ProSport LIVE | Poveşti mai puţin ştiute. Cum a ajuns Mirel Rădoi la naţionalele de juniori. "Era uşor 'obraznic'". Marius Niculae a fugit din cantonamentul naţionalei de juniori pentru a merge la fast-food

26 iun 2015 4809 afişări Liga 1

Adrian Boingiu, selecţionerul României sub 16 ani, a rememorat primele contacte pe care le-a avut cu Mirel Rădoi la naţionalele de juniori. Boingiu spune că actualul antrenor al Stelei arăta calităţi de lider încă de la vârsta de 14 ani.

La 14 ani, Mirel Rădoi a participat la o selecţie pentru naţionalele de juniori şi a reuşit să intre într-o echipă în care cei mai mulţi s-au remarcat şi la juniori. Adrian Boingiu şi-a adus aminte despre cum era copilul Rădoi. Selecţionerul României U16 susţine că fostul mijlocaş era foarte sigur pe el în teren, iar în afara gazonului era un copil liniştit.

”L-am avut pe Rădoi la naţionala de juniori. A fost o echipă foarte bună atunci, aproape toţi au ajuns la naţionala mare: Rădoi, Paraschiv, Marius Niculae, Cânu, Maxim, Codrea, Tibi Bălan, Raţ... Noi pe Rădoi l-am luat la 14-15. Niciodată n-a fost timid. Tot timpul a fost extrem de tenace, de stăpân pe el, uşor obraznic, cu ghilimele. Întotdeauna cei care vin din provincie au un handicap moral faţă de cei din Capitală. Dar el nu avea niciodată aşa. N-a fugit niciodată din cantonament, era un băiat cuminte. În schimb, am avut trei jucători care au plecat într-o seară din cantonament”, a declarat Adrian Boingiu la ProSport LIVE.

În generaţia lui Rădoi au existat însă şi rebeli. Adrian Boingiu a povestit amuzat cum Marius Niculae a fugit din cantonament, împreună cu Sorin Paraschiv şi Vlad Munteanu. ”Săgeată” doar ce intrase în posesia unui autoturism şi a primit voie de la antrenori să meargă cu el în cantonamentul de la Snagov. Nicuale s-a folosit apoi de maşină să plece noaptea la un fast food.

”Într-o seară, la Snagov - unde făceam cantonamente, la baza olimpică, le-am zis că sunt liberi, gândindu-mă că nu au unde să plece. Am uitat că Marius Niculae are maşină. Când ne-am uitat, nu erau în cantonament Marius Niculae, Paraschiv şi Vlad Munteanu. Am zis că sunt pe aici. M-am dus la ceilalţi în cameră şi mi-au spus că au plecat la McDonalds, la Săftica. I-am sunat, nu mi-au răspuns. Apoi l-am pus pe Raţ să-i sune şi i-au răspuns: ”Ce vrei, mă, oltene?” I-am zis să o lase mai uşor cu oltene, că sunt născut în Bucureşti. S-au întors în jur de 12 noaptea. Uneori îi mai acopeream, dar nu la situaţii grave”, a mai declarat Boingiu.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.