Primele reacţii după ce naţionala României a scris din nou istorie şi a câştigat Campionatul European din Franţa: "Suntem cele mai bune din Europa, noi cinci!"

8 sep 2019 7688 afişări Tenis de masa

Naţionala feminină de tenis de masă a României îşi continuă supremaţia în Europa, după un nou titlu european câştigat la Nantes, în Franţa, de această dată. După ce în 2017 au devenit campioane europene, în 2019, la Campionatul European pe echipe de la Nantes, elevele lui Viorel Filimon au câştigat cu 3-0 finala împotriva Portugaliei. 

Lotul feminin: Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu, Irina Ciobanu. Antrenor – Viorel Filimon.

România, campioană europeană la tenis de masă în 2019

Bernadette Szocs: A fost o presiune pe mine, dar m-a motivat şi m-a făcut să lupt de la primul punct la ultimul. Am ajuns la sfârşit şi am câştigat. Sunt mândră de mine că am început bine meciul din finală. Strig, mă gândesc la ce am de făcut la următorul punct, e o jucătoare greu de bătut, am câştigat, am pierdut, dar de data asta am fost motivată şi pregătită fizic şi psihic. Poate e 3-0, dar nu e chiar aşa. Au fost nişte meciuri grele, trebuia să luptăm la fiecare punct, au valoare, sunt agresive, sunt şi chinezoaice. Noi suntem chinezoaicele României. Pe moment nu ştiu ce cadou îmi fac, dar acum îmi doresc să-mi revin, pentru că a fost un concurs foarte greu. Vreau să le mulţumesc tuturor din federaţie, tuturor sponsorilor, fără ei nu am fi putut fi aici. Îi mulţumesc doamnei psiholog, domnului antrenor, care ne-au susţinut. Fără ei nu am fi ajuns aici.  

Daniela Dodean Moniteiro: Le-am citit de mult, de mult şi bine. Cu două jucătoare de azi am jucat şi în Luxemburg şi am jucat şi la Alicante cu ele. Ştiam ce joacă şi aveam pregătită toată ideea de joc. Meciul de azi şi meciul de ieri au fost cele mai grele.

Elizabeta Samara: Meciul cu Oliveira a fost oarecum cel mai greu, pentru că trebuia să câştig, iar mintea mea era la meci şi în afara lui... La cum mă voi bucura. M-am adunat şi am câştigat. Ne bucurăm că încă nu ne bate nimeni din Europa. Eu, Dodean, Szocs, Diaconu şi Ciobanu suntem cele mai bune din Europa, asta mă bucură. Fiecare meci a fost greu, pentru că trebuia să ne păstrăm titlul şi fiecare meci a fost cu presiune oarecum. După 2-0 azi se ştia, dar meciurile lui Berni şi al Danei au fost pe muchie de cuţit.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu: Îm sportul nostru, când sunt aşa de strânse meciurile şi jucăm la vârf, mereu suferim cu inima. Dar şi lucrurile le facem cu inima. Le felicit pe fete, pe domnul antrenor Viorel Filimon, pe staff-ul care a stat în spatele acestui rezultat. Le mulţumesc celor care ne-au încurajat de fiecare dată şi trebuie să o spun că e a doua oară consecutiv când câştigăm acest titlu, am arătat că suntem cei mai buni din Europa şi suntem pregătiţi de medalie la Jocurile Olimpice. Fiecare meci e foarte greu, contează la ce nivel joci şi adversarele noastre doreau să ne învingă, dar fetele s-au mobilizat exemplar, au crescut de la meci la meci, şi-au dorit victoria şi au vrut să arate lumii întregi că România are cea mai bună echipă de tenis de masă din Europa. Colegii din federaţii mă felicită şi mereu le spun că nu am încercat să mint valoarea, ne creştem sportivii în propria ogradă, e greu să facem acest lucru, dar am respectat piramida valorică şi de fiecare dată aducem sportivi campioni. Le mulţumum cluburilor, acesta e drumul înaltei performanţe.

Antrenorul federal Viorel Filimon: Cred că e mai greu în afara mesei de joc. Oricum, de data asta am fost mai omogeni ca niciodată, pe parcursul acestui campionat am reuşit să facem trei formaţii diferite. Adică omul unu a jucat şi pe poziţia a treia, a jucat şi pe poziţia a doua, omul doi la fel, lucruri care mi-au uşurat întocmirea foii de joc. Mai greu e când jucătorii îşi spun că fiecare poate bate şi tu trebuie să găseşti varianta optimă şi să baţi cât mai uşor. Acest 3-0 pare destul de clar, dar aţi văzut că meciurile au fost disputate. În continuare Europa are posibilitatea de a bate China, doar să credem. Ani de zile am jucat împotriva a 6-7 ţări care au naturalizat 2-3 jucătoare. Finalele jucate au fost cu Germania, cu Olanda, cu Polonia, cu Spania, cu Suedia, care au avut două jucătoare chinezoaice. Am pierdut cinci finale şi acum am câştigat de două ori la rând. Să nu credem că de acum nu putem fi înfrânţi. Prin mobilizare putem câştiga în faţa Chinei. Cred că nu avem încrederea suficientă că se poate. Am demonstrat de atâtea ori, prin scor, pentru că am pierdut, dar că am fost aproape, pentru că nu am avut acel finish.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.