ProSport a stat de vorbă cu observatorul meciului Vardar - Steaua! "O să scriu tot în raport. Nu e posibil aşa ceva, am rămas uluit!"

23 iul 2013 151864 afişări Liga 1
ProSport a stat de vorbă cu observatorul meciului Vardar - Steaua! "O să scriu tot în raport. Nu e posibil aşa ceva, am rămas uluit!"

UPDATE 23:15 Agresorul jurnalistei Alexandra Tănăsescu, Iulian Ioniţă zis "Buze", a fost şi el dus la secţia de poliţie şi audiat. El a pledat vinovat şi, după înfăţişarea în faţa tribunalului, a fost amendat cu 25.000 de dinari (400 de euro)


UPDATE 21.30 Cu un sfert de oră înainte de meci, observatorul meciului s-a întreţinut preţ de câteva minute cu Valeriu Argăseală, pentru a afla şi versiunea Stelei privind incidentul de aseară.


UPDATE 21.10 Deşi existau informaţii clare potrivit cărora bodyguardul poreclit "Buze" ar fi părăsit Macedonia, acesta a ajuns în urmă cu doar câteva minute la stadion. Acesta s-a salutat amical cu Mihai Stoica, cei doi strângându-şi mâna şi schimbând câteva cuvinte.


UPDATE 21.05 ProSport a discutat cu observatorul partidei de la Skopje, Mark Blackborne. Acesta a punctat că tot ce s-a întâmplat ieri între Mihai Stoica şi reporterii ProTV - ProSport va fi menţionat în raportul meciului. De notat că înainte de startul partidei, delegatul UEFA a luat numerele de telefon ale jurnaliştilor români, pe care le va pune la dispoziţia forului continental.

Altfel, de faţă la incidentul de aseară a fost şi un însoţitor al arbitrilor, şi el mandatat de UEFA, care de asemenea a explicat că va relata episodul către forul continental.

"O să scriu tot în raport, dar decizia finală o ia UEFA. Nu este posibil aşa ceva, am rămas uluit când am auzit că Steaua susţine că antrenamentul nu trebuie să fie deschis presei. E incredibil ce a făcut clubul român, am înţeles că nu au ţinut nici conferinţă de presă. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul e unul singur", a mărturisit Mark Blackborne, observatorul meciului, pentru ProSport.


UPDATE 20.35 Mihai Stoica a ajuns la stadionul din Skopje. Acesta este însoţit de doi bodyguarzi, unul dintre ei fiind Nicu Chiriţă, patronul firmei de securitate. Acest lucru confirmă sursele noastre, potrivit cărora "Buze" ar fi fugit din Macedonia.


UPDATE 20.00 De mai bine de o oră Poliţia încearcă să îl găsească pe "Buze", "gorila" lui Meme. Din informaţiile ProSport se pare că acesta a părăsit Macedonia în urmă cu două ore.

"Pe "Buze" nu l-am mai văzut prin recepţie de dimineaţă. Nu ştim ce s-a întâmplat, dar nici în cameră nu mai e. Problema asta a rezolvat-o Meme, pentru că el a fost cu ideea să îşi aducă bodyguarzii în Macedonia.", au dezvăluit surse din anturajul Stelei pentru ProSport.


UPDATE 18.30 Un echipaj al Poliţiei din Macedonia a plecat în urmă cu jumătate de oră spre hotelul Stelei pentru a-l identifica pe bodyguard-ul care a bruscat-o pe Alexandra Tănăsescu, urmând ca acesta să fie adus la secţia de poliţie pentru declaraţii.


UPDATE 15.40 Ambasada României în Macedonia informează, la solicitarea agenţiei MEDIAFAX, că managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost amendat de un tribunal civil din Skopje pentru tulburarea liniştii publice, nefiind vorba de o amendă penală.

Potrivit Ambasadei României în Macedonia, instituţia a oferit asistenţă de specialitate cetăţenilor români Alexandra Tănăsescu (reporter ProTV) şi Mihai Stoica la solicitarea celor doi, precizând faptul că autorităţile macedonene au responsabilitatea de a încadra faptele.

Ambasada susţine că oficialul stelist, care a compărut marţi în faţa unui judecător administrativ din Skopje, şi-a asumat responsabilitatea faptelor şi că a primit o amendă administrativă.

Conform instituţiei române, părţile au fost sfătuite ca în cazul în care nu sunt mulţumite de soluţionarea cazului să se adreseze mai departe instanţelor macedonene sau româneşti.


UPDATE 14.46 - Poliţia din Macedonia l-a identificat pe bodyguardul lui Mihai Stoica care a agresat-o pe jurnalista Alexandra Tănăsescu. Numele lui este Iulian Ioniţă, zis Buze.

UPDATE 14.14 Poliţia încearcă să îl identifice şi pe bodyguardul lui Mihai Stoica, care este şi el acuzat de vătămare corporală.

 
Bodyguardul se află în hotelul unde este cazată Steaua, dar sunt şanse mici ca el să fie prezent la meciul cu Vardar de diseară.

UPDATE 12.03 În urmă cu 10 minute . Mihai Stoica a părăsit sala de judecată. Oficialul Stelei a pledat vinovat în faţa judecătorului şi a primit o amendă de 25.000 denari (circa 400 euro), urmând a suporta şi cheltuielile de judecată.

 
MM a ieşit extrem de arogant de la tribunal şi a rostit câteva cuvinte către cei din presă: "Gata, s-a terminat! Gata! Staţi degeaba aici, gata, s-a terminat!"

În scurt timp va fi audiată şi Alexandra Tănăsescu, reporterul PRO TV agresat de Stoica şi bodyguard. Poliţia nu l-a putut identifica pe bodyguardul care a agresat-o după imagini. Cazul nu este închis.
 
Rămâi pe www.prosport.ro pentru detalii

UPDATE 11.18 De aproximativ 20 de minute, Mihai Stoica se află în sala de judecată, unde explică incidentul în care a fost implicat ieri. Managerul se consideră vinovat de ultraj şi vătămare corporală.


În curând, se aşteaptă decizia tribunalului.

UPDATE 11.06 Incindentul din Macedonia a fost comentat şi de Ion Crăciunescu.

"Am fost întotdeauna împotriva violenţei. Pentru mine acest fapt depăşeşte orice imaginaţie. Nu pot să găsesc nicio explicaţie normală pentru un astfel de fapt. Îmi este greu să îmi imaginez că se poate întâmpla aşa ceva în mileniul trei" a spus Ion Crăciunescu la Sport.ro

UPDATE 10.11 Mihai Stoica a sosit la poliţie, însoţit de un avocat, iar apoi va merge la tribunal pentru stabilirea faptelor. A sosit şi prim-secretarul ambasadei României în Macedonia.

 
Medicii i-au scos certificat medico-legal Alexandrei Tănăsescu, reporter PRO TV, pentru multiple contuzii, şi i-au bandajat mâna, scrie Sport.ro.
 
Noaptea trecută, poliţistii care au investigat cazul au cerut să vorbească cu Stoica. Oficialul Stelei a negat incidentul. Autorităţile au cerut să vadă filmul, apoi l-au luat pe Mihai Stoica la secţia de poliţie.
 
Bogdan Steriopol a explicat la Ora de ProSport filmul evenimentelor.

"După ce ofiţerul de presă a chemat paza, managerul a descoperit ca operatorul PRO TV încerca să tragă câteva cadre. Eu am fost primul luat în colimator de Mihai Stoica. Am văzut pe tunel cum Alexandrei i-a fost imobilizată mâna de către bodyguarzi, apoi managerul i-a smuls telefonul din mână.

Fainiş a şters filmuleţul din telefon. Am aflat că bodyguardul care a bruscat-o cel mai rău ar avea antecedente grave, penale, iar oamenii de la Steaua vor să ascunda acest lucru, aşa ca l-au făcut 'disparut' ", a spus reporterul ProSport.
 

UPDATE 03:40 Alexandra Tănăsescu a părăsit secţia de poliţie, însă astăzi, la ora 09:00 va fi nevoită să se prezinte din nou. În schimb, Meme Stoica a mai fost reţinut câteva minute. Amânarea a fost cauzată de faptul că poliţia din Skopje nu avea un translator autorizat. Marţi, la ora 09:00, Alexandra a fost chemată din nou cu înregistrările video ca probă şi i se va pune la dispoziţie un translator.

Este de menţionat că Meme Stoica şi-a recunoscut faptele, însă nu înainte de a face scandal în faţa hotelului. În momentul în care poliţia l-a invitat la secţie, managerul Stelei a început să ţipe că este cetăţean european, iar organele legii să se prezinte cu mandat
 
Până la urmă, Meme Stoica a cedat şi a mers la secţia de poliţie. Ajuns acolo, managerul Stelei a negat însă că ar fi avut gărzi de corp. Oficialul campioanei a declarat în faţa autorităţilor că cei doi care au agresat-o pe Alexandra Tănăsescu nu sunt gărzile sale de corp şi că nu sunt cazaţi în hotelul Stelei. 
 
FOTO: Bogdan IORDACHE

UPDATE 02:20 Cu o maşină pusă la dispoziţie de hotel, Mihai Stoica a ajuns la poliţie.


UPDATE 02:00 Mihai Stoica, managerul Stelei, şi-a asumat toată vina şi a urmează să fie condus la secţia de poliţie unde va fi audiat.

UPDATE 01:45 Reprezentaţi ai poliţiei au ajuns la hotelul Stelei în jurul miezului nopţii, ora locală, pentru a-l identifica pe agresorul jurnalistei ProTV, Alexandra Tănăsescu. 
 
Aceasta a primit îngrijiri medicale la spital şi i-a fost eliberat certificatul medico-legal. În urma agresiunii la care a fost supusă de oamenii de ordine de la stadion, mâna Alexandrei a fost bandajată de către medici. 

În acest moment, nimeni din staff-ul Stelei nu doarme, Reghecampf şi Mihai Stoica discutând acum cu poliţia. 

UPDATE: După acest incident Steaua a decis să blocheze accesul tuturor reprezentanţilor mass-media la antrenamentul echipei.


Steaua a plecat la Skopje cu trei agenţi de pază ai firmei SAS. Reporterii ProSport şi ProTV au încercat să vizioneze antrenamentul Stelei, însă au fost întâmpinaţi cu violenţă de agenţii asmuţiţi de Mihai Stoica asupra lor.

În timp ce reporterii erau agresaţi fizic, Mihai Stoica înjura golăneşte. Cea mai şifonată a ieşit Alexandra Tănăsescu, reprezentanta PRO TV-ului. Managerul Stelei a început s-o înjure, iar bodyguarzii au sărit să-i smulgă telefonul din mână.

Cu ajutorul bodyguarzilor săi, care au ţinut cu forţa reporterul PRO TV, MM i-a smuls Alexandrei telefonul mobil din mână şi i l-a pasat lui Făinişi. Ofiţerul de presă al Stelei a şters fişierele video în care erau surprinse de aproape şi frontal gesturile şi limbajul agresiv ale lui Mihai Stoica. www.sport.ro are înregistrarea de pe camera operatorului, înjurat şi el într-un mod îngrozitor de Mihai Stoica şi ameninţat cu bătaia. S-a salvat doar înregistrarea de pe camera operatorului, înjurat şi el într-un mod îngrozitor de Mihai Stoica şi ameninţat cu bătaia.

În tot acest timp, jurnalista PRO TV a fost ţinută cu forţa de bodyuarzi. În urma intervenţiei violente a celor de la SAS, Alexandra Tănăsescu s-a ales cu mai multe vânătăi.

Cătălin Făinişi (ofiţerul de presă al Stelei): Alexandro, te rog frumos, nu mai discutăm... Pe bune acum, parcă nu ştiai că asta o să se întâmple!
Alexandra: Nu, chiar nu ştiam că asta o să se întâmple. Pe bune, mi se pare incredibil

Făinişi: Nu e prima dată...
Alexandra: Mie mi se pare incredibil. Noi dăm meciul şi nu avem voie la antrenamentul oficial?

Făinişi: Nu mă interesează. Antrenamentul oficial este antrenamentul oficial al FC STEAUA BUCUREŞTI, nu al lui Vardar Skopje

Mihai Stoica: Băi, ia plecaţi, băi...hai,. că până acum am vorbit frumos...ia, căraţi-vă, bă!

Făinişi: N-are rost să...

Alexandra: Văru', filmează!

Făinişi (se apropie de operator): Vărule, te rog frumos...

Viorel Molan (operator): Stai, mă, Mihaie...vorbim frumos...ne calmăm...vorbim, frumos, nu am jignit pe nimeni

Făinişi către Mihai Stoica: Gata, Meme...


Viorel Molan: Meme, nu am jignit pe nimeni!

Mihai Stoica: Ia, plecaţi, în p*** mea de aici, mă rog de voi să plecaţi?

Viorel Molan: Pai, nu, dar vorbeam frumos, nu am jignit pe nimeni...nu am jignit pe nimeni

Mihai Stoica (începe să se vadă şi el - filmarea e de jos): Afara, da-te-n p*** mea!!! Gata!!! Hai!!!

Viorel Molan: De ce vorbeşti aşa cu mine?

Mihai Stoica (se vede deja apropiindu-se de cameră): Pentru că asa vrea p** mea, d-aia !

Viorel Molan: Nu e frumos să vorbeşti aşa!

Mihai Stoica: Afara, mă!  Băi, ieşi afară, mă!

Făinişi: Hai, te rog eu!

Mihai Stoica: Băi, ieşi afară! Nu mă fă să dau în tine!!! Ieşi afară!!!

Viorel Molan: Păi, n-ai cum să dai în mine...

Mihai Stoica: E, p***... n-am cum să dau în tine!

Mihai Stoica: Du-te, mă, în p*** mea! Hai, mişcă-te!

Mihai Stoica sau un bodyguard: Ce p*** **** vrei, mă?

Viorel Molan: Eu ţi-am vorbit frumos...

Mihai Stoica sau un bodyguard: Ieşi, băga-mi-aş p*** în familia m***

Mihai Stoica: Te bag în seamă, vorbesc frumos cu tine...

Bodyguard către Alexandra: Hai, prinţesa mea, mişcă-te şi tu!

Bodyguard către operator: Mai mult îl aţâţi, dacă stai aici...

Viorel Molan: Stau după reporterul meu, crezi că voiam să îl jignesc sau să îi zic ceva? Nu e frumos

Mihai Stoica: Nu-i frumos! Ia zi tu, mă, ce-i frumos? Mă!

Viorel Molan: Meme, nu-i frumos...atâta ti-am zis...

Mihai Stoica: Gata, băi!!!!!!

Viorel Molan: Nu te-am jignit în viaţa mea

Mihai Stoica: Nu vreau ca să intru la puşcărie! F*** în g***! Nu mai filma, mă!

În cadru se văd Meme şi Alexandra, bodyguarzii o ţin de mâini cu forţa, Meme îi smulge telefonul:

Alexandra: Cum să-mi iei telefonul din mână?

Meme Stoica (slab, greu de înţeles): Filmează...

Alexandra: Cum să-mi iei telefonul din mână?

Mihai Stoica încearcă să îi ia telefonul din mână, iar Alexandra se chinuie să îl recupereze. Imaginile sunt neclare. Fănişi pune mâna pe telefon şi sterge videourile.

Alexandra: Dă-mi telefonul!!!
Alexandra: Dă-mi telefonul!!!

Mihai Stoica ţipă şi el, nu se întelege decât: Hai, dă-i drumul de aici !!!


POZIŢIA PRO TV

PRO TV îşi exprimă regretul că o comunitate uriaşă, cu ani de glorie şi care a contribuit la succesul românilor, a ajuns să fie reprezentată de singurul angajat care şi-a lovit un suporter în timpul unui joc oficial şi singurul manager general căruia patronul i-a retras dreptul de semnătură pentru antecedente cunoscute public.

Întrucât PRO TV nu consideră că Mihai Stoica reprezintă Steaua Bucureşti, a luat decizia de a depune plângere împotriva managerului echipei. Plângerile vor ajunge la FRF şi la UEFA, organizatorul meciului Vardar - Steaua, marţi, 23 iulie, meci transmis în Romania în direct la PRO TV.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.