Gafa antologică făcută de noul ministru al Tineretului şi Sportului! S-a făcut de râs încă din prima zi de mandat

20 nov 2018 16960 afişări Sportbiz
Gafa antologică făcută de noul ministru al Tineretului şi Sportului! S-a făcut de râs încă din prima zi de mandat

Ioana Bran a fost remaniată, luni după-amiază, din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, locul său fiind luat de Bogdan Constantin Matei (38 de ani), fost fotbalist şi, în prezent, senator de Vâlcea din partea Partidului Social Democrat.

Noul ministru al Tineretului şi Sportului şi-a început cu o gafă mandatul, după ce a crezut în Parlament nu a fost votat Codul lui Hammurabi, o serie de legi veche de 3.700 de ani.„Ştiţi că există un pachet de legi al lui Hammurabi care nu a fost votat de Parlamentul anterior, ce veţi face când va veni proiectul de lege în Parlament?”, a fost întrebarea care l-a închis pe social-democrat, din partea unui reporter de la Antena 1. 

"Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem", a fost răspunsul cu care noul ministru al Tineretului şi Sportului s-a făcut de râs. Codul lui Hammurabi este o culegere de legi scrisă în jurul anului 1760 î.Hr., care cuprinde 282 de articole de lege şi un Epilog.

„Ştiţi câte examene se dau în sesiunea parlamentară?”, l-a întrebat din nou reporterul. „Vom avea timp pentru orice studiu în parte”, a răspuns Matei. 

#History: #Hammurabi's Code, a complete set of laws dating from 1750 BC!https://t.co/6F5TDybQMX via @Wikipediapic.twitter.com/A7OKyTqSFo

”România are nevoie de o legislaţie care să ajute mai mult la dezvoltarea copiilor, sănătatea acestora, procesul de învăţământ. Aici ar trebui introduse legi, dar cred că mă voi axa pe o tentativă de schimbare a actualei Legi a Sportului care are multe lacune. Am discutat cu multe cadre didactice şi am discutat deseori cu al meu coleg senatorul Laurenţiu Coca pe care îl respect foarte mult şi care a fost şi el fotbalist. Amândoi credem că trebuie încurajate legislativ companiile, dar şi persoanele fizice, care vor aloca fonduri direct echipelor de copii, de la toate disciplinele. Mulţi părinţi nu îşi permit să ducă copilul la un sport. Iar România pierde astfel talente desoebite. Nu ai cum să şti ce talentat ar fi fost cineva la 17-18 ani dacă nu a făcut sport de la 7-8. De aceea am şi înfiinţat acel Club. Să ofer posibilitatea şi celor fără bani, copiilor din familii cu venituri modeste, să practice un sport. Ştiu exact ce înseamnă asta, tata a lucrat operator chimis la Uzina G, iar mama muncitor la IUCF, fostul UZUC, şi au făcut eforturi pentru a mă susţine în şcoală", susţinea noul ministru al Tineretului şi Sportului într-un interviu pentru evenimentvalcean.ro.

 


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.