Regina bârnei e acum şi regina şoselelor! Cătălina Ponor a atras toate privirile + mesajul campioanei olimpice pentru Larisa Iordache şi naţionala U21 FOTO

24 iun 2019 12934 afişări Timp liber
Regina bârnei e acum şi regina şoselelor! Cătălina Ponor a atras toate privirile + mesajul campioanei olimpice pentru Larisa Iordache şi naţionala U21 FOTO EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO
GALERIE (14 de imagini) VEZI GALERIA

Tripla campionă olimpică de la Atena 2004 Cătălina Ponor a lăsat în urmă bârna şi solul, şi pentru o zi, a fost copilot de raliuri în cadrul ineditei competiţii Women Rally, un concura automobilistic destinat exclusiv doamnelor şi donişoarelor. Gimnasta a stat în dreapta Mihaelei Dobranici, fosta Beldie, cea care era medicul lotului naţional de gimnastică artistică pe vremea când constăţeanca ţinea românii cu sufletul la gură cu evoluţiile ei. Cele două au făcut ture demonstrative, în afara concursului, unul destinat tuturor femeilor, nu neapărat specialistelor în raliuri. Chiar dacă nu mai concurează, Ponor rămâne apropiată sportului şi urmăreşte îndeaproape de ce întâmplă cu gimnastica românească.

Cătălina Ponor s-a simţit bine la bordul unui Mercedes de ultima generaţie. ”Mihalea pe lângă faptul că a fost doctoriţa lotului nostru şi are o mare pasiune pentru raliu este şi o prietenă foarte bună a mea şi atunci ea a reuşit să mă convingă să vin. Este o experienţă frumoasă, este prima dată când fac acest lucru. De ce nu, poate mă încurajează să merg mai departe. Nu a fost greu să mă convingă, pentru că mie chiar îmi plac maşinile de curse, în general, îmi place viteza. Chiar a fost uşor, a fost un simplu mesaj, «Măi, Cătă, hai să mergem acolo». Am acceptat cu mare drag, suntem aici, e frumos e plăcut”, a spus Ponor.

Cum nu avea emoţii nici pe ”puntea suspinelor”, nu a avut nici pe circuitul amenajat în parcarea unui mall timişorean. ”Pentru ea nu am eu emoţii, că sunt convinsă că ştie ce are de făcut. Eu ca şi copilot, nici atât nu ar trebui să am. Însă dacă ar fi fost să conduc, pentru că nu ştiu şi nu sunt antrenată în aşa ceva, ar fi fost normal să am emoţii. Este prima experienţă, de fapt, am mai avut o semi-experienţă cu un alt prieten de-al nostru, Alex Filip. Am fost la o cursă la Harghita, unde mi-a arătat tot aşa, traseul. A fost o experienţă frumoasă şi acea. Cred că m-a încurajat cumva”, a mărturisit Cătălina. Fosta gimnastă nu exclude să treacă din postura de copilot în cea de pilot. ”Cu timpul, nu se ştie niciodată. Niciodată să nu spui niciodată”, a spus sportiva.

GALERIE FOTO AICI cu Cătălina Ponor!

Vrea să readucă copiii români spre sport

Retrasă din gimnastica artistică, tripla campioană de la Atena nu a părăsit sportul care a făcut-o celebră. ”Am multe proiecte în vizor. Pe unele dintre ele le-am început. Altele sunt încă în discuţii. Cu siguranţă uşor, uşor, lumea va afla. Încercăm să facem foarte multe pe partea de sport. Încercăm foarte multe cu Comitetul Olimpic să ne ajute să resaducem copii la sport în general”, a povestit sportiva ajunsă la 32 de ani.

Ponor recunoaşte că îi este dor de gimnastică. ”Logic că îmi este dor, am făcut 26 de ani de gimnastică şi îmi este dor de sportul în sine, nu neapărat de a mă urca pe bârnă. Îmi este dor de emoţiile de concurs, de antrenamentele grele sau mai puţin grele pe care le aveam, de echipă, de antrenori. Este normal. Am crescut într-o familie cu ei, i-am considerat familie, au fost pentru mine de la părinţi până la surori, şi este logic şi normal. Antrenament specific de gimnastică nu mai fac, însă de câteva luni am început să-mi fac o mică mişcare pentru mine, sănătate amea, pentru menţinere”, spune sportiva.

Are încredere că gimnastica românească va renaşte

Gimnastica artistică românească nu traversează o perioadă foarte grozavă, însă Ponor e încrezătoare că acest sport va renaşte. ”Eu zic să avem răbdare. Sunt copii foarte buni care vin din urmă, cei pentru 2024. Timp avem. Important e să fie săbătoase, să-şi dorească să ajungă aoclo, să fie ambiţioase şi să-şi dorească asta, pentru că fără muncă, degeaba ai talent”, consideră gimnasta.

GALERIE FOTO AICI cu Cătălina Ponor!

Încurajări pentru Larisa Iordache şi naţionala U21

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, Cătălina Ponor a fost aleasă să reprezinte România, care nu s-a mai calificat cu echipa, în detrimentul Larisei Iordache. Tânăra a avut mult de suferit din cauza accidentărilor, iar acum, Cătălina ştie că doar cu eovluţiile bune ale Larisei, putem conta în calificările pentru Tokio 2020. ” Îmi doresc să-şi reivnă. Este normal să ne dorim cu toţii să-şi revină, să ajute echipa României, dacă se poate, pentru aceste calificări de la Mondiale, pentru că avem nevoie de această calificare. Cu floare sau cu două flori nu se face primăvară. Dar avem speranţa că ne va ajuta ca şi echipă şi doamne ajută să ajungă la Olimpiadă şi să-şi îndeplinească visul”, a precizat Ponor.

Sportiva nu a avut timp să urmărească primele două meicuri ale naţionalei U21 la Euro, dar speră ca băieţii lui Mirel Rădoi să se califice la Tokio. ”Îmi doresc foarte mult ca ei să reuşească să ridice unde a fost înainte sportul. Nu cred că sunt eu în măsură să le dau sfaturi. Cred că antrenorii ştiu cel mai bine ce e de făcut şi nu cred că trebuie să le spun eu ce să facă cu băieţii. Important e să îşi dorească să ajungă acolo, să muncească. Este un lucru important şi este o reînviere a noastră şi pe această parte”, a mai adăugat Cătălina Ponor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.