O stradă din Craiova îi va purta numele lui Ilie Balaci, iar în fiecare an va fi organizată o gală în memoria marelui fotbalist. ”Să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre”

23 oct 2018 597 afişări Sport Life
O stradă din Craiova îi va purta numele lui Ilie Balaci, iar în fiecare an va fi organizată o gală în memoria marelui fotbalist. ”Să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre”

În memoria marelui fotbalist Ilie Balaci, decedat duminică dimineaţă, la vârsta de 62 de ani, şi în semn de respect faţă de tot ceea ce a însemnat legendarul sportiv pentru fotbal şi comunitate, Primăria Municipiului Craiova va organiza în fiecare an o Gală care îi va purta numele, în cadrul căreia vor fi premiaţi cei mai buni juniori de fotbal, iar o stradă importantă din Municipiul Craiova va fi redenumită cu numele legendarului jucător.

Balaci va fi înmormântat astăzi cu onoruri militare asigurate de Garnizoana Craiova din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

“Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, aşa cum şi-a dorit, de-altfel, şi marele jucător. Prima ediţie a acestei gale va fi la sfârşitul acestui an şi îi va purta numele. De asemenea, la o viitoare şedinţă a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din Municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci”, precizează Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.

Ilie Balaci a devenit, în 2002, Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova.

Altfel, în acest zile, autorităţile locale din Drobeta Turnu Severin au decis să-l declare, post-mortem, pe Ilie Balaci cetăţean de onoare al oraşului în care a făcut primii paşi în antrenorat, iar stadionul Municipal să-i poate numele.

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” şi spiritul de fairplay în rândul tinerelor generaţii de sportivi.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.