EXCLUSIV | Acuzaţii fără precedent! Ganea: "Practic, la CFR ne-au fost furaţi banii! Nu mai am încredere în justiţie, acolo e stat în stat! Ce? Deranjează adevărul?"

12 aug 2017 21286 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Acuzaţii fără precedent! Ganea: "Practic, la CFR ne-au fost furaţi banii! Nu mai am încredere în justiţie, acolo e stat în stat! Ce? Deranjează adevărul?"

Liviu Ganea, fost atacant la Dinamo sau CFR Cluj, a decis să se retragă din activitatea competiţională foarte devreme. Deşi are doar 29 de ani în acest moment, Ganea a precizat că a luat decizia după ce a ajuns la concluzia că dacă nu îşi poate găsi un angajament la o echipă importantă, nu ar putea continua în ligile inferioare.

Ganea a povestit pe larg la ProSport LIVE experienţa prin care a trecut la CFR Cluj, formaţie la care a activat în perioada 2012-2015. Ganea afirmă că avea de primit 150.000 de euro de la CFR, însă o dată cu intrarea în insolvenţă a clubului toate discuţiile pe acest subiect au fost sistate. Fostul atacant este de părere că nici ieşirea din insolvenţă a clubului ardelean nu este una tocmai 'curată'.

"Mulţi mi-au spus că probabil o să-mi pară rău mai târziu că am renunţat la cariera de fotbalist. Ori faci performanţă şi eşti la un club cu pretenţii, ori stai deoparte. Aşa gândesc şi cred că e o gândire sănătoasă. Prefer să nu mă complac. Merită să fii fotbalist atât timp cât faci parte dintr-o echipă bună, o echipă care are stabilitate.

Practic, la CFR ne-au fost furaţi banii. Prin simpla decizie a unui judecător ni s-au anulat toate pretenţiile financiare. Pentru că aşa a vrut el, nu pentru că ar fi fost în litera legii sau pentru că aşa ar fi fost corect. S-a dorit ca acest club să fie salvat. Nu cred că a fost pur şi simplu ceva pe linie sportivă, a fost pe linie politică. Niciun jucător care a fost în acea perioadă la CFR Cluj şi a avut contract cu ei nu a mai primit niciun ban. Au primit doar 10% şi asta pentru că au dorit ei aşa. Puteau să nu dea nimic. Ajungi la Curtea de Apel Cluj şi ţi se întorc toate deciziile. Acolo e stat în stat. Am vorbit cu avocaţii. Ce încredere în justiţie? După toate prin care am trecut nu am încredere în justiţie. 150.000 de euro este suma pe care trebuia să o recuperez. Toate aceste sume erau trecute pe contract şi toate trebuiau plătite conform planului de reorganizare. Femeile de servici erau trecute pe lista de salariaţi şi au primit toate salariile pentru că aveau salarii de 1.000 de lei. Toate speţele le-am câştigat la Tribunalul Cluj, dar la Curtea de Apel Cluj s-au întors toate. Curios, acelaşi complet de judecată a fost. Nimeni nu a ieşit în presă. Am fost eu, cu Maftei şi alţi câţiva care au încercat să tragă nişte semnale de alarmă. Ăsta e adevărul, asta s-a întâmplat. Ce? Deranjează? Poate la Cluj deranjează, dar să-şi asume. Ieşirea din insolvenţă a CFR-ului nu fost tocmai corectă, cu siguranţă. Pot s-o spună avocaţii, am un teanc de dosare acasă. Dar rămân cu dosarele, le pui iarnă pe foc să te încălzeşti.

Din momentul în care m-am accidentat la Cluj, cu alte cuvinte mi s-a spus să-mi găsesc echipă. Dacă eşti atent, orice jucător care se accidentează la CFR nimeni nu are răbdare cu el. Îl aşteaptă câteva luni, timp în care ei îşi iau alţi jucători şi apoi li se spune de la obraz"
, a declarat Liviu Ganea la ProSport LIVE.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.