VIDEO Lăsat în afara echipei pentru Londra, Drăgulescu face un apel public: "Vreau dreptate!"

20 iul 2012 1630 afişări JO 2012
VIDEO Lăsat în afara echipei pentru Londra, Drăgulescu face un apel public: "Vreau dreptate!" Lăsat în afara echipei pentru Londra, Drăgulescu face un apel public: "Vreau dreptate!"

Lăsat în afara echipei pentru Londra după ce a picat testul final, Marian Drăgulescu a făcut un apel public la autorităţile statului. El a prezentat în redacţia ProSport filmuleţul ultimului test, acompaniat cu argumente solide

În testele din această săptămână, Drăgulescu (31 ani) şi-a făcut aproape perfect solul cu care a ocupat locul secund în calificari la Mondialele din 2011
Marian apreciază că lăsarea lui acasă diminuează şansele de medalie ale României

Marian Drăgulescu descinde în faţa sediului Prosport să-şi strige urletul de nemulţumire cauzat de neselecţionarea în lotul de JO. Îşi ţine stâns la piept casca motorului care-l ajută să evadeze într-o libertate virtuală şi dialoghează cu soţia sa, Corina. Tot despre nedreptatea care susţine că i s-a făcut. Îşi caută stickul ce stochează întregul test de miercuri şi ne invită să mergem în faţa unei plasme. Vrea să ne arate o probă - ca un avocat convingător - şi urcăm în redacţie. O mare de oameni se adună ca în faţa unui profesor unic. Un discurs articulat însoţeşte diagonalele care străbat ecranul, iar gesturile largi vin ca nişte argumente solide. Face apel la cei mai importanţi oficiali ai Statului şi ai sportului românesc, iar alocuţiunea e centrată pe nedreptăţile la care sunt supuşi sportivii. Transformă discursul tehnic într-unul pe înţelesul tuturor persoanelor cărora le-a stârnit atenţia şi spune că putea să-şi ajute echipa. Octuplul campion mondial invocă forma bună pe care o traversează, are chiar şi lacrimi în ochi şi spune că nu renunţă la ideea de a fi cooptat în lot. Crede cu toată puterea sa că ar putea ajuta România cu o medalie la sol. Pare o speranţă nebunească, dar un campion adevărat nu renunţă niciodată.

Marian, cum te simţi?
Sunt extrem de dezamăgit pentru că simţeam că am o şansă reală de medalie, mai ales la sol. Am tras tare în aceste ultime săptămâni să îi prind pe colegi din urmă şi apoi totul s-a dus.

Dar ce s-a întâmplat la verificare?
Nu ştiu. Mi-am făcut exerciţiile cât am putut de bine, la sărituri nu a ieşit aşa cum mi-am dorit, dar la sol şi la bară fixă a fost bine. Am făcut acelaşi sol ca la Mondialele din 2011 cu care am obţinut a doua notă în calificări, am avut aterizări fixe, nu am lăsat zecimi, deci nu ştiu ce s-a întâmplat.

Ce ţi-au spus membrii Comisiei de evaluare?
După testare mi-au oferit două motive care, sincer, nu mi s-au părut obiective. Nu vreau să vorbesc despre ce mi s-a spus, pentru că nu vreau să lovesc în nimeni.

A cerut ajutor la Ponta şi Antonescu

Cum vezi tu această situaţie?
Mi se pare nedrept că mi se ia o şansă, României i se ia până la urmă o şansă de medalie şi nu e normal. Suntem prea puţini ca să avem orgolii mărunte sau să dăm cu piciorul la o şansă, ne tăiem singuri craca de sub picioare.

Spuneai că decizia de a fi lăsat în afara echipei fusese luată mai demult. De ce ai mai acceptat să dai acel ultim test?
Pentru că am sperat că se vor răzgândi şi vor judeca numai după ceea ce pot face în sală. Într-o lună şi jumătate de pregătire i-am ajuns pe colegii mei, iar acum, în teste, fără a fi răutăcios, mulţi au făcut mult mai multe greşeli decât mine, de aceea mi se pare atât de frustrantă situaţia.

Ai mai trecut printr-o astfel de situaţie?
Da, la Europenele din 2004 de la Ljubljana, când Comitetul Tehnic nu a dorit să fiu în echipă. Atunci, tot aşa, am ieşit public, mi-am spus punctul de vedere, s-au răzgândit şi am venit de acolo cu patru medalii de aur, la individual compus, sol, sărituri şi am ajutat şi echipa.

"Rio e prea departe, eu cred în Londra"

Mai sunt două zile până la plecarea lotului. Crezi că se mai poate schimba ceva?
Eu aşa sper. Vreau să fac un apel la domnul prim-ministru Ponta, la domnul preşedinte interimar Crin Antonescu, la doamna Andronescu, la doamna Tocală, la COSR, să se facă o comisie şi să se analizeze toate evoluţiile mele din această săptămână, să se decidă. Am toate exerciţiile filmate, le-am făcut deja publice, rog să mi se explice ce e greşit în ceea ce fac de nu am prins echipa.

Te gândeşti şi la Rio 2016?
Competiţia de la Rio de Janeiro e prea departe, iar înainte de asta e Londra. Acum sunt în formă, acum mă pot bate pentru medalie şi de aceea dezamăgirea mea e atât de mare. Voi spera până în ziua plecării că voi prinde echipa.

Drăgulescu a prezentat în verificarea făcută la sol un exerciţiu cu notă de plecare din 6.7 şi o bară fixă din 5.9, iar la sărituri 7.0 şi 5.4

Marian Drăgulescu are în palmares două medalii olimpice, ambele obţinute la ediţia din 2004: argint la sol şi bronz la sărituri

Imaginile cu exerciţiile lui Marian Drăgulescu făcute în aceste zile la antrenamente pot fi vizionate pe www.prosport.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.