VIDEO INTERVIU | Stoican: "Steaua are prima şansă!" Ce plan are antrenorul lui Dinamo pentru Sânmărtean

31 oct 2014 5089 afişări Liga 1
VIDEO INTERVIU | Stoican: "Steaua are prima şansă!" Ce plan are antrenorul lui Dinamo pentru Sânmărtean

Steaua - Dinamo se joacă vineri, de la 20:30 şi va fi transmis de Look TV

Flavius Stoican este conştient de valoarea adversarului şi spune că echipa sa va ajunge la un nivel apropiat de cel al Stelei la meciul din retur.

Se află la al patrulea meci pe banca lui Dinamo într-un derby contra Stelei. Nu a reuşit să câştige niciodată, dar a obţinut două rezultate de egalitate. Antrenorul “câinilor” nu simte o presiune suplimentară la acest meci şi conştientizează faptul că roş-albaştrii sunt superiori la anumite capitole. Totuşi, rezultatul din Ghencea, de anul trecut îl face să creadă că o poate învinge pe campioana României.

Domnule Stoican, ce diferenţe sunt între Steaua şi Dinamo?
În primul rând Steaua a ajuns la un nivel foarte ridicat după o perioadă destul de lungă. Ceea ce au reuşit ei până la această oră s-a făcut în decursul a câţiva ani buni. Asta încercăm să facem şi noi, dar ei acum au prima şansă. Ca diferenţe pot spune că ei au avut un timp îndelungat în care să construiască o echipă foarte bună. 

Simţiţi că această diferenţă se micşorează?
Nu neapărat că ar scădea Steaua, dar creşte Dinamo. O iau ca pe o creştere a lui Dinamo şi este normal să se vadă acest lucru pentru noi muncim la acest proiect.

Vi se pare că lumea nu mai este atât de interesată de acest meci?
În ceea ce priveşte oamenii implicaţi a rămas la fel ca şi dorinţă de a vedea cât mai multe meciuri de asemenea natură. Dar ţinând cont că sunt multe lucruri dificile prin care trece societatea, e normal ca oamenii să fie cu ochii aţintiţi asupra mai multor factori. Mă refer la politică, la situaţia nu prea fericită a României şi e normal să nu mai fie atât de mare interesul. 

Credeţi că jucătorii dumneavoastră au dezvoltat un complex de inferioritate după ultimele rezultate?
Eu iau lucrurile pozitive din ultimele trei meciuri. Faptul că în Ghencea am reuşit o partidă foarte bună, am fost la un pas să luăm trei puncte. Am văzut bucuria lor că au câştigat un punct acasă. Am pierdut doar un meci, am făcut două egaluri. Deci nu este o diferenţă foarte mare, nu există niciun complex de inferioritate din partea jucătorilor. Noi vrem doar să arătăm că ne putem bate de la egal la egal cu o echipă care a fost construită în decursul a trei ani. 

Ce diferenţe sunt între Steaua lui Reghecampf şi Steaua lui Gâlcă?
Diferenţe mari nu sunt. Fiecare antrenor cu filozofia lui. Gâlcă pune accent pe o posesie mai elaborată, mai dezvoltată. Reghecampf punea accent mai mult pe partea fizică, pe recuperarea mult mai repede a mingii. Dar nu este o diferenţă foarte mare. 


În sezonul trecut, Dinamo a fost foarte aproape să învingă în Ghencea, fiind egalată în ultimul minut de joc

"Nu voi pregăti nimic special pentru Sânmărtean!"

Cum îşi motivează Flavius Stoican jucătorii înaintea meciului cu Steaua?
Sunt momente şi momente înaintea unui astfel de meci. Acum jucătorii au nevoie de încredere, ca eu să le ridic moralul din cauza înfrângerii din Cupă. Sunt meciuri când am avut altfel de discurs pentru că veneam după meciuri foarte bune. Dacă jucătorilor le este greu, încerc să le ridic moralul. Dacă simt că prind aripi, atunci trebuie să fiu atent şi să îi pun cu picioarele pe pământ.

Dar jucătorul Flavius Stoican cum era motivat înaintea unui meci cu Steaua?
Când se întâmplau astfel de partide, fiecare dintre noi eram mobilizaţi fără a mai fi nevoie de ajutorul cuiva.

Cum aveţi de gând să îl blocaţi pe Sânmărtean?
Nu ne-am gândit să blocăm un jucător anume, cu toate că este un fotbalist valoros. Nu o să facem ceva special pentru Sânmărtean, ci o să încercăm să nu le dăm spaţii. Steaua nu stă doar în Sânmărtean.

Aveţi vreo modalitate prin care încercaţi să vă relaxaţi înaintea unui asemenea meci astfel încât să aveţi mintea limpede?
Când încep partidele oficiale, fie că e vorba de Gaz Metan, fie că e vorba de Steaua, sunt foarte atent. Nu încerc să mă detensionez înaintea unui meci oficial. Pur şi simplu trăiesc momente aşa cum îmi dictează sufletul.

Dar după meci?
Încerc să fiu mai realist, dar aici depinde de scor. 

Cât timp mai aveţi nevoie să puteţi spune că Dinamo este favorită în faţa Stelei înaintea unui derby?
Nu cred că un meci Steaua - Dinamo poate ajunge la ideea că una dintre echipe e favorită în detrimentul celeilalte, dar din retur vom fi mult mai aproape de nivelul Stelei.

V-ar conveni şi un egal?
Sunt un tip realist, iar dacă meciul după fluierul final ar arăta că un rezultat de egalitate este echitabil, atunci voi spune asta. Dacă Steaua va învinge şi va merita, voi spune şi asta.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.