Noua minune de la Dunăre: Astra este lider în Liga I! Super goluri în Astra - Gaz Metan 4-0! VIDEO REZUMAT

23 sep 2012 9360 afişări Liga 1
Noua minune de la Dunăre: Astra este lider în Liga I! Super goluri în Astra - Gaz Metan 4-0! VIDEO REZUMAT LIVE TEXT Astra - Gaz Metan 3-0: Tembo marchează şi el! Fazele VIDEO se văd pe prosport.ro

Astra a învins clar aseară pe Gaz Metan Mediaş (4-0) într-un meci care a însemnat debutul oraşului Giurgiu în prima ligă

#Stadionul de lângă Podul Prieteniei se prezintă bine doar pe jumătate, dar lucrările de renovare vor continua

Giurgiu nu a prins niciun minut în prima ligă până aseară. Orăşele precum Brăneşti, Chiajna sau Otopeni au avut privilegiu de a lupta cu echipele mari ale României, dar Giurgiu nu. Pe străzi e linişte. N-ai zice că se apropie meciul cu Gaz Metan, primul din istoria oraşului. Ori lumea e deja acolo, ori nu interesează pe nimeni. Ne apropiem de "Marin Anastasovici", noua arenă a ligii întâi, ghidaţi de stâlpii de nocturnă proaspăt montaţi. Apar şi oamenii. Sunt din ce în ce mai mulţi şi la intrarea în stadion s-a creat celebrul dop. Nimeni nu stă la coadă şi se intră greu. Două ambulanţe dau ocol complexului sportiv. "S-au bătut unii în partea cealaltă", vine explicaţia oamenilor de ordine. Bun, au început cu "dreptul".

Mai e de lucru

Intrarea în baza sportivă lasă loc multor sentimente. Ne place, dar sunt multe lipsuri. Miroase a nou, dar totodată ne înecăm şi din cauza fumului ieşit din zecile de grătare. Nici seminţele nu lipsesc din stocurile comercianţilor şi accesul se face tot printr-o poartă uriaşă de tablă asemănătoare penitenciarelor deasupra căreia scrie "Complexul Sportiv Marin Anastasovici". Un nume despre care nu ştim mai nimic, în afară că este unul dintre marii fotbalişti ai Giurgiului. În apropierea drepunghiului verde s-a lucrat din greu. Dar, din păcate, doar pe partea "oficialei", acolo de unde vin banii. La tribuna a II-a nu s-a schimbat mai nimic, peluzele lipsesc cu desăvârşire, dar patronul echipei, Ioan Niculae, a asigurat că proiectul început la Giurgiu nu se opreşte aici, iar lucrările vor continua. "Nu credeam că voi apuca să văd fotbal din prima ligă aici. Nu aveam cum să lipsesc. S-au băgat bani mulţi şi ne săturaserăm să vedem meciuri doar dimineaţa", ne-a mărturisit un bărbat trecut de 50 de ani.

Gazonul e impecabil

O surpriză plăcută a serii a reprezentat-o suprafaţa de joc. Cum deja ne creasem impresia că nici iarba nu creşte cum trebuie în ţara asta, după experimentele nereuşite de la Naţional Arena, stadionul din Giurgiu ne-a arătat contrariul. Firma lui Adrian Oprişan a arătat de ce este una dintre cele mai cunoscute în domeniu şi a trimis un semnal clar celor care îngrijesc gazonul la stadionul de 55 de mii de locuri din Vatra Luminoasă.

"…şi Mulţescu zici că-i Vilanova"

Pe teren lucruri nu au fost deloc complicate. Echipa lui Gigi Mulţescu a arătat ca în etapele precedente. A dominat, a presat şi a înscris de câte ori a avut nevoie. După o primă repriză în care golul nu a apărut, partea a doua a aparţinut total gazdelor. Distefano ('55), Budescu ('58), Tembo ('65) şi Seto ('88) au adus o victorie categorică pentru noua echipă a Giurgiului care i-a făcut pe cei aproximativ 3.500 de fani prezenţi în tribună să scandeze "Joacă Astra zici că-i Barcelona şi Mulţescu zici că-i Vilanova". Cel puţin pentru câteva ore Astra a devenit liderul Ligii I şi, după Galaţi, un nou oraş de la malul Dunării visează frumos.

AI AICI DESFĂŞURAREA LIVE TEXT A PARTIDEI

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.