Lovitură grea pentru Marcel Puşcaş! DNA a cerut arestarea preventivă a soţiei sale, care este acuzată de luare de mită. Comunicatul oficial şi reacţia fostului candidat la alegerile FRF

17 mai 2018 5481 afişări Sportbiz
Lovitură grea pentru Marcel Puşcaş! DNA a cerut arestarea preventivă a soţiei sale, care este acuzată de luare de mită. Comunicatul oficial şi reacţia fostului candidat la alegerile FRF

UPDATE | Marcel Puşcaş a oferit, joi, pentru ProSport, prima reacţie după aflarea veştii.

"Din punctul meu de vedere, soţia mea este nevinovată. Probabil este o vendată împotriva magistraţilor. Ştiu că este acuzaţia cuiva. Va urma un proces, aşa cred, şi acolo se va da o sentinţă, se va stabili care e adevărul", a spus Marcel Puşcaş, joi, pentru ProSport.


Probleme mari pentru soţia lui Marcel Puşcaş. DNA cere arestarea preventivă a acesteia pentru infracţiunea de luare de mită. Burlan-Puşcaş Elena ar fi primit, scrie DNA, suma de 50.000 de euro în perioada 2009-2010, din partea unor inculpaţi într-un dosar de violenţă. Direcţia Naţională Anticorupţie a emis un comunicat în această privinţă.

Redăm mai jos, integral, comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au înaintat Curţii de Apel Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatei
BURLAN-PUŞCAŞ ELENA, la data faptelor şi în prezent judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Anterior, la data de 16 mai 2018, având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei Burlan-Puşcaş Elena, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea menţionată.

În referatul procurorilor se arată că, în dosarul înregistrat la D.N.A. în anul 2016, au fost identificate date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Puşcaş Elena, în calitatea menţionată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro.

Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar.

În acelaşi context, pentru aceeaşi sumă de bani, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, judecătorul Burlan-Puşcaş Elena a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv.

În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni.

Inculpatei Burlan-Puşcaş Elena i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie"
, se arată în comunicat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.