactice. Vă asigur că eu fac selecţia, o comunic prin departamentul de comunicare şi aşa o află şi el. Nu a intervenit niciodată în munca antrenorului, la niciun nivel al naţionalelor. Ar trebui să încetaţi. Să-l atacaţi pe Andrei Vochin este de neimaginat. Nu puteţi scrie fără dovezi. Nu vreau să mai vorbesc despre asta", a declarat Christoph Daum într-o conferinţă de presă.

  • Meciul România - Chile se va disputa marţi, 13 iunie, la Cluj-Napoca, de la ora 21:00

A plecat din conferinţă! Întrebarea care l-a enervat: "Minciuni nebune!"

Selecţionerul a încheiat conferinţa de presă brusc, fiind enervat de o nouă întrebare privitoare la despărţirea sa de echipa naţională. Daum a răspus gesticulând, după care s-a ridicat şi a plecat înainte ca răspunsul său să fie tradus.

Reporter: "Având în vedere că aţi venit aici după participarea României la Euro 2016, dar şi faptul că preşeditele Răzvan Burleanu a spus, atunci când aţi preluat echipa, că obiectivul principal e să calificaţi echipa la CM 2018, luaţi în considerare ca după meciul cu Chile să acceptaţi o reziliere amiabilă a contractului?"

Daum: "Nu e pe masă (n.r. nu intră în discuţie rezilierea contractului). Nu ştiu unde vreţi să ajungeţi, mereu e la fel. Aud de câteva luni că ar trebui să mă retrag! Spuneţi un singur motiv de ce ar trebui să mă opresc? Doar din cauza rezultatelor?  Dacă eu sunt convins de tine ca jurnalist, nu te voi concedia niciodată. Dar trebuie să fiu convins, nu?

Dacă ai timp şi vrei, o să stau cu tine şi o să vorbesc despre fotbal cu tine. Dar o să-mi răstălmăceşti vorbele. Chiar dacă îţi spun adevărul, nu te interesează faptele. Nu aţi scris niciodată că preşedintele Burleanu a dus Federaţia de la minus 12 milioane de euro pe zero.

Sunteţi interesaţi doar de demisia mea, despre salariul meu. Sunt întrebat de clauze. Numai minciuni nebune! Nu e nimic adevărat! Uneori nu sunteţi români, uneori mă simt mai român decât voi. Vreţi mai mult să distrugeţi ceea ce se construieşte.  Simt uneori că mă identific mai mult cu acest popor decât voi! Nu sunt de acord cu acest mod de a face jurnalism!"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.