O naţională GIGANT a Europei se teme de România: "Sunt la fel ca grecii care au câştigat EURO!" Cine nu ne vrea în grupă

12 dec 2015 18893 afişări EURO 2016
O naţională GIGANT a Europei se teme de România: "Sunt la fel ca grecii care au câştigat EURO!" Cine nu ne vrea în grupă

România îşi află astăzi, cu începere de la ora 19:00, adversarele din grupa de la EURO. Înainte de tragerea la sorţi, toţi cei implicaţi în viaţa echipei naţionalei au căzut de acord în privinţa unui oponent pe care şi l-ar dori: reprezentativa Angliei.

Este şi de înţeles, ţinând cont că singura victorie a României la un Campionat European este cea din 2000 obţinută în faţa naţionalei engleze. Atunci, tricolorii s-au impus cu 3-2 în ultimul meci al grupei şi s-au calificat în sferturile competiţiei.

Englezii nu au uitat acest episod şi doresc să evite formaţia lui Iordănescu. "România prezintă aceeaşi disciplină, etică şi defensivă redutabilă, asemeni grecilor care au şocat Europa reuşind să câştige EURO în 2004. Anghel Iordănescu nu se lasă păcălit de clasarea bună a echipei sale în ierarhia UEFA (n. red locul 16) şi nici de faptul că are cea mai bună defensivă a preliminariilor. Se plânge de faptul că jucătorii săi nu evoluează la echipe de top în Europa", scrie BBC într-o analiză a naţionalei noastre.

Jurnaliştii britanici îl cunosc cel mai bine pe Vlad Chiricheş despre care spun că poate fi unul dintre oamenii esenţiali ai României: "A avut două sezoane neconvingătoare la Tottenham şi a aflat acum că şi la Napoli îi este la fel de greu să se impună. Chiar şi aşa, este o piesă importantă a redutabilei apărări a românilor", au mai notat cei de la BBC.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.