"Nu are ce căuta acolo". Becali, fericit că Iohannis nu va fi prezent la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

24 nov 2018 16683 afişări Sportbiz
"Nu are ce căuta acolo". Becali, fericit că Iohannis nu va fi prezent la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

Omul de afaceri şi finanţatorul FCSB, Gigi Becali, susţine că preşedintele României, Klaus Iohannis, a luat decizia corectă de a nu veni la sfinţirea Catedralei Mânturii Neamului, întrucât nu este ortodox.

Vineri, Klaus Iohannis a anunţat că nu va participa la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului printr-o scrisoare în care a susţinut, printre altele că „din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”.

Gigi Becali a intervenit şi a transmis că prezenţa preşedintelui nu era necesară: „Faptul că Iohannis nu participă mâine e foarte bine şi bine că nu o face şi din bun simţ, dar şi pentru că nu are ce căuta acolo. Nu are ce căuta un om, ca să folosesc cuvinte mai politicoase, un om de religia domniei sale, într-o catedrală ortodoxă, mai ales la sfinţire. Nu are ce căuta el preşedintele la Catedrală, că nu are ce căuta. E luteran, ce să caute într-o biserică ortodoxă? Nu ai ce să cauţi. După canoane, el nu trebuie să fie primit de înalţi ierarhi. Se poate duce în biserică, nu ai cum să îl opreşti, dar el, dacă vine în catedrală, nu trebuie să fie primit cu onoruri de către înalţii ierarhi. Aşa este după canoane', a spus Becali, potrivit Antena 3.

De asmenea, latifundiarul din Pipera a recunoscut că a donat 2 milioane de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului încă din 2007, când proiectul clădirii nici nu era făcut. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.