EXCLUSIV | Victor Hănescu, amintiri superbe cu viitorul superstar al tenisului mondial: "Dormea pe bănci, se juca pe acolo. Îmi ziceam 'Doamne, ce face copilul ăsta de 8 ani pe aici?'"

29 mar 2019 5314 afişări Tenis

Victor Hănescu (37 de ani, fost număr 26 ATP) şi-a adus aminte în direct la ProSport Live de perioada în care Alexander Zverev (21 de ani, 3 ATP), considerat liderul noii generaţii din tenisul masculin, lua primele contacte cu sportul alb chiar sub ochii lui, în urmă cu 13 ani, când era doar un copil jucăuş pe care familia îl aducea la turnee.

Provenit dintr-o familie de sportivi, Zverev a avut marele noroc ca fratele său, Mischa (31 de ani, 75 ATP) să practice tenis de performanţă, iar detaliul l-a ajutat foarte mult în viitoarea carieră de jucător profesionist. Un copil de doar câţiva ani, Zverev putea fi văzut cum împrăştie mingile pe terenurile pe care fratele său se antrena şi, încă de la o vârstă mică, îl uimea pe Victor Hănescu prin energia sa: "Eu îl cunosc pe Zverev de când avea 8-9 ani. Eu jucam turnee challenger, venea cu fratele lui (n. red - Mischa Zverev) şi îl vedeam pe copilul ăsta blond de 8-9 ani toată ziua pe la teren. Dormea pe bănci pe acolo, se juca cum putea, părinţii erau cu celălalt frate. Ziceam 'Doamne, ce face copilul ăsta pe aici?'. Şi acum să-l văd că e printre cei mai buni jucători din lume...L-am văzut cum se pregăteşte fizic, ce preparatori fizici are. Vorbim despre nişte specialişti care l-au luat copil şi în câţiva ani l-au făcut excepţional fizic. Lucruri care nu se văd, aspecte care contează. Oameni, echipă, părinţii lui au fost jucători, cunosc sistemul", a spus Hănescu, la ProSport Live, despre câştigătorul Turneului Campionilor din 2018.


Familia Zverev, la vârta la care Alex apărea prima dată în ochii lui Victor Hănescu

Care este marele avantaj al copilului blond care a crescut şi s-a transformat într-o sperietoare pentru granzi? Răspunde acelaşi Hănescu: "Are o uşurinţă de a juca, de a lovi mingea, are acel talent care face diferenţa. De aia este acolo, pentru că are ceva special. Poate nu a ajuns la acea maturitate sau nu e de nivelul lui Federer, dar este relaxat, este pregătit foarte bine", susţine Victor, care ştie direcţia în care merge tenisul masculin mondial: "Şi eu mă uitam, mă gândea, parcă nu mai văd jocul ăla de tenis în care să vezi scurte, schimbări de ritm, eleganţă, fluiditate. Totul a devenit muncă şi pregătire. Îl luăm, îi facem loviturile, îl pregătim fizic şi îl facem campion. Deja sunt bani mulţi în joc, ştii ce trebuie să facă pentru a duce un sportiv spre performanţă. Dacă are şi calităţi şi e talentat, deja e o reuşită".


Alex, familia şi echipa sa, după titlul cucerit la Turneul Campionilor.


16,2 milioane de dolari a strâns Zverev din tenis până la 21 de ani.

3 e locul ocupat de 'Sascha', cel mai bun al carierei

10 turnee ATP a câştigat Zverev până la 21 de ani, printre care Turneul Campionilor din 2018 şi trei titluri de Masters (Madrid 2018, Montreal şi Roma 2017)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.