El e marea speranţă a României! VIDEO | Joacă la Real Madrid, iar granzii din Anglia vor să-l fure! "Nici nu pot pronunţa sumele alea!" Ce oferte a primit

25 iun 2015 20442 afişări Stranieri
El e marea speranţă a României! VIDEO | Joacă la Real Madrid, iar granzii din Anglia vor să-l fure! "Nici nu pot pronunţa sumele alea!" Ce oferte a primit

Emisiunea ProSport LIVE de joi, 25 iunie, a fost dedicată juniorilor români care evoluează în străinătate.

Într-o intervenţie telefonică, tatăl lui Nicuşor Craiu (16 ani), Ştefan Craiu, a explicat modul în care Real Madrid se implică în dezvotarea fiului său. În prezent Nicuşor Craiu este unul dintre cei mai apreciaţi juniori de la Real, iar tatăl său spune cp galacticii nu lasă nimic la voia întâmplării.

"Nicuşor (n.r. Craiu) face foarte bine. Dragomir (n.r. Vlad Dragomir, proaspăt transferat la Arsenal), din ce ştiu de la fiul meu, pentru că joacă împreună la naţională, a fost lăsat să se antreneze în ultimii doi ani cu echipa mare a celor de la Timişoara. Iar asta a contat enorm pentru el.

Condiţiile de la Real Madrid sunt extraordinare şi în comparaţie cu celelalte cluburi din Spania, nici nu mai vorbim de ce se întâmplă în România. Au cei mai buni antrenori, facilităţi, turnee internaţionale de calitate. Iar la nivelul Spaniei joci mereu cu Barcelona, Atletico Madrid şi aşa mai departe. Nu întâlneşti şcoli de fotbal sau echipe cu nivel scăzut.

Copilul meu are psiholog de când a ajuns aici. E câte un psiholog la câte patru, cinci copii. Reacţionează imediat dacă văd schimbări în comportament, în randament. Mâncarea este pregătită de nutriţioniştii echipei mari. Pe româneşte, se bagă bani, se investeşte.

Relaţia clubului este foarte bună, dar în paralel, aşa. Discută în principal cu copilul. Nu trebuie să ştim noi tot ce se întâmplă acolo"
, a spus Ştefan Craiu.

Ofertă "exorbitantă" din Anglia! "Nici nu pot să pronunţ sumele"

Ştefan Craiu a dezvăluit că fiul său a atras deja atenţia granzilor din Premier League, iar mai multe formaţii importante  au încercat deja să-l atragă deja în Anglia. "Nici nu pot pronunţa sumele care ne-au fost oferite", spune Ştefan Craiu, convins însă că viitorul fiului său e în Spania, cel puţin pe termen scurt. Din punctul său de vedere, pregătirea făcută de formaţiile din Marea Britanie la vârste fragede este prea mult axată pe partea fizică, motiv pentru care mulţi jucători plecaţi din Spania în timpul junioratului nu au reuşit să se impună.

Ştefan Craiu a dezvăluit că în prezent negociază cu mai multe formaţii din Spania pentru un împrumut care i-ar oferi şansa lui Nicuşor să joace într-o grupă superioară de vârstă, cu fotbalişti aflaţi la un pas de seniorat (18-19 ani).

"Cluburile englezeşti oferă sume de bani uneori exorbitante.

Am avut oferte şi anul trecut, şi anul acesta, de la cluburi bune din Anglia, cu sume pe care mie mi-e greu să le pronunţ. Dar ce se întâmplă... e o mare eroare să pleci de la o asemenea vârstă în Anglia. Au fost multe cazuri în Spania şi majoritatea au eşuat. Problema e că acolo, la acest nivel se pune mai mult accent pe partea fizică, nu se prea lucrează tehnic. Aşa ajung jucătorii la 18 ani care să aibă doar pregătire fizică. Acesta e motivul pentru care mulţi antrenori din Spania au început să plece să lucreze acolo. Aici se spune că e bine să pleci în Anglia atunci când eşti consacrat.

Nicuşor are 16 ani, suntem la Real Madrid de 6 ani de zile. Suntem încă în tratative cu ceva cluburi pentru a sui două, trei categorii mai sus. Să joace cu cei de 18, 19 ani. Este cerut de cluburi de aici. Clubul Real Madrid nu vrea sub nicio formă să-l lase să plece"
, a declarat Ştefan Craiu, tatăl lui Nicuşor Craiu, la ProSport LIVE.

Nu rata ProSport LIVE, de luni până joi, de la 10:30, pe www.prosport.ro!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.