Elena Udrea, gata de viaţa în libertate. Mesajul transmis de avocatul fostului ministru

24 dec 2018 9370 afişări Sportbiz
Elena Udrea, gata de viaţa în libertate. Mesajul transmis de avocatul fostului ministru

Finalul calvarului pentru Elena Udrea. Condamnată la închisoare cu executare în urma infracţiunilor comise în "Gala Bute", fosta "Blondă de la Cotroceni" se pregăteşte să părăsească penitenciarul din Costa Rica şi, cel mai probabil, va reveni în România zilele următoare, după cum anunţă chiar avocatul ei, Veronel Rădulescu.

Odată actele de eliberare semnate de Tudorel Toader, mai rămâne doar ca statul român să ia legătura cu cel costarican şi să trimită documentele care o scot pe Elena Udrea din penitenciarul "El buen pastor", cel care în care se află din 3 octombrie, când a fost arestată de Interpolul costarican alături de fosta şefă DIICOT Alina Bica: "Documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei şi au fost semnate. Imediat procedăm la traducere, apostilare şi transmitere", a declarat Tudorel Toader.

Din spusele avocatului Elenei Udrea, birocraţia nu ar trebui să reprezinte un obstacol în calea libertăţii fostului ministru al Turismului: "Teoretic vor contesta, practic nu au niciun motiv. Sper că nu se va face contestaţie şi sper că în scurt timp să plece documentele şi Elena Udrea să fie eliberată. E vorba doar de un drum al hârtiilor. În funcţie de această contestaţie, Tribunalul Bucureşti va înainta această hotărâre prin care s-a dispus retragerea cererii de extrădare. Din câte ştiu eu, lucrează azi şi biroul de executări penale de la Tribunalul Bucureşti, dar şi departamentul de relaţii internaţionale din Ministerul Justiţiei şi, probabil, vor fi comunicate cu celeritate. Sper că vor fi produse efecte şi prin apelul meu, acela de a transmite aceste documente pe cale electronică", a declarat Veronel Rădulescu, înainte să dezvăluie planurile Elenei Udrea: "Am vorbit cu Elena Udrea. Vă daţi seama că e nerăbdătoare să fie aproape de fiica ei şi să-şi petreacă sărbătorile cu familia, mai ales cu fiica ei. Din câte ştiu, va reveni de îndată, dar doar în funcţie de starea de sănătate a fetiţei va aprecia dacă va pleca de îndată din Costa Rica sau nu. Din câte ştiu eu, fetiţa e în Costa Rica".

Elena Udrea şi Alina Bica au ajuns în spatele gratiilor în Costa Rica pe data de 3 octombrie, după o acţiune coordonată de Interpolul costarican. Au încercat prin mai multe metode să obţină eliberarea din penitenciar şi statutul de refugiat politic, dar nu au reuşit să scape de închisoare decât în momentul în care CCR a declarat nelegale completurile de cinci judecători care le-au condamnat la închisoare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.