EXCLUSIV | Stelea: "S-au întâmplat lucruri stranii la Daum!". Cum răspunde "Arnold" la întrebarea: "E o decizie bună convocarea lui Alibec?"

9 nov 2017 4221 afişări Nationala
EXCLUSIV | Stelea: "S-au întâmplat lucruri stranii la Daum!". Cum răspunde "Arnold" la întrebarea: "E o decizie bună convocarea lui Alibec?"
  • Fostul portar al naţionalei, Bogdan Stelea, a vorbit joi dimineaţa, la ProSport LIVE, despre evoluţia primei reprezentative de la preluarea de către Cosmin Contra, dar şi despre mandatul lui Christoph Daum, aria de selecţie şi două posturi cheie în angrenajul tricolorilor.
  • România întâlneşte în această seară, la Cluj, Turcia, într-un meci amical, 20:15, ProTV

În cele două meciuri cu Contra pe bancă, am văzut o naţională mai motivată, e normal să fie aşa când vine un nou selecţioner. Marfă are, dar naţionala depinde de marea problemă: aria de selecţie. Nu e vastă şi asta condiţionează destul de mult, asta e situaţia, trebuie să ne adaptăm şi cred că va apărea un grup bine motivat, performanţe se pot atinge", spune fostul selecţioner de la tineret.

Bogdan Stelea a discutat şi despre ratarea calificării la Mondialul din Rusia cu Christoph Daum la timonă. "Puteam ajunge măcar la baraj, am văzut lucruri care mi se păreau destul de stranii, care s-au întâmplat în campania precedentă şi chiar nu le înţelegeam. Bine, mă aşteptam să se întâmple aşa ceva pentru că Daum a avut probleme în a-şi cunoaşte lotul şi tipul fotbalului din România. Când spun lucruri stranii mă refer la folosirea unor jucători în anumite poziţii. Eu nu spun că habar n-avea, că avut performanţe ca anrtrenor, e un termen care nu poate fi folosit, el avut concepţia lui despre ce ar putea face naţională si respectiva concepţie n-a dat rezultate. Cu un antrenor român alte şanse am fi avut", a continuat "Arnold", fost antrenor la Viitorul şi Astra.

Coleg de generaţie cu Hagi, Gică Popescu, Prunea, Ilie Dumitrescu şi Dan Petrescu, Stelea (50 de ani) a lăsat să se înţeleagă că nu se va implica la alegerile FRF din primăvară. "Eu susţin Generaţia de Aur, o să-mi susţin colegii, dar nu fac parte din lupta asta. Nu! Eu sunt alături de ei cu ce pot să-i ajut. Atât!".

DESPRE INEFICACITATEA ATACANŢILOR LA NAŢIONALĂ: "Oamenii şi-ar doi un număr 9 la nivelul lui Ronaldo. Dacă are trei mingi în careu, dă patru goluri"

DESPRE NUMĂRUL 10 LA NAŢIONALĂ: "Şi numărul 10 la nivelul Hagi, şi-l doresc oamenii, dar nu se mai poate. Avem 4-5 jucători care pot evolua pe postul de vârf, la fel şi coordonatori. Numărul 10 înţeles de noi... nu prea mai există"

DESPRE CONVOCAREA LUI ALIBEC: "În permanenţă, când iei decizii, se supără cineva. Dar jucătorii de valoare au nevoie să le dai încredere în anumite momente. Alibec nu traversează o perioadă foarte bună, asta nu din cauza lui. A fost lăsat să i se întâmple aşa ceva. Contra îşi dă seama că are nevoie de el şi e dispus să aibă grijă de el. Vrea să-l aducă la forma maximă"

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.