VIDEO EXCLUSIV | Dovada că Ganea minte: expresia incalificabilă folosită la adresa jurnalistei LookTV! Vezi tot dialogul dintre cei doi! ATENŢIE! LIMBAJ LICENŢIOS. UPDATE: Reacţia celor de la Voluntari

19 mar 2016 127894 afişări Liga 1

Ionel Ganea a minţit în interviul pe care l-a acordat pentru ProSport în această dimineaţă. Deşi antrenorul a susţinut că nu a înjurat-o pe jurnalista Alina Iosub, imaginile video pe care ProSport le prezintă în exclusivitate dovedesc faptul că fostul internaţional român a avut un comportament inacceptabil.

Totul s-a petrecut la interviurile de după meciul CSMS Iaşi - Voluntari 0-1. La cadru a venit atacantul Andrei Cristea, iar după ce acesta a vorbit în direct, Ganea este auzit cum o numeşte ochelaristă pe ziarista Look TV. Aceasta îi atrage atenţia asupra exprimării, iar antrenorul îi răspunde zeflemitor: “Eu sunt de la ţară”. Între timp, Ionuţ Voicu se aşezase la cadru şi încerca, timid, să oprească disputa dintre antrenorul de la Voluntari şi jurnalistă. După interviul lui Voicu, la cadru a apărut Vasile Maftei.

În acest moment, Ganea este auzit pe imagini când vociferează, iar Alina Iosub îi spune:

  • Iosub: Aştept să-ţi ceri scuze. Nu se vorbeşte aşa în mod civilizat.
  • Ganea: Vrei să-ţi mai zic ceva?! Mânca-mi-ai p*** să mi-o mănânci! Mi-am cerut scuze, na!
  • Iosub: Halal comportament! Se vede că eşti un ţăran!
  • Ganea: Pişato! Taci că poate te pun acolo, pe reclame. Taci din gură!
  • Iosub: Nu-mi spui tu mie când să tac!
  • Maftei: Hei, hei! Gata!
  • Iosub: Nu vreau

Maftei a încercat să aplaneze conflictul, însă în loc să-i atragă bărbăteşte atenţia antrenorului său că se comportă incalificabil, i se adresează tot jurnalistei cu un blând: “Gata!” Disputa dintre Ganea şi Alina Iosub a continuat, iar la final jurnalista l-a ameninţat pe antrenor. Dialogul si filmul finalului dialogului dintre Ganea şi Iosub poate fi urmărit aici.

Recunosc, atenţie!, sunt şi în postul Paştelui, recunosc că nu am înjurat-o de mamă. Sunt în postul Paştelui, ţin post. Nu am înjurat-o. Ieri, am fost la Sfânta Parascheva…Nu am ameninţat-o că o dau cu capul de pereţi
Ionel Ganea, pentru ProSport, în această dimineaţă

 

DE UNDE A PORNIT TOTUL

Ganea: Hai, mă, că.. (indescifrabil).
Ganea: Hai, tu, ochelaristo!
Reporter: Dar vorbeşte civilizat.
Ganea: Avem avion!
Reporter: Vorbeşte civilizat, nu sunt ochelaristă, puţin respect!
Reporter: Domn...
Ganea: Păi nu sunt?
Reporter: Păi nu! Se vede că nu eşti.
Ganea: Sunt de la ţară.
Reporter: Păi eşti!
Reporter: Aştept să-ţi ceri scuze, că nu se vorbeşte aşa.
Ganea (indescifrabil) Mânca-mi-ai p*** să mi-o mănânci!
Reporter: Halal comportament.
Reporter: Se vede că eşti un ţăran.
Ganea: Pişato. Taci că poate te pun acolo, pe reclamă! Taci din gură!
Reporter: Nu vreau!

Ce nu s-a văzut pe camerele de la Digi şi Look Tv

După acest schimb de replici, Ganea a venit la microfon, iar Alina Iosub i-a adresat, profesionist, întrebări. După ce a terminat, antrenorul este văzut când se apleacă spre jurnalistă, încercând să o sărute. Aici, Alina Iosub se fereşte şi îi strigă: "A treia oară la Botoşani, s-ar putea să nu te întorci viu la Bucureşti! Îţi promit, îţi promit asta! Te pup, Ionel! Ai grijă la Botoşani să nu pleci rupt".

Într-o nouă filmare, publicată de site-ul sportmoldova.ro se vede dintr-un alt unghi momentul în care Ganea se apleacă spre jurnalistă. După ameninţarea cu mersul la Botoşani, Ganea este auzit spunând: "La Botoşani când jucăm?". Alina Iosub îi răspunde pe un ton batjocoritor: "Nu ştiu, de Paşti!".

De la distanţă, Ganea îi strigă, hohotind: "Auzi, crezi că mai rămâi până de Paşti?". Antrenorul de la Voluntari o ameninţă voalat pe jurnalistă că ar putea să fie dată afară până de Paşte, pe 1 mai 2016. 

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru ProSport, Ionel Ganea a încercat să se disculpe precizând că nu a existat niciun conflict şi nici nu a folosit un limbaj licenţios.

"Lucrurile nu au stat aşa. Fata, nici nu o cunosc, nu ştiu cine e. I-am zis: “Vă rog, dacă puteţi să ne luaţi un pic mai repede!”. Trebuia să plecăm la aeroport. Nu folosesc cuvântul ăsta niciodată la femei. Cu “fă”. Uite, şi nevastă-mea e aici lângă mine. Deci, eu nu folosesc cuvântul ăsta, “fă”. Ea mi-a răspuns mie la per tu. Atunci, eu i-am zis: “Tu, ochelaristo, tu ce faci, te tragi cu mine de şireturi!?”. Asta a fost. După aia, ea mi-a răspuns tot la per tu. Sunt şi în postul Paştelui, recunosc că nu am înjurat-o de mamă. Sunt în postul Paştelui, ţin post. Nu am înjurat-o. Nu am pentru ce să-mi cer scuze. Nu am folosit cuvintele despre care spune ea",a declarat Ionel Ganea într-un interviu pentru ProSport.

Reacţia oficială a LookTV

Incidentul a fost comentat de Sergiu Penciu, coordonatorul Departamentului Sport de la Look TV, care şi-a cerut scuze pentru ameninţările jurnalistei la adresa antrenorului, dar a precizat şi că aşteaptă scuzele clubului Voluntari:

"Ţinând cont că fotbalul este elementul principal în jurul căruia ne desfăşurăm activitatea am considerat că ar fi bine să nu mai escaladăm acest subiect şi să ne concentrăm pe meciurile din Liga 1 Orange. Văzând cu regret declaraţiile domnului Ionel Ganea vom pune la dispoziţia presei înregistrarea cu injuriile adresate colegei Alina. Nu am vrut să escaladăm acest subiect care nu face bine fotbalului şi este de regretat ceea ce s-a întâmplat. Am aşteptat ca antrenorul echipei FC Voluntari să îşi prezinte scuzele într-un mod bărbătesc şi astfel să încheiem discuţiile. Încă aşteptăm aceste scuze pentru a putea trece evident la subiectele importante ale zilei şi anume meciurile din Liga 1 Orange! Voi încheia cerând scuze public pentru vorbele, de asemenea, de regretat ale colegei noastre Alina şi nu voi încerca să gasesc alibi pentru acestea. Ca şi un ultim aspect vă asigur că îmi voi rezerva dreptul de a nu mai promova nici o reacţie a antrenorului Ionel Ganea în emisiunile mele Fotbal Look!".

Ce spun oficialii lui FC Voluntari despre incident

Sâmbătă după-amiază, oficialii lui FC Voluntari au emis un comunicat de presă, prin care îşi exprimă poziţia faţă de incidentele de la Iaşi:

Fotbal Club Voluntari condamnă evenimentele grobiene  care i-au avut în prim plan pe antrenorul echipei de fotbal Ionel Ganea şi pe reprezentanta postului de televiziune Look TV, jurnalista Alina Iosub, la finalul partidei dintre CSMS Iaşi şi FC Voluntari.

 Inerentele polemici trebuie să păstreze un cadru constructiv şi să fie purtate într-un dialog civilizat, indiferent dacă protagoniştii se află în faţa sau în spatele microfoanelor.
Dincolo de ecranele televizoarelor, lumea sportului şi, în special, cea a fotbalului rămâne una dură şi împinsă către multe sacrificii.
Astfel, interacţiunea obligatorie din punct de vedere profesional dintre oamenii de sport si mass media  trebuie menţinută doar între barierele impuse de regulamente.
Dacă dorim să atragem copiii către sport şi să le inoculăm o educaţie sănătoasă, comportamentul trivial, jignirile şi proferarea ameninţărilor trebuie puse la zid şi eliminate, indiferent cine le iniţiază.

FC Voluntari îi asigură pe toţi reprezentanţii mass-media că va păstra aceleaşi relaţii deschise către dialog şi respect, ca şi până acum.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.