EXCLUSIV | "E un etalon de profesionalism, centrul de echilibru şi punctul fix al echipei". Omul "invizibil", ridicat în slăvi: "Mai poate juca la naţională. Şi la Barcelona se vorbeşte doar despre Messi, dar..."

13 nov 2017 5377 afişări Liga 1
EXCLUSIV | "E un etalon de profesionalism, centrul de echilibru şi punctul fix al echipei". Omul "invizibil", ridicat în slăvi: "Mai poate juca la naţională. Şi la Barcelona se vorbeşte doar despre Messi, dar..."

Mihai Pintilii (33 de ani) traversează un sezon foarte bun alături de FCSB, l-a convins deja pe Cosmin Contra că e opţiunea numărul unu pentru mijlocul echipei naţionale, iar evoluţiile sale sunt apreciate, printre alţii, şi de Valeriu Răchită. Invitat în studioiul ProSport Live, fostul fundaş al Stelei a vorbit la superlativ despre închizător, pe care l-a asemănat cu Sergio Busquets.

Plecând de la ideea că mijlocaşii centrali sunt cheia succesului în fotbalul modern, Răchită l-a numit pe Pintilii un "etalon de profesionalism". Impresionat de jocurile bune pe bandă rulantă făcute de mijlocaşul de 33 de ani, fostul secund al lui Victor Piţurcă la echipa naţională nu s-a ferit de cuvinte şi a făcut o paralelă între rolul lui Pintilii şi cel al lui Busquets la Barcelona: "Pintilii e un etalon de profesionalism, un punct fix, atât pentru echipa naţională, cât şi pentru Steaua. Toată lumea vorbeşte la Barcelona despre Messi, dar Busquets e centrul lor de echilibru. Aşa e şi Pintilii", a spus Răchită, la ProSport Live.

Ajuns la 33 de ani, Pintilii şi-a pierdut din viteză şi din reacţii, dar reuşeşte, în continuare, să compenseze prin experienţă şi prin simţul tactic ieşit din comun. Pentru Răchită, care a identificat cele mai importante argumente ale lui Pintilii, mijlocaşul mai poate fi o soluţie pentru echipa naţională încă doi sau trei ani: "Acum are o vârstă, reacţiile sunt mai întârziate, dar din punct de vedere tactic stă foarte bine. Dă agresivitate pozitivă la jumătatea terenului, coboară între fundaşii centrali pe fază defensivă, mai poate juca la echipa naţională încă doi sau trei ani de zile", a adăugat fostul fundaş.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.