VIDEO EXCLUSIV - Cornel Puchianu: "N-am putut să dorm după concurs"

10 feb 2014 454 afişări JO 2014 Soci
VIDEO EXCLUSIV - Cornel Puchianu: "N-am putut să dorm după concurs"

Cornel Puchianu (CSAMB Predeal) a ocupat sâmbătă locul 30 în proba de sprint a concursului de biatlon, 25:50:07, cea mai bună performanţă din istoria biatlonului masculin românesc.

La prima participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, Cornel Puchianu (24 de ani) a impresionat în colţul de Rai aflat la o altitudine de aproape 2000 de metri. În arena de biatlon aflată la aproape 2 ore de mers cu maşina de Soci, elevul antrenorului Gheorghe Vasile a dat dovadă de calm, stăpânire de sine şi s-a autodepăşit în prezenţa a peste 8.000 de spectatori. La o temperatură de 1 grad Celsius şi pe o zăpadă perfectă, Puchianu a luat startul alături de o serie de nume sonore ale disciplinei.

Plecat al 13-lea de la linia de start, Cornel a avut un ritm susţinut în prima parte, iar după prima tragere în poligon, românul s-a aflat pe locul 6. E adevărat, marii favoriţi încă nu ajunseseră în acest punct. Tricolorul a tras cu zero la poziţia "culcat", iar reuşita i-a dat un imbold psihic. Alimentat cu ambiţie până la final, biatlonistul cu vestimentaţie fosforescentă a terminat pe locul 30.

"Este un rezultat care mă va motiva pe viitor! Este cea mai bună performanţă de pâna acum şi sper să nu fie ultima. M-am simţit foarte bine pe fond, iar emoţii nu am avut deloc. Tragerea a fost foarte bună şi m-a motivat şi mai mult în timpul cursei. Mi-a dat puterea de care am avut nevoie pe fond. Le mulţumesc tutoror celor care m-au ajutat", a declarat Cornel pentru ProSport.ro

Luni s-a clasat pe locul 47 în proba de biatlon

Cornel Puchianu a ocupat, luni, locul 47 în proba de biatlon 12,5 kilometri urmărire, câştigată de francezul Martin Fourcade, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Puchianu a încheiat proba în 38 de minute, 19 secunde şi opt zecimi, la patru minute, 31 de secunde şi două zecimi de învingător.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.